dobry serwis do zmiany opon w Krakowie?
dobry serwis do zmiany opon w Krakowie?
hej,
mozecie polecić jakić solidny serwis opon motocyklowych?
przyszła pora na zmianę tylniej w moim Versysie.
mozecie polecić jakić solidny serwis opon motocyklowych?
przyszła pora na zmianę tylniej w moim Versysie.
Re: dobry serwis do zmiany opon w Krakowie?
Polecam pod Krakowem w Iwanowicach Włościańskich - Techmot Kamil Krajnik - pełen profesjonalizm i satysfakcja a ceny opon porównywalne do tych z netu
-
- A2
z ciekawości zapytam, ile w Waszych lokalizacjach kosztuje zmiana opon do motka - przy założeniu że przywozicie same koła do warsztatu? Ja wczoraj zapłaciłem w Krośnie za zmianę przodu i tyłu do DL 650 z wyważeniem 80 zł.
Z kolei tydzień wcześniej jak przywiozłem do przełożenia nowe 4 zimówki (samochodowe koła) w zamian za stare bez zakładania do auta tylko wymiana - to zapłaciłem 70 zł (w Jaśle) - uniknąłem opłaty za utylizację w obu przypadkach - ktoś sobie zabrał te opony używane.
Dobrze, że moto ma tylko 2 koła
- z nikenem byłby dramat 
Z kolei tydzień wcześniej jak przywiozłem do przełożenia nowe 4 zimówki (samochodowe koła) w zamian za stare bez zakładania do auta tylko wymiana - to zapłaciłem 70 zł (w Jaśle) - uniknąłem opłaty za utylizację w obu przypadkach - ktoś sobie zabrał te opony używane.
Dobrze, że moto ma tylko 2 koła

U mnie wczoraj też 80 zł ale za tylną, koło dostarczone do serwisu wymontowane. W gratisie dostałem azot do środka 

Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
U mnie 250 do 300 z wyważeniem ze zdjęciem i założeniem jak same koła to 150 dzwoniłem do trzech znajomy zrobiłby za 150 ale dopiero za 3 tygodnie. Muszę szukać dalej
Romet, Ogar, CZ 175, Suzuki Bandit 400 i obecnie od maja 2018 V-strom Dl 650 k 5 czarny
Ja płaciłem w tym tygodniu 140 zł za zdjęcie obu kół, założenie nowych opon, wyważenie, założenie aluminiowych wentyli - 140 zł
Znalazłem jeden serwis 60 zł od koła z wyważeniem
30 zł za zdjęcie i założenie od koła a czy w tym wentyle się nie dopytałem jak coś to mam dzwonić w poniedziałek rano i się umówić może da radę mi przełożyć w tym dniu.
Jeden wołał 150 od koła i czekać parę dni bo zarobiony jest. Jeszcze się spytam mojego mechanika ile by wziął ale 80 km trzeba by jechać na moto z oponami jutro będę niedaleko by pasowało po drodze ale w sobotę nie pracuje.
Jeden wołał 150 od koła i czekać parę dni bo zarobiony jest. Jeszcze się spytam mojego mechanika ile by wziął ale 80 km trzeba by jechać na moto z oponami jutro będę niedaleko by pasowało po drodze ale w sobotę nie pracuje.
Romet, Ogar, CZ 175, Suzuki Bandit 400 i obecnie od maja 2018 V-strom Dl 650 k 5 czarny
znalazłem z polecenia dobry serwis na Zakopiańska 100, Motoopony.eu
tył tylko 50zł jak sie opone przywiezie. Jak i tak bym nie pozwolił nikomu montować moich kół bo to moje bezpieczęństwo a wielu robi to źle.
tył tylko 50zł jak sie opone przywiezie. Jak i tak bym nie pozwolił nikomu montować moich kół bo to moje bezpieczęństwo a wielu robi to źle.
-
- A2
ja też wolę sam we własnej osobie zakładać czy to do mot czy auta a przy okazji posprawdzać sobie różne rzeczy jak stan klocków, stan zacisków, itp.
Przy okazji dokręcam wg serwisówki kluczem dynamometrycznym a nie ile ciśnienia w sieci bozia dała:)
Przy okazji dokręcam wg serwisówki kluczem dynamometrycznym a nie ile ciśnienia w sieci bozia dała:)
- Ocena: 5.88235%
No, najlepiej samemu, wówczas np nie nawali się smaru pół wiadra. Ale nie każdy ma dostęp do montażownicy aby zmienić samemu oponę.
nie, nie - piszemy tu tylko o zakładaniu i ściaganiu koła samemu. Zmiana opon bezdętkowych jest niezbyt łatwa, plus można porysować felgi. Już to przerabiałem. Dętkowe opony jak najbardziej można samemu zmieniać, szczególnie ze np kostki nie potrzeba wyważać.
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Najbardziej mi się podoba stwierdzenie że dętkowe to łatwiej
, no może w crossie. W motkach turystycznych nie jest to takie łatwe,szczególnie przy twardych oponach, istnieje duże prawdopodobieństwo uszkodzenia dętki, czy jej przyszczypania, niebezpieczne to jest nie mówiąc o wyważeniu potem takiego koła