Jeden kask >20 lat? Ciągle był dobrze dopasowany?Maupos pisze: poprzedni Caberg nawet nie wiem jaki model służył mi przez sporo ponad 20 lat, a kupiłem używanego
Sądzisz, że to byl dobry pomysł? Jeden kask >20 lat? Ciągle był dobrze dopasowany?Maupos pisze: poprzedni Caberg nawet nie wiem jaki model służył mi przez sporo ponad 20 lat, a kupiłem używanego
Sądzisz, że to byl dobry pomysł? @prebenny ale Ty przy Twoim wzroście to i w cylindrze byś nie miał wibracjiprebenny pisze: ↑27 lut 2021, 23:31Po paru latach wnętrze kasku traci swoje właściwości. I nawet nie mówię o wyściółce tylko o EPSie (tym styropianie), które chroni głowę przed uderzeniem dlatego tak długie używanie 1 kasku nie jest zbyt rozsądne.
Co do Caberga - faktycznie mało popularny. Ale skoro mówisz, że przy 100 km/h masz dziwne wibracje od daszku... W moim chińskim Nishua Enduro Carbon przy 160 nie było najmniejszych problemów z daszkiem a Schuberth E1 i 190 jechałem bez problemów (oba kaski mają daszki).
Mam podobnie jak Ty, z tym że troszkę narzekam na to, że głośny jako Jet. Ale inne parametry ma idealne. Nie wiem jak ci się uda integrala bo teraz sporo przymierzałem i takiego pola widzenia jak w tym Nolanie to nie spotkałem w innych kaskach. Pewnie kupię drugi identyczny ...gorghu pisze: ↑03 kwie 2022, 14:16@K@mil wszystko zależy od Twoich upodobań i preferencji. Nikt za ciebie tego nie wybierze.
Ja np. pierwszy kask kupiłem szczękowy. Bylem zadowolony i jeździłem w nim kilka sezonów. Niestety uszczelki zaczęły puszczać i trzeba było kask wymienić. Stwierdziłem że skoro szczękowy się sprawdzał to pójdę dalej w tą stronę. I kupiłem Nolana n70-2 x z wypinaną szczęką. I jestem mega zadowolony z tego kasku ale powiem także (całkiem szczerze), że używam tego kasku tylko jak integrala i okazuje się że wcale nie potrzebuję kasku z otwieraną szczęką. Tak więc następny kask u mnie to będzie pełny integral. A dzięki temu że taki nie ma ekstra mechanizmów potrzebnych do otwierania szczęki będzie lżejszy i ciut "cichszy".
tak więc sam musisz zdecydować co dla ciebie jest ważne.![]()