Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem: https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
Witam.
Jak to jest z wylapywaniem motocykli przez fotoradary? Jak przebiega identyfikacja i czy wogole sa jakies techniki stosowane przez policje, bo nie mamy z przodu numerow rejestracyjnych?
Nie zebym przekraczal (mocno) dozwolone predkosci, ale na pewno jakies "fotki" z wakacji dostane, bo cos tam blyskalo, wiec chcial bym wiedziec, czy mam sie mocno pilnowac.
( . Y . ) Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow. Bialy dziobaty DL 650 AL2
Zdarzają się radary które robią zdjęcia tylnej tablicy, jest ich mało u nas, znacznie częściej się takie spotyka na zachodzie - Niemcy ,Austria itd ale ITD ma kamery rejestrujące też z tyłu z pomiarem prędkości.
Spotkałem się też z radarem zamontowanym na moście czy wiadukcie i robiącym pomiar i zdjęcie od tyłu nad autem więc też nie widzimy czy radar jest na danym moście czy nie ale to było też w DE uff.
Dostałem strzał w plecy na wylocie z miejscowości Brodnica. Pędziłem frędzlem, prędkość 77 km/h. Radar ustawiony przez SM w kierunku wylotu, praktycznie na samej granicy w krzakach. Działanie nastawione na dojenie tych, którzy dodają gazu widząc znak końca terenu zabudowanego.
podpowiem ze linia obrony jest w kodeksie drogowym o ile nie bylo to ewidentne tzw. późne czerwone.
ja jak zbliżam sue do skrzyzowanua i jest na nim swiatlo dla pieszych to staram sie zobaczyć jakie bo jak miga zielone to zaraz będzie żółte i potem wiadomo jakie...
A jaka to linia obrony ? Jak mi policjant zaproponował 500 PLN to zapytałem o widełki. Odpowiedział że 300 - 500. Zapytałem czy to Marszałkowska i dostałem 300 PLN. Zawsze coś
Remol71 pisze:A jaka to linia obrony ? Jak mi policjant zaproponował 500 PLN to zapytałem o widełki. Odpowiedział że 300 - 500. Zapytałem czy to Marszałkowska i dostałem 300 PLN. Zawsze coś
o wiele pamietam (do doczytania) ostre i gwałtowne hamowanie mogło byc bardziej niebezpieczne niz przejazd na czerwonym nie mówiąc o fakcie ewentualnego zatrzymania się w połowie skrzyżowania z drugiej strony jest ZOZ i dostosowanie V do warunków jazdy..
Jedyna linia obrony - tak to mõj motocykl , ale nie ja, mandat bez punktów.
Oczywiście jak jest fota tablicy.
Co do kamer , należy się bać tylko żõłtych
Remol71 pisze:A jaka to linia obrony ? Jak mi policjant zaproponował 500 PLN to zapytałem o widełki. Odpowiedział że 300 - 500. Zapytałem czy to Marszałkowska i dostałem 300 PLN. Zawsze coś
o wiele pamietam (do doczytania) ostre i gwałtowne hamowanie mogło byc bardziej niebezpieczne niz przejazd na czerwonym nie mówiąc o fakcie ewentualnego zatrzymania się w połowie skrzyżowania z drugiej strony jest ZOZ i dostosowanie V do warunków jazdy..
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
To o czym teraz piszesz dotyczy żółtego (pomarańczowego) światła. Na czerwone nie ma taryfy ulgowej. Kamery rejestruja po zapaleniu czerwonego z opoznieniem do 0,2s.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
To o czym teraz piszesz dotyczy żółtego (pomarańczowego) światła. Na czerwone nie ma taryfy ulgowej. Kamery rejestruja po zapaleniu czerwonego z opoznieniem do 0,2s.
czyli niecu ci sie zolte na czerwono zmieni jak jestes tuz przed sygnalozatorem i pokuta naliczona do bani takie opóźnienie
Niestety mamy wielu przyjaciół wśród innych użytkowników dróg..
Jak pokazuje poniższy przykład, nawet gdy fotoradar robi foty tylko z przodu nie jesteśmy bezpieczni .. https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/ak ... ki/zgfedxv