UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Żarówki
Żarówki
Wczoraj wymieniłem przednie żarówki na OSRAM COOL BLUE INTENSE H4 ,i powiem że zmiana jest znacząca.Światło jest mocniejsze,kolor ładny biały z domieszką tytułowego blue, takie prawie xenony
Cena około 4 dychy za 2szt.

Ostatnio zmieniony 11 paź 2016, 17:07 przez JacekB, łącznie zmieniany 1 raz.
Motocykl jest jak Media Markt,Nie dla idiotów!
DL650 K4
DL650 K4
Tags:
Re: Żarówki
No, no. 4 stówy za dwie żarówki, które normalnie kosztują 4 dychy. Ale kto bogatemu zabroniJacekB pisze: (...) Cena około 40 dychy za 2szt.

Poza tym, fakt, w Dl robią różnice. Święcą bardzo jasno. Nie wiem jak z trwałością (bo nie dotrwałem z deelem do ich końca

Ja polecam!
Romet Kadet=>Suzuki Dl 650 Kabriolet=>BMW R 1200 GS
Ja mam jakieś philipsy +20% za 20 zeta 2 sztuki na wyprzedaży w markecie - jak porównywałem to świecą lepiej niż standardowe mniej więcej dają tyle samo światła jak samochód. Zastanawiałem się czy nie kupić OSRAM NIGHT RACER - ktoś ma ? jest duża różnica ?
DL650 K5 Blue
MaciejM tak jak mówisz kto bogatemu zabroni
,już poprawiłem.

Motocykl jest jak Media Markt,Nie dla idiotów!
DL650 K4
DL650 K4
Ja u siebie używam Philips White Vision. W takim zestawie (2xH4 + 2x postojówka)
Specyfikacja techniczna:
strumień światła - 1650/1000 lm
barwa - 4300K
strumień światła - 60% więcej niż standardowa żarówka
szkło kwarcowe
trwałość - 450 h

Świecą naprawdę fajnie. Na pewno lepiej od takich standardowych. Choć po zamontowaniu halogenów ledowych stwierdziłem że barwa nie jest aż tak bardzo biała jak mi się wcześniej wydawało
Specyfikacja techniczna:
strumień światła - 1650/1000 lm
barwa - 4300K
strumień światła - 60% więcej niż standardowa żarówka
szkło kwarcowe
trwałość - 450 h

Świecą naprawdę fajnie. Na pewno lepiej od takich standardowych. Choć po zamontowaniu halogenów ledowych stwierdziłem że barwa nie jest aż tak bardzo biała jak mi się wcześniej wydawało

Też mam te Philips od ok 9tyś km i cały czas jestem z nich zadowolony, a efekt wizualny też pozytywny.
Jawa 350 => V-Strom 650XT AL5
Jak zobaczyłem u Michała-malybidon też zanabyłem taki komplet i od ok.11tyś. km używam i jest dużo lepiej niż na oryginałach .
Suzuki DL 650 2015 AL 05 biały
http://www.vstromclub.fora.pl/moj-dl,24 ... 02-50.html
http://www.vstromclub.fora.pl/moj-dl,24 ... 02-50.html
Dołączam się do zachwytów nad tymi żarówkamigorghu pisze:Ja u siebie używam Philips White Vision. W takim zestawie (2xH4 + 2x postojówka)

Zdrówko シモン 
Mniejszość Pomarańczowo Japońska

Mniejszość Pomarańczowo Japońska

- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Osram Night Breaker Unlimited - po lewej. Po prawej fabryczna zarowka.

Po wymianie postojowek na LEDowe, ma to jakis "wyraz artystyczny", ale ja rzadko jezdze po zmierzchu (poki co przynajmniej) wiec ciezko mi porownac czy jest jakis znaczacy przyrost jasnosci. Zmiana byla glownie w celu poprawienia widocznosci w dzien.

Po wymianie postojowek na LEDowe, ma to jakis "wyraz artystyczny", ale ja rzadko jezdze po zmierzchu (poki co przynajmniej) wiec ciezko mi porownac czy jest jakis znaczacy przyrost jasnosci. Zmiana byla glownie w celu poprawienia widocznosci w dzien.
( . Y . )
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Lo matko!... nie wachaj wiecej tego swinstwa.
Pewnie, ze VStrom.
Pewnie, ze VStrom.

( . Y . )
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Pewnie ze moj. DL650 VStrom AL2. Nie poznajesz switel VStroma? 

( . Y . )
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Czy ludzie tez sa inni, ze zdeformowanymi twarzami, a w kiblu mieszka rozowy smok?
Nabijam sie.
Ty zrobiles fotke z wyzszej pozycji. Ja vis a vis reflektorow. Inny kat patrzenia i nieco inny ksztalt.
Kleknij kiedys przed swoim motkiem to sprawdzisz. Tylko, zeby Cie zonka nie nakryla, bo trafisz do szpitala. Takiego bez klamek.
Nabijam sie.

Ty zrobiles fotke z wyzszej pozycji. Ja vis a vis reflektorow. Inny kat patrzenia i nieco inny ksztalt.
Kleknij kiedys przed swoim motkiem to sprawdzisz. Tylko, zeby Cie zonka nie nakryla, bo trafisz do szpitala. Takiego bez klamek.

( . Y . )
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Nie zapomnij zabrac miotacza ognia ze soba.
( . Y . )
Myslicie ze takie cos bedzie dzialac?
http://www.ebay.com/itm/262600368293?_t ... EBIDX%3AIT
Wyglada ciekawie.
http://www.ebay.com/itm/262600368293?_t ... EBIDX%3AIT
Wyglada ciekawie.
Dowiemy się jak przyjdą, czekam na paczkę niby jest w drodze
Darek
DL 650
DE 800
tel.501256082
DL 650
DE 800
tel.501256082
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Obawiam sie (czytajac opinie w necie), ze nie bedzie za dobrze. 

( . Y . )
Po pierwsze: Jak taką żarówkę zamontować? Owszem ma wycięcia jak standardowa H4, ale zastanawiam się nad sposobem jej przytwierdzenia. Ten standardowy zaczep w lampie (ten drucik dociskający żarówkę do klosza) nie przejdzie przez ten wielki radiator.
Po drugie: Po ich zamontowaniu reflektory rzeczywiście mogą dać znacznie więcej światła. Tyle że z reguły świeci ono wszędzie i oślepia jadących z przeciwka (brak widocznego odcięcia światło/cień przy światłach mijania). Tak jest przy dużej większości takich żarówek ledowych, więc śmiało się mogę założyć że tu też to wystąpi. Nie mniej jednak czekam na testy i zdjęcia
Po trzecie: Po dłuższym czasie używania takich lamp standardowe reflektory zwykle nadają się do wyrzucenia. Klosze i odbłyśniki nie radzą sobie z potężną dodatkową porcją promieniowania UV – kruszą się, matowieją, ciemnieją.
I po czwarte: jestem na 100% pewny że takie żarówki ledowe nie mają żadnej homologacji. Czyli reflektor z taką żarówką będzie nie homologowany. A do tego szybciej (IMHO) się przyczepią niż do dodatkowych halogenów ledowych.
Po drugie: Po ich zamontowaniu reflektory rzeczywiście mogą dać znacznie więcej światła. Tyle że z reguły świeci ono wszędzie i oślepia jadących z przeciwka (brak widocznego odcięcia światło/cień przy światłach mijania). Tak jest przy dużej większości takich żarówek ledowych, więc śmiało się mogę założyć że tu też to wystąpi. Nie mniej jednak czekam na testy i zdjęcia

Po trzecie: Po dłuższym czasie używania takich lamp standardowe reflektory zwykle nadają się do wyrzucenia. Klosze i odbłyśniki nie radzą sobie z potężną dodatkową porcją promieniowania UV – kruszą się, matowieją, ciemnieją.
I po czwarte: jestem na 100% pewny że takie żarówki ledowe nie mają żadnej homologacji. Czyli reflektor z taką żarówką będzie nie homologowany. A do tego szybciej (IMHO) się przyczepią niż do dodatkowych halogenów ledowych.
- Ocena: 5.88235%
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
1) Radiator jest odkrecany
2) Pewnie tak bedzie.
3) Zrodlo tego typu (z tego co wiem) nie ma praktycznie emisji UV
4) 100% racji.
2) Pewnie tak bedzie.
3) Zrodlo tego typu (z tego co wiem) nie ma praktycznie emisji UV
4) 100% racji.

- Ocena: 5.88235%
( . Y . )
Mogę się z tym zgodzić. Jednakże czytałem kilka artykułów mówiących o tym, że przy ledach jednak występuje taka emisja (szczególnie w tych najtańszych). Ale oczywiście nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, a swoją wiedzę opieram tylko na przeczytanych artykułach, no i mogę się mylić. Bo jak to mówią: "nie wierz we wszytko co piszą w internetach"Pyxis pisze: 3) Zrodlo tego typu (z tego co wiem) nie ma praktycznie emisji UV