Tylny jak miałem K8 nie był między cylindrami ale z tyłu silnika po prawej stronie.
Bardzo trudny dostęp i ciężko było go odkręcić, sporo kombinowania z nim było.
UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Wymina rozrządu DL1000
Re: Wymina rozrządu DL1000
Cześć.
Jestem na etapie wymiany rozrządu w moim KLV ,silnik mam już opuszczony więc jest dojście do śruby koła pośredniego.I co dalej? Moje zagwostki to:
jakie łańcuszki zakładać, zakute (co w tym przypadku trzeba jeszcze rozebrać) ,czy do zakucia(Jak to zrobić poprawnie) ?
Jestem na etapie wymiany rozrządu w moim KLV ,silnik mam już opuszczony więc jest dojście do śruby koła pośredniego.I co dalej? Moje zagwostki to:
jakie łańcuszki zakładać, zakute (co w tym przypadku trzeba jeszcze rozebrać) ,czy do zakucia(Jak to zrobić poprawnie) ?
Ja wymieniałem na wzmocnione DID zakute
Do zdjęcia masz
- napinacze
- strona sprzęgła z koszem, bez zdjęcia kosza nie dobierzesz się do zębatki napędzającej rozrząd.
- strona od alternatora - da radę ogarnąć bez zdejmowania magneta - drucik magnesik. Koło magnesowe lubi stawiać opór.
Uważaj przy pochyleniu silnika żeby szklanki od popychaczy z pierwszego cylindra nie wyleciały
. Mogą się pomieszać wtedy podkładki do zaworów
.
A i od razu zamawiaj uszczelki do napinaczy starych nie uratujesz.
Wysłane z mojego CPH2113 przy użyciu Tapatalka
Do zdjęcia masz
- napinacze
- strona sprzęgła z koszem, bez zdjęcia kosza nie dobierzesz się do zębatki napędzającej rozrząd.
- strona od alternatora - da radę ogarnąć bez zdejmowania magneta - drucik magnesik. Koło magnesowe lubi stawiać opór.
Uważaj przy pochyleniu silnika żeby szklanki od popychaczy z pierwszego cylindra nie wyleciały

A i od razu zamawiaj uszczelki do napinaczy starych nie uratujesz.
Wysłane z mojego CPH2113 przy użyciu Tapatalka
Kurde dzięki za rzeczową odpowiedz,bałem się że magneto muszę zdjąć .Szkoda że wcześniej się za to nie zabrałem jak miałem rozebrane sprzęgło