Jak coś to mam w bardzo dobrej cenie cardo bold. Nowy w pudełeczku
UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Interkom dla zielonego w temacie
Re: Interkom dla zielonego w temacie
Pomysł na biznes: kupić senę i cardo, zmostkować, zamknąć w jednym pudełku (kibelrura też się nada), doprowadzić stałe zasilanie z akumulatora i sprzedawać jako "Universal Cardo-Sena Mesh Hub". Cena detaliczna 3500 zł (netto).kamilborkowski pisze: ↑12 lut 2025, 10:00Idealnie by było wtedy wyznaczyć kierowcę i plecaczka na tych robiących most tylko rzadko się pewnie zdarza żeby taka para miała różne urządzenia.

- Ocena: 5.88235%
Czarny DL650XT M0 na Au-felgach
Jak Wasz doświadczenia z jakością muzyki w interkomach? Szukam jak najlepszego dźwięku.
DL1050XT 

Cardo gra bardzo dobrze, zwłaszcza z głośnikami JBL - ale moto to nie filharmonia
Szum wiatru skutecznie przeszkadza

DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS
Wiem, że nie filharmonia. Miałem kiedyś tani interkom i drażniła mnie niemiłosiernie podła jakość dźwięku.
Dzięki, spojrzę na Cardo z JBL.

Dzięki, spojrzę na Cardo z JBL.

DL1050XT 

- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Jakiegoś super brzmienia się nie spodziewaj, tak jak crimson napisał dochodzą dodatkowe efekty. Ale ja lubie posłuchać radia jadąc, szczególnie przy nudnych dojazdach
Dzięki za propozycję, niestety za późno. A szkoda, bo bardzo dobry model
Old, grumpy man na DL-u 800
Działają na tym może komendy głosowe? coś jak volume up, call ... name.. ? W instrukcji polskiego importera nie znalazłem wzmianki, natomiast w necie sa informacje ze to niby działa
DL650 + Z1000SX
Działa albo nie działa. Jak kupisz to sprawdzisz. To raczej prosty mocny sprzęt jest ale bez dodatków.. Ja się cieszyłem, że udało się sparować, bo ktoś nie napisał jaka wersja BT jest obsługiwana.
Na poważnie to nie próbowałem. Chyba za szybko jeżdżę i ciężko się w ogóle dogadać, bo szumy w moim kasku są potężne, ale do 90km/h daje radę.
W ostatnim moim telefonie (ma 3 dni dopiero u mnie) chyba dopiero zainstalowali asystenta głosowego (chyba tak się nazywa) to i próby będę robił.

Pozdrawiam. Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Tu taka ciekawostka, Sena wypuściła aplikację wave, wygląda na komunikację przez dane komórkowe czyli z każdym się dogada o ile jest net:
https://www.sena.com/wave-intercom/
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
Ciekawe rozwiązanie, Cardo też coś takiego zapowiadało, że mają wykorzystać VOIP - ale chyba nie ma jeszcze nic na ich stronie - ciekawe, czy to pomogłoby w parowaniu Sena <-> Cardo
Jest już parę takich programów, jak będzie stabilne to może być użyteczne ale raczej po za górami itp. No trzeba się liczyć z lagami.
Jak jest net, to po co taka aplikacja skoro można gadać np. przez WhatsAppa lub Skypestaszek_s pisze: ↑14 lut 2025, 15:00Tu taka ciekawostka, Sena wypuściła aplikację wave, wygląda na komunikację przez dane komórkowe czyli z każdym się dogada o ile jest net:

Pozdrawiam,
Jacek

Rozumiem, ze to jest zintegrowane jakoś z Seną, w sensie definiowania grup itp. Zobaczymy czy się przyjmie.
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Dla tych którzy nie potrzebują Mesh'a 

- Ocena: 5.88235%
Mam dziwny problem z interkomami Sena . Model SC10UA sprzedawany jako dedykowany zestaw do Schuberta nie chcę połączyć się z SMH5.
Czy miał ktoś taki problem i jak to ogarnąć?
Czy miał ktoś taki problem i jak to ogarnąć?
Mam do dzisiaj SC10UA w starym C3Pro.
1. Spróbuj zrestartować oba zestawy (szczególnie SMH5) usuwając wszystkie wcześniejsze sparowania i sparuj od nowa.
2. Spróbuj parowania bez podłączonego telefonu i pilota zewnętrznego
Ze względu na utrudnioną klawiszdologię w SC10UA - do usunięcia poprzednich ustawień użyj aplikacji os Schuberta
1. Spróbuj zrestartować oba zestawy (szczególnie SMH5) usuwając wszystkie wcześniejsze sparowania i sparuj od nowa.
2. Spróbuj parowania bez podłączonego telefonu i pilota zewnętrznego
Ze względu na utrudnioną klawiszdologię w SC10UA - do usunięcia poprzednich ustawień użyj aplikacji os Schuberta
Marcin (zwierzak)
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black
- motostopem
- A2
Kiedyś czytałem, że nowe interkomy seny nie koniecznie są kombatybilne ze starymi
Najczęściej w roli głównej DL650 

https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1