Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
-
- A+B+C
Re: Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
Ja dziś popełniłem taki oto uchwyt do mojego telefonu jako nawigacji. Jest to wersja NAODPRLSIE 1.0. Ale działa. Póki co za mocno spasowana i muszę poluzować na śrubkach itp. Ale wstępna koncepcja jest poprawna. Więcej zdjęć wrzucę w tym wątku o outkitelu.
- Ocena: 5.88235%
Komar 2350 -> Shadow 500 -> Yamaha XJ6 Diversion -> DL 650 AL9 -> Burgman 400 -> Kymco AK550 Premium
Tags:
Ja dzisiaj nic nie zrobiłem w swoim cyklopie, natomiast oglądałem 4x ten film...
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam,
Mariusz
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suzuki V-Strom DL1000 AL9 (2019r.)
Mariusz
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Krew szybciej w żyłach płynie - przepiękna maszyna.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
- Dziadek3H3M
- A+B+C
Widzę że się szwendasz po moich okolicach.kaloryferarz pisze:Ja dziś popełniłem taki oto uchwyt do mojego telefonu jako nawigacji. ...

LWG
DL 650 XT AL5, CRF 1100 ATAS
-
- A+B+C
Szwendam i mieszkam. Trochę tu, trochę tam 

Komar 2350 -> Shadow 500 -> Yamaha XJ6 Diversion -> DL 650 AL9 -> Burgman 400 -> Kymco AK550 Premium
Kusy pisze:Miałem zdemontowany kosz sprzęgłowy, wolny czas , chęci do pracy więc postanowiłem zrobić to sam a zaoszczędzone 300 PLN przeznaczyć na paliwo. W sumie 3 godz. pracy i wszystko działa jak powinno bez żadnych kalibracji i ustawień . Można oczywiście kupić GIPRO bo o takim kolega chyba pisze i podpiąć pod gniazdo.
Pozdrawiam.
Jakie 300 zł, skoro wyświetlacz pod gniazdo diagnostyczne kosztuje 110zł?
Montaż to 10 - w porywach do 20 minut. Bez żadnej kalibracji.
Piszę oczywiście o wyświetlaczu z ali.[/quote
Ooo. To nie wiedziałem , że takie tanie można u Chińczyków kupić. Możesz podesłać jakiś namiar lub link na taki wyświetlacz?
Uchwyt prima sort.kaloryferarz pisze:Ja dziś popełniłem taki oto uchwyt do mojego telefonu jako nawigacji. Jest to wersja NAODPRLSIE 1.0. Ale działa. Póki co za mocno spasowana i muszę poluzować na śrubkach itp. Ale wstępna koncepcja jest poprawna. Więcej zdjęć wrzucę w tym wątku o outkitelu.
Dzisiaj Cyklop musiał udać się do serwisu celem ustawienia lag.
Po ostatniej wizycie w Borach Tucholskich miałem nieplanowane postawienie bokiem moto na piachu i spotkanie ze skarpą. Prędkość niewielka, ale kiera się przekrzywiła w prawo.
Temat ogarnięty - skrzywienie było na półce górnej. Wszystko poluzowane, ustawione i skręcone na nowo.
Dodatkowo sprawdziłem liniowość motocykla - tu bez uwag.
Teraz mogę śmigać
Po ostatniej wizycie w Borach Tucholskich miałem nieplanowane postawienie bokiem moto na piachu i spotkanie ze skarpą. Prędkość niewielka, ale kiera się przekrzywiła w prawo.
Temat ogarnięty - skrzywienie było na półce górnej. Wszystko poluzowane, ustawione i skręcone na nowo.
Dodatkowo sprawdziłem liniowość motocykla - tu bez uwag.
Teraz mogę śmigać

Pozdrawiam,
Mariusz
Mariusz
Może nie dziś, ale w ciągu ostatniego miesiąca moje moto przeszło ‚wiosenny’ serwis
-nowe kapcie K60 Scout,
-nowe klocki przednie Ferodo Platinum,
-regeneracja + czyszczenie przednich zacisków,
-olej Motul 5100 + filtr,
-tylne łożyska NSK,
-płyn chłodniczy i hamulcowy,
-wyczyszcozny filtr powietrza KN,
-żarówki Philips White Vision z postojówkami
-sprawdzenie napędu i rozrządu,
-instalacja el. pod halogeny,
-nowe gumy pod siedzenie,
-pokrowiec Biketec
Nie pisałem wcześniej, bo zbroiłem się na wylot w Polskę. Moto było gotowe na 3.06 a 6.06 wylatywałem w objazd kraju, więc było trochę nerwówki, bo oczywiście wszystko na ostatnią chwilę... 6-13.06 zrobione 3650km wokół granic Polski. Zdam obszerniejszą relację w odpowiednim wątku
Wychodząc na przeciw pytaniom K60 spisały się dobrze, fakt że przednia trochę hałasuje 20-60km/h, ale później raczej się uspokaja, a całość super zdała egzamin na szutrach i leśnych ścieżkach podlasia i mazur

-nowe kapcie K60 Scout,
-nowe klocki przednie Ferodo Platinum,
-regeneracja + czyszczenie przednich zacisków,
-olej Motul 5100 + filtr,
-tylne łożyska NSK,
-płyn chłodniczy i hamulcowy,
-wyczyszcozny filtr powietrza KN,
-żarówki Philips White Vision z postojówkami
-sprawdzenie napędu i rozrządu,
-instalacja el. pod halogeny,
-nowe gumy pod siedzenie,
-pokrowiec Biketec
Nie pisałem wcześniej, bo zbroiłem się na wylot w Polskę. Moto było gotowe na 3.06 a 6.06 wylatywałem w objazd kraju, więc było trochę nerwówki, bo oczywiście wszystko na ostatnią chwilę... 6-13.06 zrobione 3650km wokół granic Polski. Zdam obszerniejszą relację w odpowiednim wątku

Wychodząc na przeciw pytaniom K60 spisały się dobrze, fakt że przednia trochę hałasuje 20-60km/h, ale później raczej się uspokaja, a całość super zdała egzamin na szutrach i leśnych ścieżkach podlasia i mazur

Za dzieciaka: Peugeot Speedfight II -> Honda NSR 125 -> Peugeot Speedfight II 206WRC i długo długo nic...
Od niedawna: na sezonowy rozruch Suzuki Burgman 400 Merc -> i nareszcie docelowe...
Od niedawna: na sezonowy rozruch Suzuki Burgman 400 Merc -> i nareszcie docelowe...
Porządny serwis zrobiłeś. Zaopiekowany sprzęt. Jak oceniasz trzymanie tylnej K60 na asfalcie? Suchym, mokrym?Adri@no pisze:Wychodząc na przeciw pytaniom K60 spisały się dobrze, fakt że przednia trochę hałasuje 20-60km/h, ale później raczej się uspokaja, a całość super zdała egzamin na szutrach i leśnych ścieżkach podlasia i mazur
Andrzej
Honda CBF500 > Yamaha XJ6 Diversion F > DL650A C7
Honda CBF500 > Yamaha XJ6 Diversion F > DL650A C7
Po odebraniu motka z godzinę polatałem po okolicznych szutrach, żeby dotrzeć nówki oponki. Żyję, więc opony się spisałyrcs1 pisze:Porządny serwis zrobiłeś. Zaopiekowany sprzęt. Jak oceniasz trzymanie tylnej K60 na asfalcie? Suchym, mokrym?Adri@no pisze:Wychodząc na przeciw pytaniom K60 spisały się dobrze, fakt że przednia trochę hałasuje 20-60km/h, ale później raczej się uspokaja, a całość super zdała egzamin na szutrach i leśnych ścieżkach podlasia i mazur

Ale do rzeczy, jechałem z plecaczkiem, 3 kuframi i rolką więc raczej zachowawczo, bez szaleństw. Jednego dnia prawie ciągle po mokrym, kilkadziesiąt km w ulewie, więc jeszcze bardziej uważnie. Nie zauważyłem jakiegoś uślizgiwania tyłu itp. Na suchym także ok. Może jakbym polatał sam bez bagażu i szybciej na winklach to bym coś odczuł.
Kupiłem je bo wolę na asflacie jechać trochę wolniej, ale czuć się pewniej na szutrach i w lekkim terenie
Za dzieciaka: Peugeot Speedfight II -> Honda NSR 125 -> Peugeot Speedfight II 206WRC i długo długo nic...
- czarny_gawron
- A
Jeśli nie tajemnica, to jakie pieniądze? I gdzie? Bo jestem na kupnie takiego bucika 

"To był koń na białym rycerzu, na białym rycerzu był koń... "
DL 650 '12
DL 650 '12
Wysłałem linka na priv bo nie wiem czy mogę linki wklejać na ogólnym.Lesnik pisze:Kusy pisze:Miałem zdemontowany kosz sprzęgłowy, wolny czas , chęci do pracy więc postanowiłem zrobić to sam a zaoszczędzone 300 PLN przeznaczyć na paliwo. W sumie 3 godz. pracy i wszystko działa jak powinno bez żadnych kalibracji i ustawień . Można oczywiście kupić GIPRO bo o takim kolega chyba pisze i podpiąć pod gniazdo.
Pozdrawiam.
Jakie 300 zł, skoro wyświetlacz pod gniazdo diagnostyczne kosztuje 110zł?
Montaż to 10 - w porywach do 20 minut. Bez żadnej kalibracji.
Piszę oczywiście o wyświetlaczu z ali.[/quote
Ooo. To nie wiedziałem , że takie tanie można u Chińczyków kupić. Możesz podesłać jakiś namiar lub link na taki wyświetlacz?
Wystarczy na ali wpisać w wyszukiwarkę wyświetlacz suzuki i znajdzie się. Sprzedawcy mają zawsze do kilku marek motocykli. Honda, Suzuki, Kawa itp. Różnią się tylko kostkami do złacza.
Cena ok 110 zł i można di tego dobrać uchwyt za 44 zł.
K6, F650, TS250/1
K6, TS250/1, SR 50.
Alledrogo, gość Skyseba ma fajne ceny gum, lepiej napewno niż np na oponeo, przyszło bez żadnych problemów. Polecam!czarny_gawron pisze:Jeśli nie tajemnica, to jakie pieniądze? I gdzie? Bo jestem na kupnie takiego bucika
- Dziadek3H3M
- A+B+C
Czarny_gawron. Jeśli szukasz K-60 to zerknij tu https://www.motorad.pl/opony-motocyklow ... t-m-s.html
Stosunkowo blisko, bo w Radziszowie i założą na miejscu. Ja kiedyś założenie miałem w cenie (na zdjęte koła).
Stosunkowo blisko, bo w Radziszowie i założą na miejscu. Ja kiedyś założenie miałem w cenie (na zdjęte koła).
LWG
- czarny_gawron
- A
Podziękować, podziękowaćAdri@no pisze:Alledrogo, gość Skyseba ma fajne ceny gum, lepiej napewno niż np na oponeo, przyszło bez żadnych problemów. Polecam!czarny_gawron pisze:Jeśli nie tajemnica, to jakie pieniądze? I gdzie? Bo jestem na kupnie takiego bucika

Dzięki za namiary, niestety nie mają tkc w ofercie, a taki combo sobie umyślałem.DziadekH pisze:Czarny_gawron. Jeśli szukasz K-60 to zerknij tu https://www.motorad.pl/opony-motocyklow ... t-m-s.html
Pozdr.
DL 650 '12
DL 650 '12
- Dziadek3H3M
- A+B+C
Czarny_gawron, Wciąłem się ale, myślałem że pytałeś o K60 takie jak na zdjęciach powyżej Twojego wpisu.
Dodam tylko że, u Seby kupiłem w tym roku Motozy i było wszystko OK.
Bardzo interesuje mnie opinia o TKC 70, więc kup, potestuj i opisz. O tych gumach myślę na mokre drogi północy w przyszłym roku.
Bardzo interesuje mnie opinia o TKC 70, więc kup, potestuj i opisz. O tych gumach myślę na mokre drogi północy w przyszłym roku.
LWG
- czarny_gawron
- A
Sobie wymyśliłem combo przód tkc70, tył k60... Dlatego pytałem o k60DziadekH pisze:Czarny_gawron, Wciąłem się ale, myślałem że pytałeś o K60 takie jak na zdjęciach powyżej Twojego wpisu.

DL 650 '12
DL 650 '12
U Seby brałem już dwa razy oponki, zero problemów.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
- czarny_gawron
- A
Ma 5dni na dostawę, bo w weekend chciałbym testa zrobić. Pojadę, na odcinek specjalny gdów dobczyceStruna pisze:U Seby brałem już dwa razy oponki, zero problemów.

DL 650 '12
DL 650 '12