Witam szanownych kolegów!
Jestem tu krótko, ale pobieżnie znam zasady na forach.
Przeszukałem, ale nie znalazłem, więc pytam;
Czy może ktoś zwięźle i obrazowo pinstruować jak prawidłowo wykonać pomiar ciśnienia sprężania.
Głównie chodzi mi o to;
- Jak wyłączyć pompę do pomiaru aby jej, względnie całego wtrysku, nie uszkodzić?
- Czy i jak wyłączyć podawanie wysokiego napięcia na świece? (podobno można uszkodzić moduł gdy nie ma "odbioru impulsu")
Mile widziane Wasze doświadczenia z podejściem do gorących cylindrów po koniecznym rozgrzaniu silnika przed pomiarem.
UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Pomiar ciśnienia sprężania - jak wykonać?
Re: Pomiar ciśnienia sprężania - jak wykonać?
Wypniesz wtyczkę pod bakiem to pompa nie będzie działać, co do WN - możesz odpiąć kabelki od cewek ( te po stronie niskiego napięcia )
- Ocena: 5.88235%
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
A ja zawsze wykręcałem świece i bez zabawy w odpinane czegokolwiek sprawdzałem ciśnienie.
Boso, ale w ostrogach
Boso, ale w ostrogach
NIKT pisze:A ja zawsze wykręcałem świece i bez zabawy w odpinane czegokolwiek sprawdzałem ciśnienie.
Boso, ale w ostrogach
Ok. A jak technicznie podchodzisz z manometrem do przedniego cylindra? trochę mało miejsca za chłodnicą.
Jak wymieniałem świece musiałem rozpiąć przewody chłodnicy bo nie dałem rady jej odciągnąć jak w manualu kazali.
Można zrobić przedłużkę.
Niektóre manometry mają sondy wkręcane w gwint świecy.
Inne mają elastyczne przewody i wciska się wyłącznie zatyczkę gumową i ja dociska.
Raz widziałem na innym fotum, że chłopak dorobił sondę z przewodu miedzianego od hamulców.
Sam czasami muszę dorobić sobie narzędzie aby "dojść" i moc coś zrobić bez rozbierania tysiąca rzeczy.
A jak się boisz o wtryskiwacze wystarczy z nich zdjąć wtyczki, nie dojdzie do nich impuls z kompa to się wtrysk nie uruchomi.
Boso, ale w ostrogach
Można zrobić przedłużkę.
Niektóre manometry mają sondy wkręcane w gwint świecy.
Inne mają elastyczne przewody i wciska się wyłącznie zatyczkę gumową i ja dociska.
Raz widziałem na innym fotum, że chłopak dorobił sondę z przewodu miedzianego od hamulców.
Sam czasami muszę dorobić sobie narzędzie aby "dojść" i moc coś zrobić bez rozbierania tysiąca rzeczy.
A jak się boisz o wtryskiwacze wystarczy z nich zdjąć wtyczki, nie dojdzie do nich impuls z kompa to się wtrysk nie uruchomi.
Boso, ale w ostrogach