Potrzebuję takich informacji dla kolegi, który nie wie co wybrać, mimo tego że mówię mu zawsze "albo Suzuki albo nic"

Pozdrawiam serdecznie
No właśnie skrzynia DCT, też miałem przyjemność jeździć motocyklem Hondy NC750X z tą skrzynią i trzeba przyznać że jest zaskakująco sprawna, działa płynnie i błyskawicznie zmienia biegi.ARD pisze:ja jedziłem africą z automatem, zakochałem sie troche w tym motorze i automatycznej skrzyni , ktorej byłem wielkim przeciwnikiem.
Hej nie mam jeszcze kamerki szerokokątnej, nagrywam zwykłą Sony HDR CX-130, nie mam też jej gdzie za bardzo zamocować na motocyklu, więc chwilowo tylko ujęcia statyczne.staszek_s pisze:Fajna recenzja, trochę szkoda, że nic z jazdy nie nagrałeś ale to by pewno wymagało zewnętrznego mikrofonu do kamery...
Dzięki za opinię. Sam, w przyszłości, będę się zastanawiał nad NAT. Tylko nie rozumiem problemu z wyświetlaniem obrotów. Mam mały staż na dwóch kołach, ale potrafię już odróżnić czy jadę na 3 tysiącach czy sześciu. Jeżeli zerkam na obrotomierz to tylko żeby się upewnić. Chyba że mówisz o docieraniu, wtedy przez pierwsze ileś tam km nie wolno przekraczać określonych wartości obrotowych. Zresztą w NAT masz takie jakby hmm.. podzielenie podziałki obrotów na segmenty ułatwiające określenie obrotów. Może silnik, wydech, wibracje są tak nieodczuwalne że nie da się określić obrotów. Pewnie nie rozumiem, ale dlaczego dokładnie wskazanie obrotów jest tak ważne ? DziękiIżu pisze:Zapraszam na krótki filmik z moich wrażeń po pierwszej jeździe legendą, czyli Hondą Africa Twin CRF1000L ze skrzynią manualną:
Ogólnie motocykl jest świetny, jednak nowy V-Strom DL-1000 kosztuje nieco mniej i jak niektórzy twierdzą jest bardziej wygodny w trasie, jak tylko dorwę testówkę to przekonam się mam nadzieję o tym osobiście