Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
Re: Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
Miałem okazję jechać. Kilka razy jako plecak bardzo ciekawe doświadczenie szczególnie jak prowadzi płeć piękna, można się ciekawie przytrzymać
Udało mi się równiez przetestować i to na V-stromie odbyć chwilowe drzemki, ciekawe doświadczenie, polecam wszystkim przetestować

Voge 900 DSX / Husqvarna 901 Expedition
Tags:
Kozak jesteś!Lord pisze: ↑07 mar 2025, 05:45Miałem okazję jechać. Kilka razy jako plecak bardzo ciekawe doświadczenie szczególnie jak prowadzi płeć piękna, można się ciekawie przytrzymaćUdało mi się równiez przetestować i to na V-stromie odbyć chwilowe drzemki, ciekawe doświadczenie, polecam wszystkim przetestować
![]()
- Ocena: 5.88235%
Pozdrawiam,
Jacek
Hmmm co dzis zrobilem?
Zlapalem kapcia przy 110km/h
Nowka sztuka opona. Na poczatku litego zalozona... jakies 2500 km zrobione...
Jutro czeka mnie wycieczka po nowa opone pewnie
Zlapalem kapcia przy 110km/h
Nowka sztuka opona. Na poczatku litego zalozona... jakies 2500 km zrobione...
Jutro czeka mnie wycieczka po nowa opone pewnie
- Załączniki
-
- 20250307_204728.jpg (1.08 MiB) Przejrzano 12571 razy
A to pech 
DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS --> brak --> CRF1100 ATAS DTC
Co prawda spóźniłem się z tematem o kilka miesięcy, bo to by się przydało na zakończenie sezonu a tu już mamy rozpoczęcie kolejnego, tak czy inaczej zrobiłem sobie platformę do przewożenia motocykla - głównie pod kątem zimowania.
Musze jeszcze dorobić tam dwie pierdoły i będzie czekać na kolejną zimę, albo będę trzymać na miej rower

Wytapatalkowano
Musze jeszcze dorobić tam dwie pierdoły i będzie czekać na kolejną zimę, albo będę trzymać na miej rower

Wytapatalkowano
- Ocena: 17.64706%
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
Fajnie to wymyśliłeś 
DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS --> brak --> CRF1100 ATAS DTC
Taka torbę na kierownicę zakupiłem (Aliexpress) z myślą o telefonie co by go podłączyć pod ładowarkę do obsługi android auto (też z Ali)
- Załączniki
-
- Messenger_creation_524739687351693.jpeg (224.59 KiB) Przejrzano 11670 razy
-
- Messenger_creation_1545165510205795.jpeg (201.45 KiB) Przejrzano 11670 razy
Dzisiaj przeżyłem chwilę grozy
Zaczyna się robić ciepło, więc trzeba przygotować sprzęt do jazdy. Opony dopiero w drodze (sklep Michelin na allegro nie ma Anakee Adventure na stanie w Polsce, ściąga z zagranicy gdyby ktoś chciał na szybko kupić), więc wymieniłem olej z filtrem, filtr powietrza, przyszedł czas na świece. Wymieniłem dwie na przednim cylindrze, biorę się więc za drugi. Jedna poszła, kręcę drugą, pojawił się delikatny opór przy wkręcaniu... a potem znów leciutko się kręci
. Pierwsza myśl - gwint w głowicy musiał być naruszony - no to mamy problem.
Trochę mnie zatkało, jak po wyjęciu świecy z głowicy zobaczyłem to: Z jednej strony ulga, gwint w głowicy może nie jest stracony. Z drugiej - jakim cudem tak łatwo się ukręciłą? I jak to teraz wydostać?
Na szczęście w skrzynce narzędziowej poniewierały się wykrętaki kupione kilka lat temu "na wszelki wypadek",taki tam przydaś jakich wiele
Świecę będę reklamował - dokręcana "z wyczuciem". Kiedyś, za dzieciaka nauczyłem się, jak uszkodziłem gwint w głowicy, że tutaj nie ma co się siłować. 3 świece wkręciły się bez problemu, czwarta z plasteliny, ukręciła się zanim poczułem większy opór.
Zaczyna się robić ciepło, więc trzeba przygotować sprzęt do jazdy. Opony dopiero w drodze (sklep Michelin na allegro nie ma Anakee Adventure na stanie w Polsce, ściąga z zagranicy gdyby ktoś chciał na szybko kupić), więc wymieniłem olej z filtrem, filtr powietrza, przyszedł czas na świece. Wymieniłem dwie na przednim cylindrze, biorę się więc za drugi. Jedna poszła, kręcę drugą, pojawił się delikatny opór przy wkręcaniu... a potem znów leciutko się kręci
Trochę mnie zatkało, jak po wyjęciu świecy z głowicy zobaczyłem to: Z jednej strony ulga, gwint w głowicy może nie jest stracony. Z drugiej - jakim cudem tak łatwo się ukręciłą? I jak to teraz wydostać?
Na szczęście w skrzynce narzędziowej poniewierały się wykrętaki kupione kilka lat temu "na wszelki wypadek",taki tam przydaś jakich wiele
- Ocena: 11.76471%
Jakaś wada materiałowa raczej
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Wleciały kapcie dzisiaj,.towar oczywiscie kupiony w DE. Cena... 300 zł taniej niż w PL
- Załączniki
-
- received_1375400797031119.jpeg (233.17 KiB) Przejrzano 10507 razy
-
- received_1188718155960551.jpeg (264.07 KiB) Przejrzano 10507 razy
Oj będzie Pan zadowolony…. 
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Marcin (zwierzak)
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black
Prawo Liebermana - aby oszacować czas potrzebny na wykonanie jakiegoś zadania, należy przewidywany czas pomnożyć przez dwa i przyjąć jednostkę o rząd wyższą.
I tak z początkowego planu na szybką samodzielną wymianę oleju i filtra, oleju i uszczelniaczy pyłowych w lagach oraz wymianę opon wyszło:
- wymiana oleju, filtra i świec,
- wymiana gąbeczki w airboxie, która jest przy wejściu "odmy", stara się rozsypała
W ASO koszt ~60zl, ale w sklepie z częściami moto polecono mi udać się do sklepu akwarystycznego - tam 5zł
- wymiana kompletu panewek ślizgowych, prowadzących, kompletu uszczelniaczy i oleju w lagach,
- wymiana opon
- nowe łożysko i uszczelniacz zabieraka, nowy uszczelniacz koła tylnego,
- tank gripy, kładki na gmole R-MG - mogę się podzielić modelem 3D, ewentualnie wydrukować po kosztach materiału

