UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Alarm Legos 3, pomocy
Alarm Legos 3, pomocy
Witam.
Alarm w moto zaczął świrować, nie reaguje na pilot, dioda nie miga. Motocykl odpala ale, po włączeniu kierunkowskazu razem z kierunkowskazem włącza się syrena alarmu, dźwięk jest przerywany i włącza się razem ze światłem kierunku. Odłączyłem aku na jakiś czas, ale nic to nie dało.
Macie jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?
Alarm w moto zaczął świrować, nie reaguje na pilot, dioda nie miga. Motocykl odpala ale, po włączeniu kierunkowskazu razem z kierunkowskazem włącza się syrena alarmu, dźwięk jest przerywany i włącza się razem ze światłem kierunku. Odłączyłem aku na jakiś czas, ale nic to nie dało.
Macie jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?
- Old Donkey
- A+B+C
Re: Alarm Legos 3, pomocy
Czytałem ten temat. U mnie jest inaczej bo motor pracuje po włączeniu kierunków.
To przypomina brak masy. Sprawdziłbym podłączenie alarmu do masy i inne przewody alarmu przy okazji też.
W posiadaniu Honda CBF125, Suzuki DL650 K8 i Honda CB500F Honda NC750X żony.
Instalacja sprawdzona i wygląda ok. Na tą chwilę centralka alarmu została zdemontowana. Wiązka rozłączona z założonym mostkiem. Instalacja zostawilem bo może w przyszłości wykorzystam ja do innego alarmu. Motour działa jak należy.
podłączę się do tematu aby, bo w sumie potrzebuje pomocy w sprawie Alarmu Legos 3.
Drugi raz alarm mnie zawiódł i nie mogłem odpalić motoru. Pierwszy raz po kilkunastu próbach udało się wyłączyć alarm. Natomiast ostatnim razem próbowałem kilkadziesiąt razy aż się poddałem i zwiozłem motocykl samochodem ;/ W domu bez problemu zadziałał.
Dokopałem się do informacji, że alarm potrafi być zakłócony jakimś zewnętrznym sygnałem i wtedy pojawia się problem.
Niestety nie mam kodu aby awaryjnie wyłączyć.
Czy jest inny sposób aby ten alarm awaryjnie wyłączyć? np. zwarcie jakichś kabelków?
Drugi raz alarm mnie zawiódł i nie mogłem odpalić motoru. Pierwszy raz po kilkunastu próbach udało się wyłączyć alarm. Natomiast ostatnim razem próbowałem kilkadziesiąt razy aż się poddałem i zwiozłem motocykl samochodem ;/ W domu bez problemu zadziałał.
Dokopałem się do informacji, że alarm potrafi być zakłócony jakimś zewnętrznym sygnałem i wtedy pojawia się problem.
Niestety nie mam kodu aby awaryjnie wyłączyć.
Czy jest inny sposób aby ten alarm awaryjnie wyłączyć? np. zwarcie jakichś kabelków?