wiosna idzie, kto dziś jeździł?
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Re: wiosna idzie, kto dziś jeździł?
Kazdy GS mi się podoba, od tych najstarszych wersji poprzez olejaki na wodniakch kończąc. Ciekawe jak bedzie wygladac wersja 1300, juz niedlugo premiera. Ma byc lzejszy, bardziej kompaktowy, 144 koni mocy i 170nm, blizej mu bedzie osiagami do KTM. Wersja 1400 ma byc w ogóle czyms innym, różniącym sie zupelnie od wersji 1300, bedzie duzo większy i mocniejszy. Obawiam sie tylko że i cena będzie duzo większa.
Pewnie tak, bo kiedyś różnica cenowa między Hondami, Suzuki itp itd a BMW była faktycznie duża.
Teraz ta różnica jest na tyle mała, że... nie ma sensu rozpoczynać poprzedniej gównoburzy
Aczkolwiek mi sie te zmiany nie podobają - nie potrzebuje 150 koni i 170 nm. To ma być motocykl turystyczny a nie sport/ścig gdzie musisz uważać przy każdym odkręcaniu manetki.
Teraz ta różnica jest na tyle mała, że... nie ma sensu rozpoczynać poprzedniej gównoburzy
Aczkolwiek mi sie te zmiany nie podobają - nie potrzebuje 150 koni i 170 nm. To ma być motocykl turystyczny a nie sport/ścig gdzie musisz uważać przy każdym odkręcaniu manetki.
- Ocena: 5.88235%
Kymco Downtown 350i
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Nie musi być ale jet taki trend. Wielu np KTMowcow mówiło ze kupili kTMa wlasnie że mocniejszy. Mnie moc nie przeszkadza i cieszę sie mam jej w zapasie, lepiej ją mieć np. podczas wyprzedania i powiem szczerze że wykorzystalem ją w paru miejscach w 100 %. Szczególnie jak sie jedzie pół tonowym klocem.
Dzisiaj jezdzilismy w grupie ok 140 maszyn aby spelnic marzenie chorej dziewczyny. Na koncu cala grupa wypadowala w Snowdonii
- Ocena: 29.41176%
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Pojechałem dziś do Jesenika i na Cervenohorske Sedlo. Świetne serpentyny i gładki asfalt ale policja zrobiła akcje.
Postawili samochód z masztem i dwoma radarami w zatoce przed agrafką. Każdy kto wypadał z zakrętu na dole lub na górze od razu był mierzony na prostej do tej agrafki. Maszt z radarem i kamerą ponad krzakami. 6 policjantów w tym dwa motocykle i kolejka pacjentów do płacenia. Jak kogoś trochę poniosło to mandat pewny.

Na czerwono kierunki pomiaru. Pułapka fest
Postawili samochód z masztem i dwoma radarami w zatoce przed agrafką. Każdy kto wypadał z zakrętu na dole lub na górze od razu był mierzony na prostej do tej agrafki. Maszt z radarem i kamerą ponad krzakami. 6 policjantów w tym dwa motocykle i kolejka pacjentów do płacenia. Jak kogoś trochę poniosło to mandat pewny.

Na czerwono kierunki pomiaru. Pułapka fest
- motostopem
- A
Grubo, ostatnio w majówkę jak szukałem noclegu w okolicach Karpacza to w jednej noclegowni powiedziano mi, że wszystko pozajmowane, bo Czesi pozamykali dużo atrakcji dla Polaków, bo za dużo ludzi 
Najczęściej w roli głównej DL650, a będzie DL1050 
https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
-
metalmanheh
- A2
Pozdrowienia z Trzcińca 
- Załączniki
-
- 20230604_142016.jpg (676.99 KiB) Przejrzano 2499 razy
-
- 20230604_110329.jpg (1.55 MiB) Przejrzano 2505 razy
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Ciekawostka.motostopem pisze:Grubo, ostatnio w majówkę jak szukałem noclegu w okolicach Karpacza to w jednej noclegowni powiedziano mi, że wszystko pozajmowane, bo Czesi pozamykali dużo atrakcji dla Polaków, bo za dużo ludzi
Tam na tej trasie jednak większość motocykli to czeskie blachy, tak z 3/4. Reszta Polacy.
Ja na długi weekend teraz mam wyjazd ze znajomymi po kotlinie z noclegami w Cieplicach k/Jeleniej. Bez problemu znalazłem noclegi w apartamentach i to za fajne pieniądze.
Tylko pogoda coś zaczyna szwankować.

