Ogłoszenie duszpasterskie
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Momenty dokręcania poszczególnych śrub
Momenty dokręcania poszczególnych śrub
Nie znalazłem więc pytam...czy istnieje spis momentów dokr. poszczególnych śrub w poszczególnych modelach....Właśnie ukręciłem śrubę mocowania zacisku hebla. Gdybym znał parametry to nie tylko uniknąłbym niepotrzebnej roboty ale wiedziałbym z jakim zakresem klucz dynamometryczny dokupić.
dl 2011
Re: Momenty dokręcania poszczególnych śrub
Jest taki spis, w serwisówce. Są dostępne na forum. Użyj opcji szukaj, na pewno znajdziesz.
V-strom 650 K5
kurcze, to z głową i czuciem wszystko trzeba robić, jak widzisz że śruba małej średnicy, to wiadomo, że nie ciśniesz na chama aż w łokciu strzeliWąski pisze:Właśnie ukręciłem śrubę mocowania zacisku hebla.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Zawsze staram się z wyczuciem. Śruba nie stawiała oporu więc kręciłem. Pękła nie tylko z powodu otępiałego mechesa, w miejscu pęknięcia jest troche rudej...Struna pisze:kurcze, to z głową i czuciem wszystko trzeba robić, jak widzisz że śruba małej średnicy, to wiadomo, że nie ciśniesz na chama aż w łokciu strzeliWąski pisze:Właśnie ukręciłem śrubę mocowania zacisku hebla.
dl 2011
wiesz, to może i lepiej że się urwała w takim momencie, niż gdyby to miało nastąpić podczas jazdy
Z dwojga złego...Struna pisze:wiesz, to może i lepiej że się urwała w takim momencie, niż gdyby to miało nastąpić podczas jazdy
dl 2011
ja też ostatnio ukręciłem śrubę w tylnym zacisku, bo dociągałem jak głupi, a wg serwisówki powinienem z momentem 23 Nm. czyli dla ręki to prawie nic, wydawało by się, że to się wykręci. ale trzyma. sprawdzajcie serwisówki...
DL1000K6 >> XT1200Z
Skoro są takie wytyczne by dokręcać śruby kluczem dynamometrycznym, to dlaczego autoryzowany serwis tego nie robi ? u mnie mechanik używał tylko własnej graby..
Iżu
Niektórzy mają czujnik w ręce
A np. "Luśka miała imadło w paluszkach" 
- Ocena: 5.88235%
DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS --> brak --> CRF1100 ATAS DTC
jak się kręci śrubki na co dzień od wieli lat, to zazwyczaj ma się spore czucie w ręce
Ja na co dzień , od wielu lat, odkręcam butelki. Mimo wieloletniego doświadczenia przegapiłem 39 NmStruna pisze:jak się kręci śrubki na co dzień od wieli lat, to zazwyczaj ma się spore czucie w ręce
dl 2011
ciężko to ogarnąć, teraz regeneruję sobie ASB do Hondy Odyssey, i mam wszytkie dane z nm i klucz
czyli jestem przygotowany aby nie przekręcić czegoś
a i tak śruby jak by były z gównolitu ciagną się i zrywaja do tego gwinty też
normalnie dramat najgorsze z tego wszytstkiego jest to, ze każda taka akcja równa się kolejnym rozbieraniem do zera 
DL 650 AK7 moja Piękna Suzi
pomoc w okolicach 75-506 (Koszalin)
pomoc w okolicach 75-506 (Koszalin)