UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Kosz sprzęgłowy w tysiącu
Kosz sprzęgłowy w tysiącu
Witam , jeżdżę DLm 1000 z 2003 roku . Mój problem to sprzęgło kolejny raz muszę go naprawiać z powodu dużych
drgań i głośnej praczy przy obrotach od 3000 do 4000 obrotów . Potrzebuje namiary na dobrego fachowca który zajmuje się regeneracją takich koszy . Bo mój był już regenerowany dwa razy i wytrzymywał do 7 tysięcy km.
drgań i głośnej praczy przy obrotach od 3000 do 4000 obrotów . Potrzebuje namiary na dobrego fachowca który zajmuje się regeneracją takich koszy . Bo mój był już regenerowany dwa razy i wytrzymywał do 7 tysięcy km.
Re: Kosz sprzęgłowy w tysiącu
Michał Szrama z Warszawy. Znajdziesz namiary w necie. Robiłem u niego kosz z 1000 2004r i przejechalem po modyfikacji 8 tys, bez zarzutu.
Dla mnie, na fabrycznym koszu nie dało się jeździć i to była jakaś porażka. A że to mój nasty motocykl to jakieś porównanie mialem.
Po regeneracji i modyfikacji było już zupełnie ok. Michał daje pół roku gwarancji, spokojnie wysyłkowo można latwic, koszt ok 650pln jak dobrze pamiętam.
Problem koszy sprzed 2004 jest o tyle wiekrzy że tam inaczej są trzymane sprężyny i Michał mi mówił że dużo częściej tam pęka element jeden i nie bardzo jest jak to ratować. Napewno rzetelnie oceni stan Twojego kosza.
Pozdrawiam
Zimny
Dla mnie, na fabrycznym koszu nie dało się jeździć i to była jakaś porażka. A że to mój nasty motocykl to jakieś porównanie mialem.
Po regeneracji i modyfikacji było już zupełnie ok. Michał daje pół roku gwarancji, spokojnie wysyłkowo można latwic, koszt ok 650pln jak dobrze pamiętam.
Problem koszy sprzed 2004 jest o tyle wiekrzy że tam inaczej są trzymane sprężyny i Michał mi mówił że dużo częściej tam pęka element jeden i nie bardzo jest jak to ratować. Napewno rzetelnie oceni stan Twojego kosza.
Pozdrawiam
Zimny
Moje ex V-Stromy: 650K5, 650AL2,1000K4, 650K5,1000 AL8 -> a teraz ponownie Mniejszość Niemiecka - F800GS ADV.
Tak jak wyżej
Michał Szrama robiłem polecam.
Michał Szrama robiłem polecam.
ETZ 251; TDM 900; DL 1000; KTM 1290 Super Adventure S
Historia mojego DL1000
Rok temu robiłem kosz sprzęgłowy w tej firmie (link pod spodem) Mimo rocznej gwarancji, roku nie wytrzymał. Grechoce jak przed regeneracją. Mechanik mówi że możemy reklamację składać, ale jak wygramy nie mamy gwarancji że będzie lepiej. Nie polecam tej firmy:
https://www.facebook.com/Regeneracja-ko ... 521306384/
Teraz jestem w trakcie rozmów z Michałem. Czy nadal polecacie jego fachowość? Po poprzednich doświadczeniach wolę dowiedzieć się o rzetelną firmę.
Będę wdzięczny za odpowiedź
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Rok temu robiłem kosz sprzęgłowy w tej firmie (link pod spodem) Mimo rocznej gwarancji, roku nie wytrzymał. Grechoce jak przed regeneracją. Mechanik mówi że możemy reklamację składać, ale jak wygramy nie mamy gwarancji że będzie lepiej. Nie polecam tej firmy:
Teraz jestem w trakcie rozmów z Michałem. Czy nadal polecacie jego fachowość? Po poprzednich doświadczeniach wolę dowiedzieć się o rzetelną firmę.
Komar 3 --> MZ 250 TS --> SUZUKI GSX600F --> SUZUKI DL1000 V-Strom K7
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Ciężko kogoś polecać, bo jak widać czasami coś pójdzie nie tak. Mój znajomy robi kosze sprzęgłowe, jak coś mogę dać telefon na privDZEPETTO pisze: ↑28 wrz 2020, 19:07Historia mojego DL1000
-
- A1
Miałem podobną sytuację kupiłem rok temu motocykl który był świeżo po regeneracji kosza.Po przebiegu 8 tys km popękały sprężyny w tłumiku drgań i straszny rumot zaczął sie wydobywać z pod prawej pokrywy silnika. Zdemontowałem i wysłałem kosz do Michała aktualnie czekam za paczką i będę montował,ale telefonicznie poinformował mnie że regeneracja była przeprowadzona bardzo nieudolnie nie został skasowany luz osiowy i założone niewłaściwe sprężyny tłumiące. W moim wypadku koszt ok 800 zł ale mam nadzieję że będą to dobrze wydane pieniądze. Mam nadzieję że w tym tygodniu dam radę to złożyć to napisze co i jak
-
- A1
Aktualnie kosz założony i na wolnych obrotach silnik pracuje znacznie ciszej, cały układ przeniesienia napędu zrobił się jakby ,,sztywniejszy,, Na całość dostałem roczną gwarancję więc ogólnie jest ok
Też swój do Michała wyślęLukasz75vj pisze:Aktualnie kosz założony i na wolnych obrotach silnik pracuje znacznie ciszej, cały układ przeniesienia napędu zrobił się jakby ,,sztywniejszy,, Na całość dostałem roczną gwarancję więc ogólnie jest ok
Byłem u Michała Szaramy zrobił mi kosz od ręki trwało to ponad 2 godziny, oczywiście gwarancja na rok zobaczymy efekty jak podkładam . Oczywiście roznitował go i pokazał mi jak wygląda i co jest do zrobienia gdzie są luzy i i co się wytarło i wbiło, widać że wie co robi .
Panowie a ja mam takie pytanko. Kupując nowy fabrycznie oryginalny kosz sprzęgłowy, ile powinien minimum km wytrzymać, zanim zacznie dzwonić jak kilo gwoździ w garnku...?
Dzepetto - zgodnie z tym co mówił Michał Szrama, kilkanaście tys km i pojawiają się luzy. Można z tym jeździć oczywiście, ale w miarę przebiegu jest to coraz gorsze.
Ja robiłem u michała przy przebiegu rzekomym 60 tys i zmiana była kolosalna.
Ja robiłem u michała przy przebiegu rzekomym 60 tys i zmiana była kolosalna.
Moje ex V-Stromy: 650K5, 650AL2,1000K4, 650K5,1000 AL8 -> a teraz ponownie Mniejszość Niemiecka - F800GS ADV.
Stoję przed dylematem typu
Mój kosz był regenerowany w partackiej firmie koło Wrocławia. Niestety po ich robocie najprawdopodobniej nie da się już nic zrobić. I teraz żeby było na lata, Marcin mówił że trzeba y kupić nowy oryginał i od razu zmodyfikować. Zabieg to 1070 nowy kosz + 650 modyfikacja, poprawiająca błędy fabryczne. Motocyklem zamierzam jeździć jeszcze max do 2 sezonów. Więc zrobię oko 20 000 km zastanawiam się czy iść w koszty, czy nie wystarczy po prostu wstawić nowego oryginału bez przerabiania
Mój kosz był regenerowany w partackiej firmie koło Wrocławia. Niestety po ich robocie najprawdopodobniej nie da się już nic zrobić. I teraz żeby było na lata, Marcin mówił że trzeba y kupić nowy oryginał i od razu zmodyfikować. Zabieg to 1070 nowy kosz + 650 modyfikacja, poprawiająca błędy fabryczne. Motocyklem zamierzam jeździć jeszcze max do 2 sezonów. Więc zrobię oko 20 000 km zastanawiam się czy iść w koszty, czy nie wystarczy po prostu wstawić nowego oryginału bez przerabiania
Ostatnio zmieniony 27 sty 2021, 18:49 przez DZEPETTO, łącznie zmieniany 1 raz.
Na 2000 km to i używka bez regeneracji starczy, ale jak rozważasz zakup nowego, to spokojnie bez modyfikacji oblecisz te drobne 2000 km

DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
No brakło jednego zera 20 000
20 też obskoczy, choć już pewnie będzie nieco słychać.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Panowie, cały czas znajduję tylko info o Panu Michale w temacie sprzęgieł a jako pierwsza wyskakuje mi firma AMD Racing
Czy ktoś korzystał z ich usług?
Przez telefon wycenili pełną regenerację sprzęgła na 1550zł, a Wy piszecie o 650zł. Różnica mega duża, wiecie skąd to może wynikać?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czy ktoś korzystał z ich usług?
Przez telefon wycenili pełną regenerację sprzęgła na 1550zł, a Wy piszecie o 650zł. Różnica mega duża, wiecie skąd to może wynikać?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
MZ ES250/2 Trophy '68 / DL1000 K02
Gdańsk
Gdańsk
Dobra, teraz doczytałem, AMD powyżej to jest ta sama firma o której pisze Dzepetto, czyli coś im nie wyszło.
MZ ES250/2 Trophy '68 / DL1000 K02
Gdańsk
Gdańsk
Czy chodzi o firmę http://moto-sprzegla.pl ?
Mamy z nimi różne doświadczenia, ogólnie nie polecam. Niesłowność, masakryczne niedotrzymywanie terminów, unikanie kontaktu, kłamstwa w żywe oczy a na koniec faktura na kwotę wyższą niż wstępnie uzgadniano.
W sumie trzy sprzęgła tam były robione:
rok 2019 - DL1000 - sprawnie i bezproblemowo,
rok 2020 - Super Tenere i Tiger 1200 - obie realizacje KARYGODNE.
armatura -> sportowy turystyk -> adventure -> sport + adventure -> adventure
Kawasaki -> Triumph -> Suzuki -> Honda + Triumph -> KTM + Husqvarna

Kawasaki -> Triumph -> Suzuki -> Honda + Triumph -> KTM + Husqvarna