Prośba o pomoc :
Medycy na ulicy
Pomożecie?

Elektryka

Forum na tematy których nie ma w innych częściach forum
Awatar użytkownika
gzub
A1
Posty: 43
Rejestracja: 06 sty 2017, 10:19
Lokalizacja: Bydgoszcz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Elektryka

Postautor: gzub » 03 maja 2017, 18:18

DL 650 z 2013 roku - mam problem z elektryką, a mianowicie co jakiś czas nie działają mi kompletnie kierunki i światła. Pomaga wyłączenie moto i odpalenie od nowa. Za każdym razem tak się nie dzieje , ale powiedzmy że na 10 odpaleń spotyka mnie 2 razy taka sytuacja. Ktoś coś przypuszcza co to może być ? Zaczynam łączyć to z ostatnim serwisem podczas którego wymieniany był stator i montowana olejarka scottoiler. Wcześniej takich cyrków nie miałem. Podjadę do serwisu , ale może ktoś coś jest w stanie podpowiedzieć w czym jest przyczyna tego dziwnego zachowania elektryki motocykla.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Pentax photographer https://500px.com/telepatic

Awatar użytkownika
Centrino
Administrator
Posty: 1626
Rejestracja: 30 wrz 2016, 17:55
Lokalizacja: DLU
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Re: Elektryka

Postautor: Centrino » 03 maja 2017, 20:41

Kurde o elektryce to mam blade pojęcie ale może jakiś przekaźnik
JAWA 350TS -> BMW F650 -> DL650 AK8

prebenny
A
Posty: 488
Rejestracja: 05 lut 2017, 19:58
Lokalizacja: Poznań
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Re: Elektryka

Postautor: prebenny » 03 maja 2017, 22:34

Podejrzewałbym albo gdzieś słaby styk (może słabo włożona wtyczka) albo słabą masę (źle dokręcona / nie przykręcona).

Kiedy się to zdarza? Losowo, po jakimś czasie, jak włączysz więcej świateł czy jak jest wilgoć?
Wiśniowy V-Strom 650 XT
A do tego RoVerek ;)

Awatar użytkownika
gzub
A1
Posty: 43
Rejestracja: 06 sty 2017, 10:19
Lokalizacja: Bydgoszcz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Re: Elektryka

Postautor: gzub » 04 maja 2017, 12:36

prebenny pisze:Podejrzewałbym albo gdzieś słaby styk (może słabo włożona wtyczka) albo słabą masę (źle dokręcona / nie przykręcona).

Kiedy się to zdarza? Losowo, po jakimś czasie, jak włączysz więcej świateł czy jak jest wilgoć?


Zdarza się to zdecydowanie losowo. Zaczynam w tym powoli upatrywać jakiegoś zwarcia lub nie stykania w instalacji po ostatnim serwisie podczas, którego był wymieniany stator oraz montowana olejarka scottoilera. Wcześniej takich problemów nie miałem
Pentax photographer https://500px.com/telepatic

prebenny
A
Posty: 488
Rejestracja: 05 lut 2017, 19:58
Lokalizacja: Poznań
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Re: Elektryka

Postautor: prebenny » 04 maja 2017, 13:35

Może jakaś luźna masa - jak wjedziesz w jakąś dziurę to straci styk, komp łapie błąd i wszystko gaśnie?
Wiśniowy V-Strom 650 XT
A do tego RoVerek ;)

Awatar użytkownika
gzub
A1
Posty: 43
Rejestracja: 06 sty 2017, 10:19
Lokalizacja: Bydgoszcz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Re: Elektryka

Postautor: gzub » 04 maja 2017, 14:43

prebenny pisze:Może jakaś luźna masa - jak wjedziesz w jakąś dziurę to straci styk, komp łapie błąd i wszystko gaśnie?


Faktycznie dziwne to. Pewnie będę musiał podjechać do suzuki i spróbować to zdiagnozować.
Pentax photographer https://500px.com/telepatic

Awatar użytkownika
Croll
AM
Posty: 7
Rejestracja: 08 lip 2017, 21:17
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Elektryka

Postautor: Croll » 19 lip 2017, 19:19

I jak, problem rozwiązany? Wiem ze wakacje wyjazdy ale przydała by się odpowiedź dla potomnych ;)


Wróć do „Tematy ogólne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość