Już można się zapisywać. Póki co zaklepałem sobie Trzyniec na 5 czerwca

Ja myślę jeszcze o Jastrzębiu ale to z tych ostatnich terminów sierpień/październik. Zobaczymy
Ważniejsze, żeby stopy trzymać przy sobie, a nie na kaczkę, w Radomiu u Kulika jednemu koledze na czoperze w złożeniu asfalt stopę wciągnął, podeszwa odpadła od buta, kości pogruchotał, wrócił na raty (karetką/lawetą).
A to to masz na bank. W zeszłym roku w Trzyńcu wszyscy po pierwszym przejeździe mówili, że ten tor jest kanciasty, ale później się zaokrąglił
Mniej więcej tak:
Ja też mogę bardzo polecić takie szkolenie dla każdego. Za 350 zł naprawdę warto pojeździć po torze w bezpiecznych warunkach. Dla początkującego będzie sporo przydatnych informacji, które należy wykorzystać podczas okrążeń toru i samemu zaobserwować, jak to działa w praktyce. A nawet jeśli ktoś już tę teorię dobrze zna to każde okrążenie jest okazją do doskonalenia techniki jazdy. Na drodze publicznej nie warto sprawdzać, gdzie jest granica możliwości kierowcy i motocykla. W moim przypadku koniec możliwości kierowcy jest na pewno jeszcze przed możliwościami motocykla
W regulaminie jest napisaneKroQ pisze: ↑06 maja 2022, 11:34Z tym, że w regulaminie jest: Kask integralny - ja mam szczękowca - ale zapewne o to chodzi, aby na szkoleniu przyłbica była zamknięta?
A druga rzecz - albo Ktoś będzie na tyle miły, że użyczy na czas szkolenia żółwia, albo muszę załatwić drogą kupna ochraniacz do dnia szkolenia (a nie wiem jak finanse wyjdą)....
Więc moim zdaniem stój z protektorem pleców jest wystarczający - nie trzeba mieć ekstra żółwika.h. Udział w wydarzeniu możliwy jest tylko w pełnym stroju motocyklowym z ochraniaczami (kask integralny, buty motocyklowe, spodnie i kurtka skórzana lub tekstylna z ochraniaczami na kolana, łokcie i plecy). Strój ochronny musi zasłaniać całe ciało uczestnika;