WIOSENNE SPOTKANIE V-Strom Club – MYCZKOWCE 2022
Re: WIOSENNE SPOTKANIE V-Strom Club – MYCZKOWCE 2022
Jeżeli nie ma waskich krętych schodów to ja mogę nawet na podaszu
DL650A L8
Czołem Panowie
mam pytanie do orrganizatorów w temacie obecne sytucaji na wschodzie. W tej chwili (3.03) jest 400.000 uchoćców z przy dłuższej i pełniejszej skali tego konfliktu spodziwem sie 2-4 mln imigrantów. Przy takiej liczbie uchodżców w tamtym rejonie będzie tłok na kwaterach jak i na drogach. Nasza impreza pokrywa się w części terytorialnie z miejscem gdzie moga pojawić sie uchodzcy.
Czy organizator ma tego świadomośc i bierze pod uwage te okoliczności ?
Plan A to jest nasz zlot i wesołe wieczory w Bieszczadach a czy organizator ma plan B, C, D np.; Plan B - przenisienie zlotu w inna cześć Polski np. Zachodniopomorskie , Plan C - przełożenie Zloty w Bieszczadach na jesień a w maju organizacja w Zachodniopomorskim Plan D - odwołanie imprezy
Jestem w stanie sobie wyobrazic że rzad w kwietniu poprosi wszystki okoliczne przygraniczne kwatery o udostęnienie miejsc dla imigrantów. Na drogach lokalnych może być taki ruch jakiego nie widzieliśmy nawet w wakacje.
Żeby było jasne ja bardzo chcę jechac na Zlot i jestem napalony ale musimy potrzec na róźne scenariusze.
Pozdr.
Rafał
mam pytanie do orrganizatorów w temacie obecne sytucaji na wschodzie. W tej chwili (3.03) jest 400.000 uchoćców z przy dłuższej i pełniejszej skali tego konfliktu spodziwem sie 2-4 mln imigrantów. Przy takiej liczbie uchodżców w tamtym rejonie będzie tłok na kwaterach jak i na drogach. Nasza impreza pokrywa się w części terytorialnie z miejscem gdzie moga pojawić sie uchodzcy.
Czy organizator ma tego świadomośc i bierze pod uwage te okoliczności ?
Plan A to jest nasz zlot i wesołe wieczory w Bieszczadach a czy organizator ma plan B, C, D np.; Plan B - przenisienie zlotu w inna cześć Polski np. Zachodniopomorskie , Plan C - przełożenie Zloty w Bieszczadach na jesień a w maju organizacja w Zachodniopomorskim Plan D - odwołanie imprezy
Jestem w stanie sobie wyobrazic że rzad w kwietniu poprosi wszystki okoliczne przygraniczne kwatery o udostęnienie miejsc dla imigrantów. Na drogach lokalnych może być taki ruch jakiego nie widzieliśmy nawet w wakacje.
Żeby było jasne ja bardzo chcę jechac na Zlot i jestem napalony ale musimy potrzec na róźne scenariusze.
Pozdr.
Rafał
Rafał
Ogar 205>Skuter Simson SR50>MZ ETZ 250<dłuuuuuga przerwa>Suzuki DL650 (2017)
Ogar 205>Skuter Simson SR50>MZ ETZ 250<dłuuuuuga przerwa>Suzuki DL650 (2017)
Znając terminy w ośrodkach gdzie można taki zlot organizować to nie ma czegoś takiego jak plan B.
Ośrodek musisz rezerwować z pół rocznym wyprzedzeniem i wpłacać zaliczkę.
Jaka będzie sytuacja za 2-3 miesiące nie wie nikt i póki co nie ma co nawet myśleć tak daleko w przód, bo już jeden osobnik pokazał ostatnio co potrafi zrobić z dnia na dzień...
Martwmy się o to w maju a nie teraz.
Ośrodek musisz rezerwować z pół rocznym wyprzedzeniem i wpłacać zaliczkę.
Jaka będzie sytuacja za 2-3 miesiące nie wie nikt i póki co nie ma co nawet myśleć tak daleko w przód, bo już jeden osobnik pokazał ostatnio co potrafi zrobić z dnia na dzień...
Martwmy się o to w maju a nie teraz.
- Ocena: 5.88235%
null
@RafalK Tak, biorę to pod uwagę. Szczególnie, że nie wiadomo jak długo to wszystko potrwa. Obecnie Myczkowianka pomaga uchodźcom dając schronienie. Więc też mają co robić. Generalnie w tamtym rejonie pomaga każdy jak może. Liczę jednak że do naszego majowego terminu wszystko jednak wróci do jako takiej normy i zlot będzie można bezpiecznie zorganizować.
Co do twoich planów, to:
ad A - zlot odbywa się w obecnym terminie, tak jak to jest zaplanowane. I tego planu na razie się trzymamy.
ad B - inne miejsce, ten sam termin. Ja nie jestem w stanie przenieść zlotu w inne miejsce (szczególnie w inny rejon Polski). To musiałby znaleźć ktoś inny i zaklepać terminy (choć z tym było by już bardzo ciężko żeby znaleźć coś na tą wiosnę). Oprócz tego rezygnując w ten sposób tracimy wpłaconą zaliczkę. Dodatkowo po ostatnich podwyżkach nie możliwe będzie znalezienie już taniej opcji. Tą kwotę udało mi się wynegocjować praktycznie w ostatnich chwilach (identyczny zlot jak nasz, z tymi samymi opcjami, ale w późniejszym terminie kosztował już w Myczkowiance ok 600 zł).
ad C - przeniesienie na inny termin - w przypadku niemożliwości zrobienia zlotu w obecnym terminie ta opcja jest chyba najlepsza. Przenosimy go na inny termin (jesienny lub wiosna przyszłego roku), nie tracimy kasy.
ad D - jeśli odwołamy imprezę z naszej strony to tracimy kasę, jeśli odwoła Myczkowianka (lub "siły wyższe") kasę możemy odzyskać. Piszę to tylko dlatego żebyście mieli świadomość tego. Obecnie jestem w kontakcie z Marcinem i póki co nic nie wskazuje jednak na to aby ta opcja miała mieć miejsce.
Tak więc można by rzec, że jesteśmy obecnie między młotem a kowadłem i musimy czekać na rozwój dalszych wydarzeń.
Co do twoich planów, to:
ad A - zlot odbywa się w obecnym terminie, tak jak to jest zaplanowane. I tego planu na razie się trzymamy.
ad B - inne miejsce, ten sam termin. Ja nie jestem w stanie przenieść zlotu w inne miejsce (szczególnie w inny rejon Polski). To musiałby znaleźć ktoś inny i zaklepać terminy (choć z tym było by już bardzo ciężko żeby znaleźć coś na tą wiosnę). Oprócz tego rezygnując w ten sposób tracimy wpłaconą zaliczkę. Dodatkowo po ostatnich podwyżkach nie możliwe będzie znalezienie już taniej opcji. Tą kwotę udało mi się wynegocjować praktycznie w ostatnich chwilach (identyczny zlot jak nasz, z tymi samymi opcjami, ale w późniejszym terminie kosztował już w Myczkowiance ok 600 zł).
ad C - przeniesienie na inny termin - w przypadku niemożliwości zrobienia zlotu w obecnym terminie ta opcja jest chyba najlepsza. Przenosimy go na inny termin (jesienny lub wiosna przyszłego roku), nie tracimy kasy.
ad D - jeśli odwołamy imprezę z naszej strony to tracimy kasę, jeśli odwoła Myczkowianka (lub "siły wyższe") kasę możemy odzyskać. Piszę to tylko dlatego żebyście mieli świadomość tego. Obecnie jestem w kontakcie z Marcinem i póki co nic nie wskazuje jednak na to aby ta opcja miała mieć miejsce.
Tak więc można by rzec, że jesteśmy obecnie między młotem a kowadłem i musimy czekać na rozwój dalszych wydarzeń.
Dokładnie, musimy być dobrej myśli. Mam na myśli, to że ruscy padną militarnie, ekonomicznie i sami do tego czasu wykończą swojego dyktatora.
Tak jak napisał @gorghu czekamy na tą chwilę na rozwój sytuacji.
Mam nadzieję, że się wszystko uspokoi i będziemy mogli świętować z tej okazji upadek sowietów.
Tak jak napisał @gorghu czekamy na tą chwilę na rozwój sytuacji.
Mam nadzieję, że się wszystko uspokoi i będziemy mogli świętować z tej okazji upadek sowietów.
Nie ma co narazie panikować, jeszcze jest trochę czasu. W tym czasie może się wiele wydzarzyć, trzeba być dobrej myśli i spotkamy się.
- morte36
- A1
- Kontakt:
Jak nam obiekt nie odmówi z jakiegoś powodów to jedziemy.
Jak odmówi wtedy się pomyśli co dalej.
