po raz kolejny życie pokazało, że bez trytrytek trudno coś naprawić, idealnie nadają się by odciągnąć chłodnice i zrobić dostęp do świecy
Też mi się tak kiedyś zrobiło po czyszczeniu zębatki zdawczej. Do dzisiaj nie wiem co to ale przez odpowietrznik płyn hydrauliczny lekko uciekał małymi kropkami.Colto pisze:Jest pytanie z sali...
Jakiś czas temu czysciłem łańcuch w swoim sprzęcie (DL 1OOO AL9).
Wykręciłem wysprzęglik do tej czynności, wyczyściłem złożyłem i było git.
Dzisiaj pojechałem do roboty motungiem (1 jazda od czyszczenia) i płyn ze zbiorniczka wspomagania wyleciał sobie poprzez wysprzęglik w przestrzeń poza układ.
Pytanie - co mogłem uszkodzić podczas czyszczenia lub składania?
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Trochę większy...pxj pisze:Dzisiaj zakończyłem taki trochę większy przegląd:
-wymiana łożyska w główce ramy
-regulacja luzów zaworowych
-wymiana łańcuszków rozrządu
-wymiana filtra powietrza wraz z małą gąbką odpowietrzenia skrzyni korbowej
-czyszczenie zaworków PAIR
-wymiana świec
-wymiana oleju
-wymiana płynu chłodzącego
-wymiana płynu hamulcowego
-nowe klocki hamulcowe przód
-łożysko w tarczy zabierka w tylnym kole
-"regeneracja" gum zabieraka w kole
i na deser dostał tank pada i światło stop w kuf :rze.
Ile godzin to ciężko powiedzieć, robiłem w wolnych chwilach to zeszło około dwóch miesięcy.Voytec_P pisze:@pxj grubo. Ile w sumie godzin nad tym siedziałeś?
Gdzie kupiłeś?Adri@no pisze:Taki mały akcencik na autko. Może nie 'dla moto', ale 'z racji moto'. Małe, a cieszy
Oj moze nawet więcejpxj pisze:Ile godzin to ciężko powiedzieć, robiłem w wolnych chwilach to zeszło około dwóch miesięcy.Voytec_P pisze:@pxj grubo. Ile w sumie godzin nad tym siedziałeś?![]()
To moje pierwsze moto, więc brak doświadczenia też nie pomagał w tempie prac, ale dzięki forum i serwisówce dało radę.
Moto kupiłem w październiku i od tego czasu nie jeździłem, a robiąc to wszystko dochodzę do wniosku, że licznikowe 43tyś kilometrów trzeba pomnożyć przez co najmniej razy dwa.
Jest utworzony osobny wątek, tam znajdziesz wszystkie niezbędne informacjeDZEPETTO pisze:Gdzie kupiłeś?Adri@no pisze:Taki mały akcencik na autko. Może nie 'dla moto', ale 'z racji moto'. Małe, a cieszy
Szukałem na swoje takiego Nalepa i nie znalazłem. Podeślij link
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka