A według ciebie to drożdże w piwie na czym pracuja?szuwarek pisze:rcs1, dzięki, popatrzę. Lord, w tym Okocimiu jest cukier. To nie jest dobry dodatek do piwa, nie polecam. Smerciamajda, dawaj, Pan Czesław to już legenda. Nie zostawiaj tego tylko dla siebie
Czy jeździcie teraz motocyklem?
Re: Czy jeździcie teraz motocyklem?
Voge 900 DSX / Husqvarna 901 Expedition
Jak byś przyjechał tam zaraz po deszczu to z pod stodoły byś nie ruszył.Smerfciamajda pisze:Wróciłem do domu, pyklo 450km. Fajnie ale zimno. Natomiast zaprzyjaźniliśmy się z motocyklem na tyle ze wiem że był to dobry wybór.
Pan Czesław, jak pisałem w innym wątku - olałem duże zakupy u niego bo mial fochy i nie chciał podać nr konta do przelewu
Ale myślę sobie jade w tamtą stronę a mam tankbag na liście to co mi zależy. Zobaczymy co to za człowiek.
Podjazd pod stodołę, wychodzi jakiś typ i zaczyna się dialog.
- Dzień dobry, Pan Czesław?
- Tak, czego potrzeba?
- Jestem przejazdem pomyślałam że wstąpię i kupie tankbag.
- Tak? A wiesz który? Masz juz wybrane?
- tak mam dwa wybrane akl...
- No to powiedz, jaki to model?!? Co wybrałeś?
No w tym momencie padłem a Smerfetka parsknęła śmiechem do interkomu
Wydudkalem śmiejąc sie nr St605 i Mt505 a Pan Czesio
- Nooo ładnie, to teraz musisz wybrac który chcesz bo przyniose tylko jeden
Haha umarłem, zapytałem o cene ST i zdecydowałem ze wzgledu na dobra ofertę.
Pan Czesław zapytal czy mam imbusy żeby sobie to zamontować ale on nie podchodzi do mnie, " My sie tu wirusa boimy" powiedział.
Gotowka odliczona wymiana na tacy, prawie na lopacie.
Nie zamontowałem bo mial zly ring do DLa, szukał ale nie znalazł, i tu nastąpił przełom w relacjach. Pan Czesław ze smutna miną powiedział
- Przepraszam że nie mam odpowiedniego mocowania, czy chcesz zabrać te torbe czy jednak nie? Przepraszam że nie spełniłem oczekiwania.
No kurde, grzecznie podziękowałem, powiedziałem że nic się nie stało i pierścień ogarnę sobie sam i kupiłem samą torbę.
Pożegnanie z uśmiechem, pomachaliśmy sobie na do widzenia.
Ale jak bym nie znal tych numerów to bym testu nie przeszedł i nic nie kupił
Ale ogólnie to ceny ma dobre.
Suzuki DL 650 AK8 --> Dl 1000 AL8--> DL1050
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Czy jeździcie teraz motocyklem?
Błoto i trawa konkretne 
Taka ciekawostka z wczorajszego przejazdu - przejrzystość powietrza jest niesamowita.
Jadąc z Wisły Małej do Pszczyny jest wzniesie nad jeziorem Goczałkowickim i z tamtąd widać było tatry pięknie i wyraźnie a to dobre 100km.
Do tego widok na Beskid - góry ze szczegółami.
Jak wracałem to z okolic Prudnika piękny widok na bramę Morawską.

Taka ciekawostka z wczorajszego przejazdu - przejrzystość powietrza jest niesamowita.
Jadąc z Wisły Małej do Pszczyny jest wzniesie nad jeziorem Goczałkowickim i z tamtąd widać było tatry pięknie i wyraźnie a to dobre 100km.
Do tego widok na Beskid - góry ze szczegółami.
Jak wracałem to z okolic Prudnika piękny widok na bramę Morawską.

Markflat można się umówić się na jakąś niedzielę to sobie razem polatamy pookolicy. A tak nawiasem dzisiaj też się wybieram żeby przetestować no ubranko .
Nie mam nic przeciwko mieszkasz w pięknej okolicy ,pewnie znasz super miejsca które można odwiedzić.jacek.m pisze:Markflat można się umówić się na jakąś niedzielę to sobie razem polatamy pookolicy. A tak nawiasem dzisiaj też się wybieram żeby przetestować no ubranko .
Suzuki Dl 650 AL0 2010 ABS
My też skromnie Okolice Swieradowa
A ja się po raz pierwszy wywaliłem
Troche wstyd o tym pisac, ale co tam... Ktos rownie nowy moze przeczyta i uniknie tego samego bledu.
Na szczescie wywrotka nie na motorku, tylko na skuterku 50ccm. Chyba sam to na siebie sprowadzilem przez zbyt duze cisnienie w oponach. MIalem pompke na dzialce i pomyslalem ze po zimie sprawdze cisnienie w oponach. Bylo 2 atmosfery i chyba tak powinno byc, ale nie bardzo wiedzialem ile powinno byc i troche podpompowalem, bo spodziewalem sie lekkiego braku po zimie.
Mam tam w miasteczku takie male rondo i jeszcze troszke zwirka bylo i jechalem tez nieco szybciej niz zwykle, ale spokojnie i rowno i daleko tam bylo do pochylen ktore testowalem podczas kursu bez zadnych problemow z przyczepnoscia. Mimo to skuterek po prostu stracil przyczepnosc. Wcale nie spodziewalem sie, ze moze sie to stac tak latwo. Obciach tak sie wylozyc, ale ma to ten pozytywny efekt ze bede teraz uważał bardziej na cisnienie w oponach, bo podejrzewam, że sie przyczynilo do tego zdarzenia.
Ja obrazen zero (na rekawicach oczywiscie slady sa), plastik na skuterku ma obtarcie - juz nie jest taki bez skazy
ale poza obraciem plastiku i stelaża na bagazniku nie ma na nim sladu, tak wiec mozna powiedziec, ze zero strat.
No, a poza tym to byla fajna przejazdzka, znalazlem sobie dwie nowe przyjemne drogi przez las.
Na szczescie wywrotka nie na motorku, tylko na skuterku 50ccm. Chyba sam to na siebie sprowadzilem przez zbyt duze cisnienie w oponach. MIalem pompke na dzialce i pomyslalem ze po zimie sprawdze cisnienie w oponach. Bylo 2 atmosfery i chyba tak powinno byc, ale nie bardzo wiedzialem ile powinno byc i troche podpompowalem, bo spodziewalem sie lekkiego braku po zimie.
Mam tam w miasteczku takie male rondo i jeszcze troszke zwirka bylo i jechalem tez nieco szybciej niz zwykle, ale spokojnie i rowno i daleko tam bylo do pochylen ktore testowalem podczas kursu bez zadnych problemow z przyczepnoscia. Mimo to skuterek po prostu stracil przyczepnosc. Wcale nie spodziewalem sie, ze moze sie to stac tak latwo. Obciach tak sie wylozyc, ale ma to ten pozytywny efekt ze bede teraz uważał bardziej na cisnienie w oponach, bo podejrzewam, że sie przyczynilo do tego zdarzenia.
Ja obrazen zero (na rekawicach oczywiscie slady sa), plastik na skuterku ma obtarcie - juz nie jest taki bez skazy
No, a poza tym to byla fajna przejazdzka, znalazlem sobie dwie nowe przyjemne drogi przez las.
Daelim Daystar ==> Suzuki DL650 XAL2018
Moja jedyna jak dotąd wywrotka tez była na skuterze, pewnie z 12 lat temu. Hamowanie tyłem na mokrej nawierzchni.
Obyśmy obaj już w ten sposób wypełnili nasz przydział
Obyśmy obaj już w ten sposób wypełnili nasz przydział
- Ocena: 5.88235%
Gdzieś tam w kierunku na Lądek Zdrój
Ja śmigam wokół komina zachwycając się takimi obrazkami, przy okazji doskonalę swoja technikę pokonywania winkli, a wszystko trzy razy ostrożniej niż normalnie do czego i Was namawiam.
Kiedyś trzeba wrócić ...
Lord, co to za góry w tle i miejscówka?
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 -> R1250GS Adv 2020 czyli nadal w Osi 
24 km słupek na drodze nr 46 od Złotego Stoku w kierunku Nysy, czyli powinno być widać Śnieżnik
Chwila na Mazurach i piękne Podlasie z przewodnikiem godnym polecenia-@Oskar, już wiadomo że trzeba tam wrócić 
- Załączniki
-
- 96387272_1101140630246010_430362637956546560_n.jpg (17.99 KiB) Przejrzano 4891 razy
-
- 96498035_656824724898668_3322604266601840640_n.jpg (59.06 KiB) Przejrzano 4891 razy
-
- 96686855_230812471704270_5789191623778762752_n.jpg (43.58 KiB) Przejrzano 4891 razy
- Ocena: 5.88235%
Pięknie 
DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS --> brak --> CRF1100 ATAS DTC