Bez paniki.
Jak odmówi wtedy się pomyśli co dalej.
Bez paniki.
SUZUKI DR-Z 400 SM --> SUZUKI DL650 V-Strom K9
Poświęcimy , przełożymy , zawiesimy zlot żeby pomagać ludziom w takiej sytuacji , to jest plan B.
DL650 AK8
Nie ma co panikować Jeszcze jest kilkanaście tygodni do zlotu więc musimy być dobrej myśli .
Mam nadzieję, i liczę na to, że spotkamy się na grupowej terapii -->>> post103508.html#p103508
Przy okazji przypominam: sprawdźcie rozmiarówki koszulek (głównie plecaczki). info w pierwszym poście i w wątku z zapisami.
Przy okazji przypominam: sprawdźcie rozmiarówki koszulek (głównie plecaczki). info w pierwszym poście i w wątku z zapisami.
Przypomnienie!
Tylko do 31.03.2022 zbieram informacje na temat korekt odnośnie rozmiaru koszulek. Po tym terminie idzie zamówienie z takimi rozmiarami jak mam podane.
Tabela rozmiarów w pierwszym poście (lub po kliknięciu w TEN LINK)
Tylko do 31.03.2022 zbieram informacje na temat korekt odnośnie rozmiaru koszulek. Po tym terminie idzie zamówienie z takimi rozmiarami jak mam podane.
Tabela rozmiarów w pierwszym poście (lub po kliknięciu w TEN LINK)
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
@gorghu proszę o zmianę koszulek, moja i Asi o rozmiar większe xxl i xl dzięki
OK. Temat koszulek mamy zamknięty. Wysłałem już zamówienie z rozmiarami i ilościami, więc jeśli ktoś nie zdążył zgłosić poprawki to trudno
Teraz przypominam o konieczności dokonania wpłaty reszty kwoty do końca kwietnia (tj do 30.04.2022).
I są to odpowiednio kwoty:
- 280 zł/osoba - dla osób z głównej listy
- 330 zł/osoba - dla osób z listy rezerwowej które chcą wziąć udział w imprezie i mają swój nocleg.
Teraz przypominam o konieczności dokonania wpłaty reszty kwoty do końca kwietnia (tj do 30.04.2022).
I są to odpowiednio kwoty:
- 280 zł/osoba - dla osób z głównej listy
- 330 zł/osoba - dla osób z listy rezerwowej które chcą wziąć udział w imprezie i mają swój nocleg.
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Rozmawiałeś z właścicielem? Impreza na pewno się odbędzie? Czy Ukraińcy nadal tam przebywają?
@lukas76 - nie martw się na razie o to Im też zależy aby imprezy się odbyły. Dla nich to kasa z której żyją. Jeśli coś miałoby się zmienić to będę miał informację.
Edit: rozmawiałem dziś z Marcinem z Myczkowianki. Cały czas pomagają Ukraińcom. Ale wszystkie zaplanowane imprezy jakie mają zaplanowane odbywają się bez zmian. Więc póki co bez obaw bo nic się dla nas nie zmienia.
Edit: rozmawiałem dziś z Marcinem z Myczkowianki. Cały czas pomagają Ukraińcom. Ale wszystkie zaplanowane imprezy jakie mają zaplanowane odbywają się bez zmian. Więc póki co bez obaw bo nic się dla nas nie zmienia.
No to zaczynamy pogodowe wróżenie z fusów Póki co to zapowiadane okno pogodowe mi się podoba
- Załączniki
-
- pogoda.png (49.64 KiB) Przejrzano 2007 razy
Przypominam o wpłatach
(na razie tak "nieśmiało")
(na razie tak "nieśmiało")
25 dni do zlotu! Nie wiem jak Wy ale ja już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć wasze mordki
Jednocześnie przypominam o wpłatach. Nie ma takiego "ostrego" deadline'u jak w przypadku zaliczek ale wolałbym mieć od was powypłacaną tą kasę
Jednocześnie przypominam o wpłatach. Nie ma takiego "ostrego" deadline'u jak w przypadku zaliczek ale wolałbym mieć od was powypłacaną tą kasę
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Ja już odliczam dni. Powiadomię chłopaków z BB o konieczności wpłat
-
- A2
Heja. Wpłacona druga rata. 280 zł.
Wsk 125, Etz 250, Yamaha Virago 125, Honda Rebel 450, Honda Schadow 700 c, Yamaha Drag Star 1100, Kawasaki KLV 1000.