Super to zaprojektowane, o ile będzie działało. Ja bym dał jeszcze jakiś wyłącznik tego wifi, żeby niepotrzebnie nie siało cały czas, pod siedzeniem można zawsze pstryczek przełączyć. Myślałeś o produkcji komercyjnej?
Nie wiem na ile "sianie" WiFi będzie problemem ale sprawa do rozważenia, można wyłączyć je programowo np. zrobić tak że jeżeli po przekręceniu stacyjki przez powiedzmy 5min nie będzie żadnego połączenia protokołem Websocket to sterownik wyłączy WiFi.staszek_s pisze: ↑01 wrz 2021, 21:46Za moich czasów na polibudzie mówiło się, że największym problemem przy takich projektach zawsze jest obudowa, jak widać to się nie zmienia
Super to zaprojektowane, o ile będzie działało. Ja bym dał jeszcze jakiś wyłącznik tego wifi, żeby niepotrzebnie nie siało cały czas, pod siedzeniem można zawsze pstryczek przełączyć. Myślałeś o produkcji komercyjnej?
Tak, mosfet IRL zabiezpieczony diodą, wygląda niepozornie ale teoretycznie spokojnie wystarczy.
Na kierownicy? Miałeś przedni napęd w motocyklu, czy tarczę hamulcową smarowałeś!
Wyłącznik na kierownicę żeby łatwo wyłączyć układ bez zaglądania pod kanape. Czasami robi się coś przy motorku z włączonym silnikiem czy zapłonem to po co ma kapać. W sumie to ten "wyłącznik na kierownice" to tak bardzie hasłowo bo na kierę nie będę go na bank dawał. Nie chcę kolejnych kabli na kierownicę. Zależnie jaki motor dokupię do zestawu to dobiorę jakiś wyłącznik przeklejany na kokpit.Centrino pisze: ↑23 sty 2025, 14:06@zamoorr - pompka będzie działać bo czemu ma niby nie działać.
Do tego przydałby Ci się jeszcze jakiś coś co z wężyka będzie dawać tę kroplę na łańcuch. Jakaś dysza na wzór tej np ze scottoilera.
Spytam się jeszcze po co Ci włącznik na kierownicę skoro masz "ustawialny" przekaźnik?? W zasadzie jest to w tym momencie raczej zbędny element.
No i najważniejsze, pilnie potrzebne narzędzie do testowania wynonanej olejarki![]()