Dla mnie argumentem ważnym jest długość pracy na jednym ładowaniu, ale bez przesady...
Wczoraj kupiłem to:
https://www.x-kom.pl/p/1041179-smartwat ... assic.html
Huawei Smart GT 3 PRO wytrzymuje od tygodnia do dwóch w zależności od ilości używanych funkcji. Ładuje się na full bardzo szybko. Raz w tygodniu mogę go położyć na ładowarkę.
Szarpnąłem się na wersję PRO, droższą o jakieś 5 stów od niePRO, głównie ze względu na szafirowe szkło i tytanową obudowę. Żadnych plastików. Szafirową szybkę można pono tylko diamentem i laserem zarysować. Zobaczymy. Raz na 10 lat można się szarpnąć...

Po dniu zabawy jestem zszokowany. Nie spodziewałem się tak starannego dopracowania wszystkiego co w smarkłoczach mnie denerwowało. Ekran gaśnie tylko wtedy gdy trza. Można chwilowo wydłużyć włączenie ekranu dwoma kliknięciami o 5 minut (lub o wartość zdefiniowaną w ustawieniach 10, 15, 20). Proste a jakie użyteczne! Jak się włączy jakąś funkcję (stoper, minutnik, trening), to dopóki się z niej nie wyjdzie zawsze po wybudzeniu jest na ekranie. Jak przychodzi wiadomość, wystarczy obrócić nadgarstek i już się wyświetla. Bardzo dużo własnych konfiguracji, włącznie z definiowaniem drugiego przycisku. Pola na niektórych tarczach też można po swojemu ustawiać. Tarcz jest do wyboru dziesiątki jak nie setki i ciągle powstają nowe. Inna sprawa, że dla mnie z 90% jest mało ciekawa. Tarcze w większości płatne, ale każdą można przed zakupem w kilka sekund zainstalować w zegarku do 5 minutowych testów gratis. Ceny od złotówki do 12zł czyli jak za darmo.
GPS i BT 5.2 działają wyśmienicie. Zasięg i szybkość łączenia natychmiastowe. Wyświetlacz miodzio z auto przyciemnianiem. Wodoszczelność 5 atm, IP68 (lepszego IP już nie ma z definicji).
Na koniec perełka. Jak jest w zasięgu smarkfona, można odbierać telefony i rozmawiać bardzo głośno i wyraźnie w obie strony, bez echa i zakłóceń.