Niestety, po drodze chyba zepsulem czujnik ABS koła tylnego - odczytałem błędy, teraz będzie diagnoza wg serwisówki.

Wysłane z mojego Pixel 7 przy użyciu Tapatalka
I tak z początkowego planu na szybką samodzielną wymianę oleju i filtra, oleju i uszczelniaczy pyłowych w lagach oraz wymianę opon wyszło:
- wymiana oleju, filtra i świec,
- wymiana gąbeczki w airboxie, która jest przy wejściu "odmy", stara się rozsypała
W ASO koszt ~60zl, ale w sklepie z częściami moto polecono mi udać się do sklepu akwarystycznego - tam 5zł
- wymiana kompletu panewek ślizgowych, prowadzących, kompletu uszczelniaczy i oleju w lagach,
- wymiana opon
- nowe łożysko i uszczelniacz zabieraka, nowy uszczelniacz koła tylnego,
- tank gripy, kładki na gmole R-MG - mogę się podzielić modelem 3D, ewentualnie wydrukować po kosztach materiału

Niestety, po drodze chyba zepsulem czujnik ABS koła tylnego - odczytałem błędy, teraz będzie diagnoza wg serwisówki.

- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Wpadły dzisiaj lusterka asferyczne z touratech, będą testy.
- Załączniki
-
- Messenger_creation_2006230676454162.jpeg (119.37 KiB) Przejrzano 6104 razy
-
- Messenger_creation_1188919512887066.jpeg (225.42 KiB) Przejrzano 6104 razy
@lukas76 - miałeś chyba na myśli asferyczne 
Daj znać jak się sprawują - kupilem oxfordy, ale nie do końca jestem zadowolony z pola widzenia, trzeba będzie zmienić
Daj znać jak się sprawują - kupilem oxfordy, ale nie do końca jestem zadowolony z pola widzenia, trzeba będzie zmienić
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
No to dzisiaj wpadły nowe łożyska tylnego koła - jedno zaczęło korodować, uszczelniacz był już gruz - oraz krótkie klamki od Myfrendów.
Na oryginalnych klamkach niewygodnie się operowało sprzęgłem i hamulcem na dwa palce - teraz jest super
Na oryginalnych klamkach niewygodnie się operowało sprzęgłem i hamulcem na dwa palce - teraz jest super
O mały włos a dzisiejsza wycieczka by się nie odbyła... Najpierw zacinająca się stacyjka, którą jakoś udało się rozruszać, więc przesmarowałem ją suchym smarem grafitowym już po powrocie. Natomiast zalany gdzieś w Sudetach TomTom - pierwsze objawy pojawiły się na powrocie ze zlotu - zaparowana szybka pod ekranem - został rozebrany i sobie schnie.
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Wymieniłem olej, zmieniłem lusterka i inne tego typu rzeczy.
Ale najważniejsze zmieniłem kanapę na wyższą, może nie jestem jakiś super wysoki 180 cm ale po przejechaniu się Afryką doszedłem do wniosku że Sztormiak jest za niski i warto spróbować. Mam tylko nadzieję że nowa wyższa kanapa będzie tak samo wygodna i warto było wydać te 9 stówek.
Ale najważniejsze zmieniłem kanapę na wyższą, może nie jestem jakiś super wysoki 180 cm ale po przejechaniu się Afryką doszedłem do wniosku że Sztormiak jest za niski i warto spróbować. Mam tylko nadzieję że nowa wyższa kanapa będzie tak samo wygodna i warto było wydać te 9 stówek.
O rzesz 9x100 ? Masa dukatów. Kiedyś było taniej.August pisze: ↑25 maja 2025, 21:28Wymieniłem olej, zmieniłem lusterka i inne tego typu rzeczy.
Pozdrawiam. Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
To sobie wydrukuj, pasuje do 650. Ja od wczoraj mam (zaślepkę, drukarkę od tygodnia). Tylko zetnij do ok. 8 mm, bo takie głębokie ciężko się zdejmuje.f_ranek pisze: ↑25 maja 2025, 19:34O mały włos a dzisiejsza wycieczka by się nie odbyła... Najpierw zacinająca się stacyjka, którą jakoś udało się rozruszać, więc przesmarowałem ją suchym smarem grafitowym już po powrocie. Natomiast zalany gdzieś w Sudetach TomTom - pierwsze objawy pojawiły się na powrocie ze zlotu - zaparowana szybka pod ekranem - został rozebrany i sobie schnie.
https://www.thingiverse.com/thing:6798542 PS. Ja ratowałem się tym co miałem pod ręką - suchym smarem S100, nie lałem w stacyjkę, tylko spryskałem kluczyk, smar się rozszedł i odblokował stacyjkę.
DL650XAM020 w kolorze YVB na Au-felgach