UWAGA UWAGA UWAGA

Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni

Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej

topic7406.html

V-Strom 1050 Colto, złoty a skromny :-)

Tu przedstawiamy nasze motocykle
Awatar użytkownika
Colto
A+B

Re: V-Strom 1050 Colto, złoty a skromny :-)

Post autor: Colto »

Zmiana prędkości w 2021 następuje bez miany cyfr na liczniku, czyli moto zwalnia, ale nadal wskazania predkościomierza są takie same (jazda drogami ekspresowymi).

Koledze kilka razy wyłączył się tempomat (jadąc na autostradzie), bez zmiany położenia rollgazu na -1 (wiemy o tej funkcji) oraz bez naciskania hamulca/cy, czy innych przycisków.
Czytałem o tym problemie na forum V-Stroma UK i USA, też mają takie przypadki.

Kręcimy kilometry dalej...

Siatka 3D, pomaga w ciepłe dni, w deszczu też trochę mniej siedzi się na wodzie.

Jakby ktoś się zastanawiał, gdzie i jak zamontować Gopro w 1050, żeby nie było widać w obiektywie kawałków motocykla, to to jest idealne miejsce (zdjęcia).

Ramie i mocowania firmy Ram Mounts (na zdjeciu wyszczególnione co potrzeba) oraz 1 tulejka własnej roboty (ostatnie zdjecie) - ta tulejka, to dystans, który wkłada się pod RAM-B-272-U.ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka

Ocena: 5.88235%

Pozdrawiam,

Mariusz
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suzuki V-Strom DL1000 AL9 (2019r.)

Awatar użytkownika
Colto
A+B

Dawno nic nie wrzucałem - mam nowe naklejeczki od makaroniarzy na handbarach i na osłonach lag.
Odcień złotego inny niż na felgach i troszkę inny niż na baku - do zaakceptowania.ObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam,

Mariusz
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

tata67
AM

Post autor: tata67 »

Uff.....Jak dla mnie , to 1050 to najładniejszy motor ..Gratuluję. ,,tylko'' brak kasy powstrzymuje mnie od zakupu.Wszystkiego Dobrego.

Górka Zielona
AM

Post autor: Górka Zielona »

Podwyższenie kierownicy wskoczyło. Nie widziałem bądź przeoczyłem tą informację. Pomogło czy bez zmian? Właśnie się zastanawiam nad dokupieniem takiego jak u Ciebie bez przesunięcia.
PS. Co do 1 i 2 na wolnych obrotach to podobno ten typ tak ma. Niektórzy w serwisu wymieniają płyn hydrauliczny i podobno pomaga. Nie wiem bo u mnie też tak się zdarza ale jakoś na to nie zwracam uwagi.

Kiedy foty z Scootoiler ? Odrazu pomyśl i dyszy "skorpion" bo pojedynczą "smaruje" jeden bok, porostu szeroki łańcuch.

Awatar użytkownika
Colto
A+B

Z podwyższeniem jest bardzo dobrze, plecy mniej się męczą. Dużo bardziej komfortowa pozycja dla ramion, łatwiej operuje się przy maksymalnych skrętach kierownicą.

Móǰ to wersja nie DE, łańcuch smaruje się cały (nie jest tak szeroki jak w DE), nie ma potrzeby zakładania podwójnej dyszy.

Z pierwszym biegiem jest znacznie lepiej (przejechałem już 10 tys km), chyba się "ułożyło", zdarza się bardzo sporadycznie, że 1 nie chce wejść pod światłami.

Fotka moto z tegorocznego wyjazdu do Albanii (pierwsze zdjęcie).
Zaliczone drogi to SH5, SH6, SH31, SH36 i jakieś drogi asfaltowe bez oznaczenia oraz SH20 (tą akurat zrobiliśmy podczas objazdu Czarnogóry).

Na Theth niestety nie starczyło już czasu, może to okazja aby wrócić i objechać jeszcze SH22, SH23 + Theth...

Na poworcie oczywiście obowiązkowy Durmitor (druga i trzecia fota).

Polubiłem się z nowym 1050.ObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam,

Mariusz

Awatar użytkownika
Centrino
Administrator

Post autor: Centrino »

Ja się właśnie zastanawiam nad podwyższeniem kierownicy. Tzn. decyzja zapadła tylko nie wiem czy wziąć podwyższenie z przesunięciem czy bez.
No i jak z kablami?? Wystarczyły i czy ewentualnie wystarczą jakbym brał podwyższenie z przesunięciem??

JAWA 350TS -> BMW F650 -> DL650 AK8 -> DL1050XT

Części, akcesoria motocyklowe https://dlmoto.pl/

Awatar użytkownika
Colto
A+B

Kupiłem firmy Voigt, +20mm, kabelki bez probelmu stykneły.
Myśle, że z przesunięciem może być problem z ich długością.

Jest wersja srebrna i czarna tych podyższeń.
Zamawiałem bezpośrednio u producenta:
https://voigt-mt.de/Lenkererhoehung-20- ... n-eloxiert

Pozdrawiam,

Mariusz

b_komar
AM

Post autor: b_komar »

Cześć, Nabyłem na początku roku podobną maszynę, ale w innym malowaniu. Teraz rozważam montaż jakiegoś akcesoryjnego wydechu, który dałby trochę frajdy, ale jednocześnie dobrze jakby nie był uciążliwy podczas dłuższych przelotów :/

Może coś doradzisz w tym temacie ? Patrzyłem na te dwa modele, co myślisz ?

https://moto-tour.com.pl/pl/products/tl ... 85618.html

https://moto-tour.com.pl/pl/products/tl ... RKEALw_wcB

Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
Colto
A+B

Cześć.

Kolega ma taki tłumik od Leo w 1050XT z wyjętym jednym db-kilerem.
Fajnie mruczy, nie jest uciążliwy, a dość często za nim jeżdżę.
Mivv dla mnie dużo ładniejszy, ale nie ma tak pięknego głębokiego dźwięku jak Leo.

Dla mnie najlepiej byłoby jakby Mivv miał dźwięk z Leo, ale niestety nie ma.

Wybór pozostawiam Tobie.

P.S. Te ceny z podanych linków są kosmiczne. Poszukaj na grupie FB "VStrom Polska" Andrzeja Blaszko - ma bardzo dobre oferty na różne akcesoria do V-Stromów.

Serdecznie pozdrawiam,

Colto

Pozdrawiam,

Mariusz

Awatar użytkownika
motostopem
A2

Post autor: motostopem »

Z tym wbijaniem 1 lub problemami ze zmianą biegów to w mojej 650 miewałem problemy tylko na niektórych olejach. Nie wiem czy w 1050 może to być od tego samego.

Jak wrażenia po tylu kilometrach?

Najczęściej w roli głównej DL650 :arrow:
https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Motocykle”