Brzęczenie/Dzwonienie przy pewnych obrotach
Brzęczenie/Dzwonienie przy pewnych obrotach
cześć,
ostatnio zauważyłem u siebie w DL650L7 że w okolicach 5,5 tys. obrotów słyszę podczas jazdy właśnie jakieś dodatkowe brzęczenie.
Pojawia się tylko właśnie w tym zakresie i potem znika, do tego chyba nie zawsze się pojawia w tym zakresie.
Mam pytanie co to może być (już rozrząd?) i co warto sprawdzić w 1 kolejności? Przebieg 23k, oczywiście potem się postaram na postoju jakoś zlokalizować jak mi się uda.
ostatnio zauważyłem u siebie w DL650L7 że w okolicach 5,5 tys. obrotów słyszę podczas jazdy właśnie jakieś dodatkowe brzęczenie.
Pojawia się tylko właśnie w tym zakresie i potem znika, do tego chyba nie zawsze się pojawia w tym zakresie.
Mam pytanie co to może być (już rozrząd?) i co warto sprawdzić w 1 kolejności? Przebieg 23k, oczywiście potem się postaram na postoju jakoś zlokalizować jak mi się uda.
Re: Brzęczenie/Dzwonienie przy pewnych obrotach
Sprawdź łączenie gmoli na dole.
U mnie okazało się, że gumowy oring zamiast oddzielać dwa elementy to tańczył po jednym a elementy dzwoniły o siebie.
U mnie okazało się, że gumowy oring zamiast oddzielać dwa elementy to tańczył po jednym a elementy dzwoniły o siebie.
Honda Varadero XL 125 >> V-Strom 650 AL2 Rudy 

Ale miałeś to cały czas, czy się nagle pojawiło? I było bardzo słyszalne?Pawian pisze:Sprawdź łączenie gmoli na dole.
Szukałbym raczej niedokręconej śrubki. Szukaj właśnie w gmolach (tam często rzęzi), śrubki trzymające szybę itp.
- Ocena: 5.88235%
Założyłem gmole, pojeździłem ze 2 dni i się zaczęło. Odkąd znalazłem i poprawiłem to nie wróciłogaily pisze:Ale miałeś to cały czas, czy się nagle pojawiło? I było bardzo słyszalne?Pawian pisze:Sprawdź łączenie gmoli na dole.

Skoro u Ciebie to jest jakiś dźwięk metaliczny to tak jak pisał Centrino szukałbym przy metalowych złączeniach i śrubach. Według mnie na 90 % coś się poluzowało.
- Ocena: 5.88235%
Honda Varadero XL 125 >> V-Strom 650 AL2 Rudy 

Płytę pod silnikiem masz ? To też potrafi rezonować jak się coś poluźni.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
-
- AM
Problem się rozwiązał, poluzowała się 1 śrubka w deflektorze i hałasowała.

- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt: