Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem: https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
No w końcu jest
Na Aledrogo już się pojawiło ale za 2600, kilka sztuk było do kupienia tutaj: https://www.eazymut.pl/nawigacja-motocy ... 96-10.html
Ciekawe jak się będzie sprawowała, czas pokaże
Nabył może ktoś już? albo ma zamiar kupić? A może jest ktoś kto już używa?
No ja rozwazam taka opcje ale bede ganiał za jakimiś promkami Dla mnie wygrywa z TomTomem możliwościa dogrania dowolnych map TOPO i innych ciekwych scieżek
zgadza się ale cena powala szczególnie w PL...można kupić dobry drugi telefon z androidem za pół ceny z lepszymi mapami googla
topo i "ścieżki" ma wiekszość garminów więc jakiś starszy model wyrwać gdzieś, np Montana.
Garmin nigdy nie był tani, etrex20 dalej w tej samej cenie co kupowałem 5 lat temu Ale gdyby nie jego wolny procesor to spokojnie na moto by sie nadał, przyjmuje mapy jakie chcesz. A jak jakiejś nie ma nie ma problemu żeby samemu utworzyć
Nie chodzi o to, że bogata elita. Chodzi o to, że łatwo ich namówić na wysoką cenę. Np. producent skrzynek narzędziowych z plastiku na wtryskarkach produkuje skomplikowane skrzynki narzędziowe z półeczkami, kółkami, uchwytami o pojemności 50L i sprzedaje je za 250zł w detalu do klienta końcowego. A potem przestawia formy na kufer plastikowy 50L na moto z 2 zawiasami + jeden zamek i jeden uchwyt i sprzedaje za 600zł. Takich przykładów jest mnóstwo.
z kuframi to może sprawę podrażać ewentualna homologacja, żeby nie odpadło to coś na autostradzie, ale zgadzam sie i tak za drogie te skrzynki.
Rękawiczki skórzane normalne 150zł, motocyklowe 350zł itd
kaloryferarz pisze:A wracając do tematu nawigacji, to co dostaje się za tą cenę? Chodzi mi o to, czemu miałbym kupić tak absurdalnie drogą nawigację?
Pytanie jest co po niej oczekujesz i do czego chcesz to porównać. Obecna wersja XT od poprzedniczki po za wielkością ekranu różni się mapami i możliwością wyznaczania tras po drogach tzw przełajowych Adventurous Routing. Natomiast mnie bardziej ciekaw jak jest z tym pokryciem i jakich regionów dotyczy. Natomiast druga przewaga Garminia jest to co pisałem czyli możliwość dogrywania kolejnych warstw map czy to map ze ścieżkami czy tez wyłącznie poglądowych np zdjęć satelitarnych.
Zrezygnowali chyba jednak z takich gadżetów jak poprzednia wersja czyli czujniki ciśnienia w oponach z integrowane z Navi i Spotify, w zamian dają strumieniowe przesyłanie muzyki z telefonu lub MP3 bezpośrednio z navi.
Mnie się te funkcje i rezygnacja z poprzednich podobają. Pokrycie map prawdopodobnie będzie lepsze aniżeli w TT. Docelowy produkt do kolejnego motocykla. Jednak chyba dam szansę Garminowi. Tylko ta cena... Na razie to i tak pieśń przyszłości, więc może do tego czasu stanieje.
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 czyli Mniejszość Niemiecka
jak już wspominałem z mojego długiego doświadczenia z garminem to nawigacja w miastach do dupy, tomtom znacznie lepszy.
Poza miastami i w terenie wygrywa garmin, wiec pasowałoby by mieć dwa