UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Wymiana napędu / serwisówka DL 1000 2014
-
- AM
Wymiana napędu / serwisówka DL 1000 2014
Panowie zabieram się do wymiany napędu w swoim DL 1000 2014 , i mam parę pytań . ( Może ktoś ma namiary na serwisówke ? ) Mam tylko instrukcje a tam jest tylko ogólnie napisane .... W sensie np nie ma Nm dokręcenia zębatek itp .... A Więc skoro już jesteśmy przy zębatkach ...
-Jakie są wartości Nm dla jednej i drugiej przy dokręcaniu ? ( Znalazłem na forum info o Nm dla dl 1000 z 2017).
- ile ogniw powinien mieć łańcuch ? ( Na forum podają że 120 ktoś takowy kupił i była dyskusja że za długi .
- Przy wymianie łańcucha rozkluwacie go czy przecinanie ? W sensie żeby było dobrze i sztywno go nawinąć na zębatki .... Bo fachowo powinno się rozkluc stary , zakluc do niego nowy i przewinąć przez zębatki .... Spotkałlem się z tym że go też przecinają i ściągają i osobno zakładają nowy .... A Wy ? Jak to robicie ?
-Jakie są wartości Nm dla jednej i drugiej przy dokręcaniu ? ( Znalazłem na forum info o Nm dla dl 1000 z 2017).
- ile ogniw powinien mieć łańcuch ? ( Na forum podają że 120 ktoś takowy kupił i była dyskusja że za długi .
- Przy wymianie łańcucha rozkluwacie go czy przecinanie ? W sensie żeby było dobrze i sztywno go nawinąć na zębatki .... Bo fachowo powinno się rozkluc stary , zakluc do niego nowy i przewinąć przez zębatki .... Spotkałlem się z tym że go też przecinają i ściągają i osobno zakładają nowy .... A Wy ? Jak to robicie ?
-
- AM
Re: Wymiana napędu / serwisówka DL 1000 2014
Dzięki za link czytałem go wcześniej w tym sensie czy ta tabelka z Nim jest też do rocznika 2014-2016? Bo w temacie jest mowa o 2018 a to już rocznik chyba po jakimś lifcie?
Ja mam.Benten1991 pisze: ↑07 lip 2024, 11:52Panowie zabieram się do wymiany napędu w swoim DL 1000 2014 , i mam parę pytań . ( Może ktoś ma namiary na serwisówke ? ) Mam tylko instrukcje a tam jest tylko ogólnie napisane .... W sensie np nie ma Nm dokręcenia zębatek itp .... A Więc skoro już jesteśmy przy zębatkach ...
https://www.v-strom.co.uk/downloads.htm
Kawasaki ER5, Yamaha XJ6, Suzuki V-Strom 1050XT
Nie rozumiem pytania. Co ty chcesz przeciągać przez stary łańcuch?? Przecież ściągasz zębatki to jak chcesz przeciągać??
Przecinasz łańcuch, odkręcasz zębatki, zakładasz zębatki, zakładasz łańcuch ot cała filozofia.
Przecinasz łańcuch, odkręcasz zębatki, zakładasz zębatki, zakładasz łańcuch ot cała filozofia.
-
- AM

Może to być wina zabieraka.
Jeżeli łożyska są w porządku to właściwie zostaje wybierak.
Wówczas wystarczy wymienić gumy zabieraka i po problemie.
Jeżeli łożyska są w porządku to właściwie zostaje wybierak.
Wówczas wystarczy wymienić gumy zabieraka i po problemie.