UWAGA UWAGA UWAGA
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Autoryzowane Serwisy Suzuki - Wasze opinie
- Grzechu (Kobyłka)
- A+B+C+D
Re: Autoryzowane Serwisy Suzuki - Wasze opinie
Ooo, czyli plotki nie potwierdziły się i są dalej w tym samym miejscu.
Honda Transalp 650XL + Suzuki V-Strom DL 1000 ABS 2016
SP6AZE
SP6AZE
Tags:
Na oficjalnej stronie Suzuki nie ma Wrocławia. Który serwis polecacie najbliżej? Poznań, Gorzów Wlkp, Częstochowa, Tychy?kiwi pisze:Serwis we Wrocławiu mieści się na Bardzkiej 1,nazywa się teraz Omniserwis Pol-Motors.Działa od07.11.2017.
Jak człowiek ma być spokojny, jeżeli mózg składa się z samych komórek nerwowych 

Chciałbym potwierdzić, że serwis SUZI-MOTO w Bielsku Białej jest konkretny i rzeczowy. Co prawda nie serwisowałem u nich V-Stroma, bo go jeszcze nie mam, ale zaraz po zakupie właśnie tam go oddam w celu sprawdzenia i serwisu "po zakupowego"Fatboy pisze:Suzi-Moto w Bielsku.Polecam.Serwisuje u nich odkad mam Vstroma-solidnie a przede wszystkim fachowo.

JAWA 350, BURGMAN 400, HONDA DN01
W Suzi-Moto robiłem alternator w ramach akcji serwisowej. Szybko, bezproblemowo, porządnie i w miłej atmosferze.
Mam rejestrator w motocyklu i siłą rzeczy nagrywał częściowo, co się działo podczas serwisu. A, że musiałem oddać moto brudne, to nagrał też mycie przed wydaniem moto
jazdy na kole nie było.
Mam rejestrator w motocyklu i siłą rzeczy nagrywał częściowo, co się działo podczas serwisu. A, że musiałem oddać moto brudne, to nagrał też mycie przed wydaniem moto

Mogę potwierdzić we Wrocławiu można serwisować swoją maszynę w autoryzowanym salonie. Nie mają jak na razie salonu motocyklowego, choć pani przez telefon wspomniała, że się przymierzają do tego etapu inwestycji, może za rok.
Co do jakości serwisu nie mogę się wypowiedzieć.
Mój DL będzie korzystał z usług Salonu w Łodzi. Dam znać jak z jakością usług po pierwszym 1k. A tak na marginesie jak z oceną właśnie tego Łódzkiego serwisu ??
Co do jakości serwisu nie mogę się wypowiedzieć.
Mój DL będzie korzystał z usług Salonu w Łodzi. Dam znać jak z jakością usług po pierwszym 1k. A tak na marginesie jak z oceną właśnie tego Łódzkiego serwisu ??
Ostatnio zmieniony 31 mar 2018, 14:09 przez raduch85, łącznie zmieniany 1 raz.
Yamaha Diversion 600--> Yamaha FZS600 --> V-Strom 1000XT AL8
We Wrocławiu to godny polecenia jest zachar. A na wiosnę w lutym można do germaz Suzuki na strzegomskiej
Ja w germazie umówiony jestem na akcje serwisową, więc zobaczymy jak się spiszą 

Jak człowiek ma być spokojny, jeżeli mózg składa się z samych komórek nerwowych 

Wczoraj rozpocząłem sezon motocyklowy 2018, ponieważ byłem w krakowskim salonie "Rider" (miałem wsiąść na jazdę próbną motocykl), podszedłem do mechanika by zapytać czy jest możliwość zniwelować luz na kanapie przy zbiorniku paliwa (kanapa ruszała się w górę i dół w zakresie 5 mm.), na to Pan mechanik warknął na mnie w sposób gburowaty i antypatyczny "tak ma być", więc odszedłem z kwitkiem, mimo to że motocykl mam na gwarancji..
Później wpadlem na chwilę do salonu i serwisu Honda Arher, wspominałem o problemie z siedzeniem tamtejszym mechanikom motocyklowym, jeden z nich stwierdził iż może mi od razu pomóc, tak więc pod plastikowe przednie łapy wkleił gumowe podkładki, co całkowicie wyeliminowało problem.
Tak więc Panowie to są jakieś jaja - autoryzowany serwis Suzuki mnie olał, a motocyklem zajął się serwis Hondy i to za darmo !
Pytałem później w Riderze na temat tego mechanika, próbowano mnie przekonać że to dobry mechanik, tylko w kontakcie z klientami bywa uszczypliwy, nieprzyjemny i chamski, teraz się zastanawiam czy mam powierzyć swój motocykl gościowi, który notorycznie strzela fochy? a może serwisować Suzuki w Hondzie?
Facet tak się zachowuje jakby miał wszystko w dupie, z takim podejściem firma będzie tracić klientów.
Niestety niedługo czeka mnie przegląd i kolejny kontakt z tym typem
Później wpadlem na chwilę do salonu i serwisu Honda Arher, wspominałem o problemie z siedzeniem tamtejszym mechanikom motocyklowym, jeden z nich stwierdził iż może mi od razu pomóc, tak więc pod plastikowe przednie łapy wkleił gumowe podkładki, co całkowicie wyeliminowało problem.
Tak więc Panowie to są jakieś jaja - autoryzowany serwis Suzuki mnie olał, a motocyklem zajął się serwis Hondy i to za darmo !
Pytałem później w Riderze na temat tego mechanika, próbowano mnie przekonać że to dobry mechanik, tylko w kontakcie z klientami bywa uszczypliwy, nieprzyjemny i chamski, teraz się zastanawiam czy mam powierzyć swój motocykl gościowi, który notorycznie strzela fochy? a może serwisować Suzuki w Hondzie?
Facet tak się zachowuje jakby miał wszystko w dupie, z takim podejściem firma będzie tracić klientów.
Niestety niedługo czeka mnie przegląd i kolejny kontakt z tym typem

Ostatnio zmieniony 31 mar 2018, 15:48 przez Iżu, łącznie zmieniany 2 razy.
Iżu
Jak byłem w zeszłym roku na pierwszym rocznym przeglądzie w Dos Toros to z przyczyn niezależnych od serwisu(mechanik miał wezwanie do sądu) polecono mi podjechać do sąsiadującego w jednym budynku, salonu Hondy i tam rozpocząć przegląd ,aż do powrotu mechanika z Suzuki. Wszystko w celu jak najkrótszego oczekiwania na zakończenie przeglądu. Wynika z tego ,że to nie ma znaczenia gdzie serwisujesz motocykl. A jak salony się ugodowo uzupełniają,to już w ogóle żaden problem 

Ogar205>CZ175>MZ250 z koszem>JunakM10>ETZ250>IntruderVL800>IntruderC1500>Vstrom1000 2016>CRS250> IMPERIALE400+RE HIMALAYAN 452
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.
- Grzechu (Kobyłka)
- A+B+C+D
Iżu, ten typ tak ma... mówię o kanapie 
Moja też ma luz na kilka mm, ale wg mnie to nie jest problem. Jak siedzisz na niej to nie lata, a kiedy moto stoi to też nie lata
, a zauważyłem, że przez to kanapę łatwiej się zdejmuje i zakłada.

Moja też ma luz na kilka mm, ale wg mnie to nie jest problem. Jak siedzisz na niej to nie lata, a kiedy moto stoi to też nie lata

SP6AZE
SP6AZE
No tak, jednak motocykl kupiłem w salonie Suzuki, nowy sprzęt to spory koszt i jako klient oczekuję obsługi na jakimś poziomie, a nie olewania i chodzi o sam fakt że mechanik nawet dupy nie ruszył by zobaczyć to siedzenie, tylko mnie zlał..!JARON pisze:Wynika z tego ,że to nie ma znaczenia gdzie serwisujesz motocykl. A jak salony się ugodowo uzupełniają,to już w ogóle żaden problem

