Zdejmowanie zbiornika paliwa
Zdejmowanie zbiornika paliwa
Tematu nie znalazłem, więc zapytam.
Żeby dostać się do silnika, filtra powietrza, etc. trzeba zdjąć zbiornik paliwa. O ile zdejmowanie owiewek jest opisane w instrukcji, podobnie jak rozłączanie przewodu paliwowego i zasilania pompy, o tyle rozpięcie węży odpowietrzania, i przelewowego już stanowi dla mnie pewien problem. Tzn. nie wiem, jak to zrobić, ile siły użyć, czy ciągnąć po prostu za wężyk (a jak się urwie?), czy to jakoś trzeba sposobem, podważyć, etc.
Na wszystkich filmikach, które widziałem, to to po prostu rozpinają, i już.
Żeby dostać się do silnika, filtra powietrza, etc. trzeba zdjąć zbiornik paliwa. O ile zdejmowanie owiewek jest opisane w instrukcji, podobnie jak rozłączanie przewodu paliwowego i zasilania pompy, o tyle rozpięcie węży odpowietrzania, i przelewowego już stanowi dla mnie pewien problem. Tzn. nie wiem, jak to zrobić, ile siły użyć, czy ciągnąć po prostu za wężyk (a jak się urwie?), czy to jakoś trzeba sposobem, podważyć, etc.
Na wszystkich filmikach, które widziałem, to to po prostu rozpinają, i już.
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Re: Zdejmowanie zbiornika paliwa
Po prostu ściągasz
Nic się nie urwie. Ja ostatnio ściągałem całość, bez problemu 
Kiedyś biały DL650 z 2012, teraz DL650 rocznik 2019, czarny i ładny! https://www.youtube.com/seizetheroad
Czyli mam ciągnąć? Ile siły w rękach? Sprawiały wrażenie przyspawanych...
Próbuj, ściągając, lekko okręcać w lewo i w prawo
- Ocena: 5.88235%
Kiedyś biały DL650 z 2012, teraz DL650 rocznik 2019, czarny i ładny! https://www.youtube.com/seizetheroad
Nic się nie stresuj. Poczujesz pod palcami jak przewód paliwowy schodzi. Lekko, co raz więcej siły miarowo przykładane, i zejdzie. Co by się nie męczyć z bakiem i mieć komfort przy ściąganiu, zalecam wyjeździć paliwo do ostatniej kropelki.
Jest zabezpieczenie na wężyku paliwa które trzeba podnieść (to zamiast siłowania sie z jednym z wezyków), jest to nawet opisane w instrukcji użytkownika która masz, pozostałe dwa węzyki sciągasz nie maja zabezpieczeń, złącze od sterowania wypinasz
post69780.html#p69780
post69780.html#p69780
Voge 900 DSX / Husqvarna 901 Expedition
Ciągnięcie i kręcenie ni-chu-chu. Natomiast podważyłem szerokim płaskim śrubokrętem, i poszło. Może tylko pierwsze zdejmowanie to tyle zachodu.
Najbezpieczniej jest najpierw wężyk obrócić delikatnie a potem w dół oporem