Uchwyt na bidon/wode
Uchwyt na bidon/wode
Hej, czy mozecie polecic jakies sprawdzone uchwyty najlepiej mocowane do gmoli, zeby byly pod reka i zeby weszla do nich duza butla wody? Przeszukalem portal aukcyjny ale nic nie znalazlem sensownego.
Re: Uchwyt na bidon/wode
na alim takie wynalazki widziałem...ale nie na butle 1,5L
Większe pojemności to chłopaki wożą na półkach kufrów bocznych.
ja zacząłem uzywac ostatnio camelbaga....
Większe pojemności to chłopaki wożą na półkach kufrów bocznych.
ja zacząłem uzywac ostatnio camelbaga....
Kupiłem i używam czegoś takiego:
https://allegro.pl/oferta/uchwyt-motocy ... NWRhN2Y%3D
1.5litra się nie mieści, ale 0.5-07 jak najbardziej - więcej na drogę pomiędzy postojami/tankowaniami mi nie trzeba.
https://allegro.pl/oferta/uchwyt-motocy ... NWRhN2Y%3D
1.5litra się nie mieści, ale 0.5-07 jak najbardziej - więcej na drogę pomiędzy postojami/tankowaniami mi nie trzeba.
Marcin (zwierzak)
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Moje doświadczenie mówi mi ze cokolwiek przypniesz do gmoli wcześniej czy później będzie upierdzielone błotem i owadami.
Od czasu jak kupiłem torby na gmole problem jest rozwiązany.
Na wyprawę do Włoch to było najwygodniejsze podręczne rozwiazanie dla butelek z piciem i podręcznych przydasiów - ścierka i spray do kasku etc.
Od czasu jak kupiłem torby na gmole problem jest rozwiązany.
Na wyprawę do Włoch to było najwygodniejsze podręczne rozwiazanie dla butelek z piciem i podręcznych przydasiów - ścierka i spray do kasku etc.
Cokolwiek przykręcisz do gmoli przy paciaku może zrobić wgniecenie w baku lub uszkodzić okoliczne plastyki. Ja miałem cienki delikatny uchwyt rowerowy (tańszy niż motocyklowy) który dość szybko się urwał ale nic nie uszkodził.
-
- A2
Prostych uchwytów szukaj w rowerowych sklepach. Miałem na gmolu chwyt za 40 Zeta i się sprawdzał.
Ja sobie kiedys kupilem na Aliexpressie taki maly klips ktorym przypinam mala butelke do paska od spodni. Jest to zadziwiajaco praktyczne i wygodne - pasuje do butelek z wodą, napijami gazowymi, sokiem. Butelek nie musze pilnowac ani myc - jak zgubie albo zniszczę (np. wlewajac cos gorącego) to na nastepnym postoju kupuje napoj w malej butelce i mam nową. Zwykle kupuje napoje w duzych butelkach i przelewam, zeby na postoju nie wyciagac butelki z bagażu. W poruszaniu sie na nogach czy siedzeniu na moto taka butelka przy pasku nie przeszkadza zupelnie, zwykle nawet nie pamietam ze tam jest. Mialem z taka butelka wypadek - po prostu oderwala sie od paska i tak stracilem jeden klips, ale to kosztuje grosze. Moge polecic takie rozwiazanie.
Camelbaga probowalem uzywac, ale tez zaczalem od produktu z Aliexpressu i tego nie moge polecic - niby wygladał dobrze, ale ta rurka jakos sie zaginała i ciezko sie pilo wode, a jak mi raz ustnik sie "odmontowal" w czasie jazdy i przejechalem ze 150 km trzymajac go w ustach to wiecej nie probowalem go uzywac. Kupilem później camelbaga Kriegi, ale w tym roku nie mialem czasu i kasy na dalszy wyjazd, wiec go jeszcze nie wyprobowalem.
Camelbaga probowalem uzywac, ale tez zaczalem od produktu z Aliexpressu i tego nie moge polecic - niby wygladał dobrze, ale ta rurka jakos sie zaginała i ciezko sie pilo wode, a jak mi raz ustnik sie "odmontowal" w czasie jazdy i przejechalem ze 150 km trzymajac go w ustach to wiecej nie probowalem go uzywac. Kupilem później camelbaga Kriegi, ale w tym roku nie mialem czasu i kasy na dalszy wyjazd, wiec go jeszcze nie wyprobowalem.
Daelim Daystar ==> Suzuki DL650 XAL2018
Albo idź w rozwiązanie z motocykli z pod znaku armatury
czyli wyroby ze skóry.Ja taki miałem na gmolu zapięty i też się sprawdzał i to z nawiązką,bo przy paciaku nie uszkadzasz nic,oprócz butelki lub termosu
Myślę ,że znajdziesz i takie mocowanie na dużą butelkę.

Ogar205>CZ175>MZ250 z koszem>JunakM10>ETZ250>IntruderVL800>IntruderC1500>Vstrom1000 2016>CRS250> IMPERIALE400+RE HIMALAYAN 452
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.