Uchwyt ten pochodzi od greckiego producenta - Cosmo - tu macie link do sklepu:
https://www.cosmo-accessories.com/produ ... rom-detail
Przesyłka szła do mnie około tygodnia, zapłaciłem za nią niecałe 180 zł. wraz z kosztem wysyłki kurierem UPS.
Po otwarciu paczki bardzo dobre wrażenie zrobiła solidność uchwytu, który wykonano ze stalowej blachy 3,3 mm, porzeczka ma 21,5 mm. średnicy, a więc bez problemu zamontujemy wszelkie urządzenia, w zestawie są także śrubki, podkładki i gumowe nakrętki rozporowe (takie same jak do montażu szyby), całość jest lakierowana proszkowo na czarny mat, dzięki czemu wygląda jak fabryczna, ale też sporo waży (0,4 kg.)
Blacha została wygięta za pomocą prasy, otwory wykonano w dobrych miejscach, nie budzą zastrzeżeń także spawy
Instrukcja podaje by montować ustrojstwo w dwóch pozycjach, ja wybrałem zaślepione dziury poniżej maksymalnego montażu szyby Givi Air Flow, gdyż w tym miejscu uchwyt jest bardzo blisko czaszy, nie powinien więc zaburzać przepływu powietrza (podciśnienie), koniecznego do prawidłowego działania szyby Givi.
Od strony kierowcy porzeczka wygląda tak, jakby była tu od nowości, z dwóch stron mamy możliwość montażu zarówno telefonu jak i GPSa, czy kamerki na dodatkowych uchwytach, miejsca jest sporo.
Niestety w tym położeniu regulacyjne zaciski szyby Air Flow nieco ocierają się o okrągłą poprzeczkę, można je delikatnie podpiłować lub wygiąć uchwyt ale uznałem iż to mija się z celem, gdyż wystarczy nieco docisnąć w przód szybę by zaciski przechodziły bezkolizyjnie obok porzeczki.
Przełożyłem z kierownicy mój rowerowy uchwyt na telefon "Forever", zamocowałem go w pozycji poziomej co jest bardziej przydatne przy używaniu nawigacji.
Jednak w poziomie ciężki telefon jaki używam (Xiaomi Redmi Note 4) będzie drgał w lekkim uchwycie "Forever", gdyż jego pół-kulowe łącze trzyma go tylko od jednej strony.
Przymierzyłem też do poprzeczki bardzo mocny ale i drogi uchwyt Givi S920L
https://defender.net.pl/product-pol-104 ... lefon.html
W tym przypadku telefon jest bardzo stabilny, wyeliminowane są wszelakie drgania, dużo łatwiej i szybciej można go także wyciągać i wkładać
Ostatecznie zostawiłem swój tani uchwyt, zobaczę czy w poziomym położeniu telefon będzie w miarę stabilny i czy nie będzie zbytnio drgał
Na pewno mogę Wam polecić "GPS Mobile Holder" od Cosmo, wykonano go solidnie, nie wygląda przyciężkawo i dobrze spełnia swoją funkcję
Pozdrówko