-
prostyelektryk
- A1
Dzięki Smerfie.
Byłem w poprzedni piątek na Cervenohorskim Sedle. Pomimo piątku i godzin około południowych było sporo motocykli.
Na szczęście radiowóz tylko się kręcił.
Tam jest ograniczenie do 90km/h - na zakrętach wystarczy. Bez pokuty.
Byłem w poprzedni piątek na Cervenohorskim Sedle. Pomimo piątku i godzin około południowych było sporo motocykli.
Na szczęście radiowóz tylko się kręcił.
Tam jest ograniczenie do 90km/h - na zakrętach wystarczy. Bez pokuty.
Z okolic Bielska do Wilna. Trasa Nadbużańska, Podlasie, Sejny, Wilno. Trochę kilometrów szutrami. I najważniejsze, że po drodze otarłem się o @Oskara. Łącznie ponad 2300 kim.
- Załączniki
-
- IMG-20230604-WA0013.jpg (178.04 KiB) Przejrzano 2373 razy
-
- IMG-20230604-WA0039.jpg (110.98 KiB) Przejrzano 2373 razy
-
- IMG-20230604-WA0047.jpg (308.24 KiB) Przejrzano 2373 razy
Suzuki DL 650 AK8 --> Dl 1000 AL8--> DL1050
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Super @Gaspar75
DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS --> brak --> CRF1100 ATAS DTC
Tomek pierwsze zdjęcie na ściankę super
Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Ja dziś trip po kotlinie kłodzkiej przez Kudowe do Jeleniej.
Wszystkie znane mi zakrętasy objeżdżam.

Wszystkie znane mi zakrętasy objeżdżam.

- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Dziś pogoda słaba wiec basen, terminu spacery. Jutro trasa zaciekłość do zapory w Pilchowicach, Swieradow, Szklarska, Harahov, Kowary, Karpacz i do Cieplic.
Pozdro

Pozdro

Nad Niemnem.
- Załączniki
-
- IMG_20230609_091600835_HDR~2.jpg (1.86 MiB) Przejrzano 2276 razy
DL650XAL7
Pod Tczewem
DL650XAM020 w kolorze YVB na Au-felgach
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Zapora w Pilchowicach zaliczona.
Teraz obiad w Szklarskiej i włóczymy sie dalej.
BTW
Świetne drogi z Pilchowic do Swieradowa. Wąskie nowe asfalty przez łąki i pola.

Teraz obiad w Szklarskiej i włóczymy sie dalej.
BTW
Świetne drogi z Pilchowic do Swieradowa. Wąskie nowe asfalty przez łąki i pola.

Żona mówiła: Chodź, polecimy na wakacje, fajnie będzie, tam też będziesz mógł pojeździć i to bez kasku i moto ciuchów, wszyscy tam tak jeżdżą. Zobaczysz, spodoba Ci się.
To się długo nie zastanawiałem. Jeździć lubię a ciepełko też lubię, to się zgodziłem i co? Myślałem, że skoro żona wie, iż moją miłością zaraz po niej, ale przed lodówką jest V-strom, to… A tu takie zaskoczenie, wychodzimy z lotniska, a tu czeka na nas ten oto Tuk Tuk vel ”Bzyczek”
Pozdro z dalekiej Sri Lanki. LWG
P.S
Jazda bez trzymanki. Nie dość, że po lewej stronie(nigdy nie miałem przyjemności jeździć) to jeszcze z brakiem jakichkolwiek sensownych zasad i przepisów
🫣

To się długo nie zastanawiałem. Jeździć lubię a ciepełko też lubię, to się zgodziłem i co? Myślałem, że skoro żona wie, iż moją miłością zaraz po niej, ale przed lodówką jest V-strom, to… A tu takie zaskoczenie, wychodzimy z lotniska, a tu czeka na nas ten oto Tuk Tuk vel ”Bzyczek”
P.S
Jazda bez trzymanki. Nie dość, że po lewej stronie(nigdy nie miałem przyjemności jeździć) to jeszcze z brakiem jakichkolwiek sensownych zasad i przepisów
- Ocena: 17.64706%
Romet ADV 125 FI PRO -> DL650 AK8 Czarny Mat