Ogłoszenie duszpasterskie
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Wyciek oleju dl 1000
-
Looseblues
- A2
Wyciek oleju dl 1000
Witam wszystkich. Bardzo proszę o pomoc .
Chodzi o wyciek w rejonie wysprzeglika sprzęgła. Pręt którego naciska wysprzeglik z lewej strony wchodzi do silnika przez simering. Ten simering jest delikatny uszkodzony i cieknie. Czy ten simering można wyciągnąć i wymienić czy jest on wprasowywany od środka. Dzięki z góry za informację
Chodzi o wyciek w rejonie wysprzeglika sprzęgła. Pręt którego naciska wysprzeglik z lewej strony wchodzi do silnika przez simering. Ten simering jest delikatny uszkodzony i cieknie. Czy ten simering można wyciągnąć i wymienić czy jest on wprasowywany od środka. Dzięki z góry za informację
Wsk 125, Etz 250, Yamaha Virago 125, Honda Rebel 450, Honda Schadow 700 c, Yamaha Drag Star 1100, Kawasaki KLV 1000.
-
Looseblues
- A2
Re: Wyciek oleju dl 1000
Zdjęcie
- Załączniki
-
- .
- 20200908_165934.jpg (1.63 MiB) Przejrzano 8701 razy
Wsk 125, Etz 250, Yamaha Virago 125, Honda Rebel 450, Honda Schadow 700 c, Yamaha Drag Star 1100, Kawasaki KLV 1000.
Zdejmujesz zębatkę zdawczą, wtedy będziesz mógł zdjąć taką blachę ochronną ( osłania między innymi ten simering od wysprzęglika ).
Chyba na trzech śrubach ta blaszka siedzi - będziesz widział po zdjęciu zębatki i wymyciu wszystkiego.
Jak już tą blaszkę zdejmiesz to bez problemu wyjmiesz i wymienisz uszkodzony simering.
Chyba na trzech śrubach ta blaszka siedzi - będziesz widział po zdjęciu zębatki i wymyciu wszystkiego.
Jak już tą blaszkę zdejmiesz to bez problemu wyjmiesz i wymienisz uszkodzony simering.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
-
Looseblues
- A2
Dziękuję Ci bardzo za pomoc.
Robiłem to w małym DL-u jakoś na wiosnę - nic specjalnie skomplikowanego.
Nakrętkę na zdawczej pneumatem albo zblokuj koło dając deskę czy jakiś kołek "w szprychy" i wtedy kluczem na przedłużce też ruszy (wcześniej odbezpiecz zaginaną podkładkę)
Nakrętkę na zdawczej pneumatem albo zblokuj koło dając deskę czy jakiś kołek "w szprychy" i wtedy kluczem na przedłużce też ruszy (wcześniej odbezpiecz zaginaną podkładkę)
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
-
Looseblues
- A2
Najbardziej skomplikowane było znaleźć w necie na szybko simering.
Dziękuję za pomoc
Dziękuję za pomoc
A po co kolek w szorychy? Wystarczy stanąć z prawej strony moto, nacisnąć na tylny hamulec, przewiesić się przez kanape i kluczem di góry.
Lepiej poradźcie jak głęboko wepchnąć nowy uszczniacz.
-
Adriano dl1000
- AM
Witam forumowiczow
mam taki dylemat poniewaz robilem wymiane uszczelnien w wysprzegliku i nie mialem tam takiej gumki przeciwpylowej ktora widnieje na schemacie oryginalow, na filmiku tez widzialem jak ktos robil i mial takie cos ale nie pokazal gdzie to ma isc. Ja dalem to tak jak widzialem na schemacie czyli miedzy tloczek a aluminiowa o udowe. Wczoraj czytalem jakis artykul o dl-ach i tam jako wada byl wlasnie wymieniony cieknacy wysprzeglik przez zabrudzenia i opilki aluminium i wlasnie ze tloczek pracuje co aluminiowej obudowy zebatki. I tak sie zastanawiam czy dobrze zrobilem ze dalem tam uszczelniacz czy w zle miejsce go dalem czy nie powinno go tam byc. I zauwazylem ze po tym zabiegu ciezej wzucic z 1 na 2. Moto o jakim mowa to dl 1000 k3
-
Lukasz75vj
- A1
Miałem identyczny przypadek nie miałem fabrycznie tego kapturka a w zestawie naprawczym był . Zamontowałem go zgodnie z schematem i wszystko działa ok a kapturek na pewno nie zaszkodzi bo ochroni układ przed brudem
-
Adriano dl1000
- AM
Dzieki za odp. No wlasnie u mnie w zestawie napraeczym tez go nie bylo tylko zamawialem oryginal osobno wedlug schematu. Dlatego wlasnie sie dopytuje ale mysle ze jak 500km zrobil to nic sie tam nie dzieje zlego:)