No i tu się zaczynają schody.
A tak serio. Chętnie bym wziął N-Coma B902R dedykowanego do kasku Nolana (N70-2X). Nic nie odstaje, wszystko ładnie schowane wewnątrz, zrobiony na bebechach Seny. Ale kto wie ile pojeżdżę jeszcze w tym kasku a przy wymianie albo trzeba będzie pozostać przy Nolanie (i to takim do którego podejdzie ten interkom) albo znów kupować nowy. Plus tego wyboru jest jeszcze taki że cenę mogę mieć poniżej tysiąca PLN za taki.
Drugi wybór to Cardo Packtalk Bold. Ale to straszna "cegła" odstająca od kasku. Już ten mój obecny Interphone nieźle stawiał opory i szumiał wiatr od niego. Cena też jeszcze znośna. Dużo osób używa Cardo więc z parowaniem też było by łatwiej. Do tego DMC, głośniki JBL.
Wyjściem z problemu opcji drugiej jest Cardo Packtalk Slim. Ale ceny zaczynają się robić nieciekawie wysokie.
Patrzyłem jeszcze na nowe Interphony - Avant i U-Com (np 16). Ale w obu przypadkach odrzuciły mnie kable (dodatkowo w u-comie o ile jednostka sterująca jest cienka to na tył kasku dodatkowo przyklejana jest bateria a w związku z tym zwisają dodatkowe kabelki). I jakoś mi się to nie widzi.
A przy kabelkach będąc. Obecny kask ma wyprowadzenie otworów na mikrofon po prawej stronie. Wszystkie uniwersalne interkomy mikrofony mają montowane znów po lewej stronie (bliżej jednostki sterującej). Kable niestety nie są tak długie aby poprowadzić mikrofon dookoła kasku. W obecnym Interphonie to był zwykły kabelek audio więc udało się go przedłużyć metodą "chałupniczą". Nie wiem jak to wygląda w innych nowszych interkomach. A nie wiem jak to będzie jak w obecnym kasku Nolana upchałbym pałąk mikrofony po lewej gdzie jest cały mechanizm opuszczania blendy (który już mi ciężko chodzi, a jak docisnę jeszcze pałąkiem mikrofonu może przestać działać w ogóle).
No i z takim problemami żyję od 2 dni, czytam internety i jestem jeszcze głupszy