Lusterka - zamienniki
Re: Lusterka - zamienniki
hmmm może kwestia przyzwyczajenia...może nawyk z samochodu, że lubię szeroko i wysoko widzieć.
Jak człowiek ma być spokojny, jeżeli mózg składa się z samych komórek nerwowych 

Nie słyszałem, żeby ktoś się skarżył na słabą widoczność w oryginalnych lusterkach. Argumentem za zmianą jest raczej estetyka i aerodynamika a nie pole widzenia. Jak mi pęknie pierścień mocujący, co się zdarza, to może pomyślę o zmianie ale na razie nie widzę powodu. Chyba, że porównam na zlocie i się zachwycę 

Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Slaba, nie slaba,ale jakmoge widziec wiecej, to w to wchodze. 

( . Y . )
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
U mnie po zamontowaniu riserów +3cm przy standardowych lusterkach pojawiły się nieprzyjemne zawirowania powietrza w dolnej części kasku, szczególnie odczuwalne przy bocznych wiatrach. Zamówiłem na próbę te tańsze zamienniki na alledrogo i byłem w szoku jak znacząco poprawiła się aerodynamika. Zrobiłem na nich jakieś 600km i jestem mega zadowolony, a dodatkowo świetnie komponują się z handbarami i motocykl wygląda rasowo
Zdecydowanie polecam niezdecydowanym 

DL650 AK8 > DL1000 AL4
Hej,
czy fabrycznie śruby od lusterek są jakoś sklejone? Nie mogę się pozbyć prawej, cholernie mocno siedzi ;/ Ona jest lewo czy prawo skrętna? (tylko nie mówię o tej nakładce już dociskającej ramię lusterka tylko dolnej śrubie, bliżej kierownicy)
czy fabrycznie śruby od lusterek są jakoś sklejone? Nie mogę się pozbyć prawej, cholernie mocno siedzi ;/ Ona jest lewo czy prawo skrętna? (tylko nie mówię o tej nakładce już dociskającej ramię lusterka tylko dolnej śrubie, bliżej kierownicy)
DL650 K7 | Ride to your dream.
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Jeden gwint jest lewy. Jesli poprzedni byl prawy (ten co odkreciles), to ten bedzie lewy 

- Ocena: 5.88235%
( . Y . )
O jak miło widzieć że temat się rozwinął
Po sprzedanie DLa i krótkim epizodzie z innym motocyklem wróciłem do DLa
i znów zmieniłem lusterka na te od Kawy.
Tym razem kupiłem budżetowe zamienniki zamiast Vicmy na tej aukcji http://allegro.pl/lusterka-honda-suzuki ... 17618.html
I o ile jak za pierwszym razem zamienniki były marnej jakości, tak teraz jest lepiej.
Teraz przyszły lusterka Moretti (bodajże Tajwańska produkcja) i poza napisem na szkle "moretti" nie ma się do czego przyczepić.
To tak na pierwszy rzut oka, czas pokaże czy będą dobre.
Po sprzedanie DLa i krótkim epizodzie z innym motocyklem wróciłem do DLa

Tym razem kupiłem budżetowe zamienniki zamiast Vicmy na tej aukcji http://allegro.pl/lusterka-honda-suzuki ... 17618.html
I o ile jak za pierwszym razem zamienniki były marnej jakości, tak teraz jest lepiej.
Teraz przyszły lusterka Moretti (bodajże Tajwańska produkcja) i poza napisem na szkle "moretti" nie ma się do czego przyczepić.
To tak na pierwszy rzut oka, czas pokaże czy będą dobre.
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
Hawk1985, wymiary Vicmy i tych budżetowych są identyczne?
Nie trzęsą się, obraz się nie rozmywa?
Romet Komar -> Suzuki GSF 600 Bandit -> Suzuki V-Strom 1000
Będę musiał porobić zdjęcia i porównać, poza mocowaniem na dole wyglądają identycznie.kitza pisze:Hawk1985, wymiary Vicmy i tych budżetowych są identyczne?
Nie było jeszcze na tyle długiego testu drogowego abym mógł się wypowiedzieć więcej.
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
U mnie te podróby wpadły w wibracje i guzik było widać. Leżą teraz w szafie.
DL650 K5 Blue
Śmigam od ponad roku. Jest ok. Nie ma wibracji. Nic się nie dzieje.
Kawasaki KLV1000. Po to właśnie moto. 

Tylko tak jak pisałem, zamienniki kupione rok temu były słabe nawet wizualnie, te firmy MORETTI już wizualnie wyglądają lepiej.
Wytapatalkowano
Wytapatalkowano
Kupione.
Jak się pogoda poprawi będą testy
Jak się pogoda poprawi będą testy

Romet Komar -> Suzuki GSF 600 Bandit -> Suzuki V-Strom 1000
@Hawk1985 Powiesz cos wiecej o tych lusterkach jak przy wiekszych prędkościach nie ma drgań?, widac tak samo dobrze jak te nasze oryginały?
DL650A L8
DLa już nie mam, aktualnie jeżdżę na skuterze, ale pamiętam że te lusterka były bardzo dobre.
Widać w nich zdecydowanie więcej, przy prędkościach autostradowych też spełniały swoje zadanie.
Wytapatalkowano
Widać w nich zdecydowanie więcej, przy prędkościach autostradowych też spełniały swoje zadanie.
Wytapatalkowano
Na boki więcej, ale góra/dół nieco mniej, aczkolwiek zupełnie to akurat nie wadzi.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Akurat widoczność góra dól nie jest tak bardzo potrzebna, chyba że obserwujesz nisko latające samoloty lub parkujesz tyłem na lusterka

-
- A+B
Mam takie same lusterka i sa super , jak dla mnie o wiele lepsze od orginalnych