Ogłoszenie duszpasterskie
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Wymiana rozrzadu dl 1000 k3
-
Adriano dl1000
- AM
Wymiana rozrzadu dl 1000 k3
Witam. Przymierzam się do zmiany łańcuszków rozrządu w suzi. Na filmikach widziałem jak zmienic zakuty łańcuch od strony sprzęgła mianowicie zdejmujac dekiel mamy na wierzchu koło zebate i trzeba je odkrecic. Ale nie mam pojecia i nigdzie nie moge wyszukac jak zrobić to od strony magneta. Czy ktos mógłby podrzucić jakies fotki lub taka prosta instrukcje? Górne koło odkreca sie bezpośrednio śruba na obudowie ale co z dołem? Najbardziej obawiam sie tych czynności od strony ustawień na znaki itp nie o sama mechanike.
-
Lukasz75vj
- A1
Re: Wymiana rozrzadu dl 1000 k3
Kolego żeby wymienić zakuty łańcuch od strony magenta musisz opuścić silnik aby wyjąć srubę koła pośredniego . Podobno da się przełożyć łańcuch bez ściągania magenta . W service manual masz bardzo ładne schematy posiłkując się tym nie powinno być problemu z ustawieniem rozrządu .
Ale po co się męczyć ? Nie lepiej kupić łańcuch rozpięty, przewinąć i zakuć ?
-
Lukasz75vj
- A1
Można i tak z rozpiętym tylko trzeba dysponować zakuwarką i umiejętnie jej użyć . Mnie też czeka taka operacja wymiany łańcuchów i sam jestem w dylemacie jaka opcje wybrać czy łańcuchy zakute czy rozpięte .
Jeśli ktoś się boi zakuwarki, to niech odda temat do serwisu, bo rozebranie połowy silnika jest bardziej skomplikowane.
-
Lukasz75vj
- A1
Bez przesady pokrywy boczne i kosz sprzęgła to nie jest pół silnika więcej roboty jest z opuszczeniem silnika
-
Lukasz75vj
- A1
-
Lukasz75vj
- A1
Nie rozumiem za bardzo o co chodzi z statystykami tylko pytam na bazie własnych doświadczeń jaka zakuwarke jest godna polecenia . Chyba po to jest to forum aby dzielić się doświadczeniami