Jak będę kupował następny nowy motocykl to nie będzie Suzuki tylko Honda, najpewniej Africa Twin.
Kolejny przegląd faktycznie zrobię w salonie Honda Arher.
Pozdrówko
Iżu
Grzesiek to siedzenie z plastikowym stelażem jest po prostu słabe (jak sprzęt był nowy to kanapa przylegała jak należy) , mała Suzi nie jest idealna i ma kilka wad - wkurza mnie także hałaśliwe zawieszenie z przodu (na każdym wyboju słychać stukot), to też zgłaszałem na serwis i usłyszałem "ten typ tak ma", podobnie z przednią lampą (świecenie po drzewach na św. drogowych), kurde kupiłem japoński motocykl czy jakiegoś Rometa z Chin?Grzechu (Kobyłka) pisze:Iżu, ten typ tak ma... mówię o kanapie
Gdzie ta legendarna japońska jakość?
Iżu
- Grzechu (Kobyłka)
- A+B+C+D
Iżu, może to jednak wierna kopia Suzi z Chin 

SP6AZE
SP6AZE
Iżu ja mam przednie światła mocno obniżone + LEDy i świeci dobrze i na krótkich i na długich.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2018, 14:03 przez prebenny, łącznie zmieniany 1 raz.
null
@Iżu legendarna Japońska jakość tyczy się żywotności sprzętu a nie jakości użytych materiałów zastosowanych do wykończenia 

A możesz gwarancyjne robić w Hondzie ?Iżu pisze: Kolejny przegląd faktycznie zrobię w salonie Honda Arher.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Tak, pytałem nawet o to mechaników Hondy i mieli już takie przypadki, warunkiem jest to iż muszą zastosować dedykowane oryginalne części SuzukiStruna pisze: A możesz gwarancyjne robić w Hondzie ?

Pozdrówko

Iżu
-
- AM
Dos Toros Tychy.
Nie wiem jak serwis ale sprzedaż to bym dal 2/10
Oczywiście moto kupiłem gdzie indziej chociaż do Tychów mam najbliżej.
Nie wiem jak serwis ale sprzedaż to bym dal 2/10
Oczywiście moto kupiłem gdzie indziej chociaż do Tychów mam najbliżej.
WMW Moto-Center w Rzeszowie na ul. Lwowskiej. Właściwie nie mam im nic do zarzucenia (choć słyszałem różne opinie o nich).
3-krotnie moto u nich było i wszystko było OK. Ceny - oddałem raz sprzęt do innego serwisu i nie odczułem żeby ceny znacznie się różniły (zarówno na części jak i robociźnie). Obsługa - też nie mogę narzekać. Ostatnio mile mnie zaskoczyli bo dzwonili i przypominali o przygotowaniu sprzętu przed sezonem i promocjach na części. Myślę, że kolejne serwisy też będę u nich robił.
3-krotnie moto u nich było i wszystko było OK. Ceny - oddałem raz sprzęt do innego serwisu i nie odczułem żeby ceny znacznie się różniły (zarówno na części jak i robociźnie). Obsługa - też nie mogę narzekać. Ostatnio mile mnie zaskoczyli bo dzwonili i przypominali o przygotowaniu sprzętu przed sezonem i promocjach na części. Myślę, że kolejne serwisy też będę u nich robił.
- Ocena: 5.88235%
Suzi-Moto Czechowice-Dziedzice
Jak najbardziej zadowolony. Skorzystałem z zimowej promocji i zrobiłem pełny przegląd. Przyjechali, zabrali Moto, później odwieźli. Informowali co i jak z motocyklem, na wszystko pytali o zgodę, odradzali również czego nie ma sensu póki co robić.
Ani razu nie poczułem się naciągany.
Jak najbardziej zadowolony. Skorzystałem z zimowej promocji i zrobiłem pełny przegląd. Przyjechali, zabrali Moto, później odwieźli. Informowali co i jak z motocyklem, na wszystko pytali o zgodę, odradzali również czego nie ma sensu póki co robić.
Ani razu nie poczułem się naciągany.