UWAGA UWAGA UWAGA

Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni

Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej

topic7406.html

Sterowanie smartfonem w rękawicy

To wszystko co poza ubraniem ochrania nasze zdrowie.
Awatar użytkownika
Luchow
A+B

Re: Sterowanie smartfonem w rękawicy

Post autor: Luchow »

@Struna - to wrodzona zapobiegliwość, zakładałem że coś może odpaść, tylko tempo było powyżej oczekiwań... 😜

Marcin
DL 650 AL2 Metallic Fox Orange - Chudy Rudy Obecnie zdemotoryzowany

Awatar użytkownika
staszek_s
A+B+C+D+E

Post autor: staszek_s »

Jest trochę rękawic na rynku z obsługą ekranów dotykowych, niestety na ogół to są bardziej budżetowe firmy. To nie jest dla mnie główne kryterium wyboru rękawic, tylko fajna opcja. Ja akurat kupiłem Held desert i tam tego nie przewidzieli, niby przez skórę działa ale ze szkłem na ekranie bardzo słabo.

Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS

Awatar użytkownika
MrWaski
A+B+C

Post autor: MrWaski »

W starych rękawicach zrobiłem sobie takie poprzeczne nacięcie w połowie palca wskazującego i jak chcę w czasie jazdy pisać, wyciągam palec i piszę... :D
W nowych na razie togo nie zrobię. Z tego też powodu, często na krótsze wypady ubieram stare. Zawsze zabieram dwie pary, bo kilka lat temu, jak się chroniłem przed nagłą zawieruchą i burzą, to jedną rękawicę porwał mi wiatr... Cza uważać.

Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek

dariuszbau
A2

Post autor: dariuszbau »

A tak naprawdę to po co dotyk w rękawicy motocyklowej, jest to bardzo niewygodne bo robi się dużo błędów a korzystanie ze smartfona czy nawigacji w czasie jazdy jest bardziej niebezpieczne niż pozdrowienie innego motocyklisty (był taki temat że LWG to niebezpieczne.) Zbędny bajer. Szybciej zdjąć rękawicę niż poprawiać napisane bzdury w rękawicach. Przyklejanie taśm nitek :roll:

Awatar użytkownika
MrWaski
A+B+C

Post autor: MrWaski »

Dla mnie zatrzymanie się i zdjęcie rękawic to nie problem. Jednak sporadycznie muszę dotknąć ekranu na jakiejś autostradzie i wtedy jest kłopot. Nie chodzi o pisanie esów i wyznaczanie trasy, ale potwierdzenie lub zgłoszenie czegoś jednym kliknięciem.
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to się zgadzam. Powiem więcej, sam pomysł jazdy na 2 kółkach jest niebezpieczny... ;)

Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kaski, Buty, Rękawice”