Nisko środek ciężkości i nie czuć ten wagi. Sztormiak nawet 650 "cięższy" pod tym względem. Poza tym co kto woli. Mnie Halina dużo szybciej się znudziła niż Vstrom. Po latach zamierzam wrócić na 650 bo to fajne moto jest:)
UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Jaki motocykl na początek?
Re: Jaki motocykl na początek?
DL650K7 -> Hayabusa K6 ->DL650AM2
Od 10 lat jeździłem maxiskuterami. Ostatnim był Suzuki Burgman 650. Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem DL1050. Przejście z automatu na biegowca trochę trwało. Na dzień dzisiejszy stwierdzam, że jest to TO.
DL-1050 2021r
Jaki motocykl na początek. Ano taki na jaki cię stać i jaki sobie wymarzyłeś .
Była już bardzo dobra rada, przypomnę: taki, żeby Cię było stać na paciaka albo jakiś fuckupowy remont.
Pierwszy rok leasingu jest stresujący, nawet jeżeli jest to drugi motocykl
Pierwszy rok leasingu jest stresujący, nawet jeżeli jest to drugi motocykl

- Ocena: 5.88235%
Czarny DL650XT M0 na Au-felgach
Tak z ciekawosci, bo nigdy niczego nie leasingowalem i nie zamierzam raczej - ale czy w Polandii w razie wypadku gleby z AC nie pokrywa sie naprawy uszkodzonego motocykla? AC nie jest czasem obowiazkowe?
"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii
W leasingu AC jest obowiązkowe choćby ze względu na kradzież, możesz mieć szereg wykluczeń, np. możesz mieć bez zagranicy (tylko PL), albo z zagranicą incl. Rosja, ale cały "standardowy" pakiet (czyli OC+AC w EU) kosztuje jakieś 1600 zł rocznie za takie moto jak moje. Najtaniej wychodzi ubezp. albo w pakiecie dealerskim, albo w pakiecie leasingu (różnica pomiędzy oboma jest symboliczna, ale bank doliczy 100 zł za obsługę niekoszernego ubezpieczyciela, więc wygrywa bank).
- Ocena: 5.88235%
Czarny DL650XT M0 na Au-felgach
Siema
nie Tworze nowego tematu chociaż o tym motocyklu aż dziwne nie ma ani słowa na FORUM ja już parę razy pisałem że że jest to świetny motocykl troche niedoceniony i nie KONIECZNIE NA POCZĄTEK ze sprawdzonym NIEZAWODNYM silnikiem teraz jeszcze ładniej wygląda spory bak większy niż w t 700 lekk konstrukcja jazda przelotowa 120 / 140 nierobi na nim problemu smiało nawet z mniejszymi umiejetnościami jazda w terenie zerknijcie jaki przeswit i jak ładnie kolektory poprawadzone . ŻYCIE NIE ZACZYNA SIĘ NA LITRZE PÓŁLITRA TEZ DAJE FRAJDE
CENA DO 30 TYSIA NÓWKA nie trzeba kupowac po 100 tysiecy GS tigerów afryków i cieszyc przyjemnościa z jazdy widziałem na żywo wyglada lepiej niz na zdjeciu sa inne malowania
https://youtube.com/shorts/x9G_-hO3LDQ?feature=shared
nie Tworze nowego tematu chociaż o tym motocyklu aż dziwne nie ma ani słowa na FORUM ja już parę razy pisałem że że jest to świetny motocykl troche niedoceniony i nie KONIECZNIE NA POCZĄTEK ze sprawdzonym NIEZAWODNYM silnikiem teraz jeszcze ładniej wygląda spory bak większy niż w t 700 lekk konstrukcja jazda przelotowa 120 / 140 nierobi na nim problemu smiało nawet z mniejszymi umiejetnościami jazda w terenie zerknijcie jaki przeswit i jak ładnie kolektory poprawadzone . ŻYCIE NIE ZACZYNA SIĘ NA LITRZE PÓŁLITRA TEZ DAJE FRAJDE
CENA DO 30 TYSIA NÓWKA nie trzeba kupowac po 100 tysiecy GS tigerów afryków i cieszyc przyjemnościa z jazdy widziałem na żywo wyglada lepiej niz na zdjeciu sa inne malowania
https://youtube.com/shorts/x9G_-hO3LDQ?feature=shared
Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu
tutaj ze strą lampa z przodu ale malowanie wyjatkowe ..
ta wersjia malowania chyba najbardziej mi sie podoba chociaż jest i całkowicie czarna
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Moto fajną ale mnie bawią te azjatyckie ubieranki pod Instagrama. 10 lampek koniecznie żółtych, osłony jak by na front jechał. Uchwytów do kamer i telefonów na każdym rogu, torby na podróż dookoła świata.
A wszytko po to żeby jakaś Azjatka mogła się polansować na tiktoku w samej koszulce.

A wszytko po to żeby jakaś Azjatka mogła się polansować na tiktoku w samej koszulce.

Ciamajda w tym przypadku chodziło o Azjatke faktycznie sa lampki....Smerfciamajda pisze: ↑21 lut 2025, 08:53Moto fajną ale mnie bawią te azjatyckie ubieranki pod Instagrama. 10 lampek koniecznie żółtych, osłony jak by na front jechał. Uchwytów do kamer i telefonów na każdym rogu, torby na podróż dookoła świata.
![]()
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Eee no jak chodzi o Azjatki to na Instagramie jest tego multum do oglądania.
Problem jest taki ze one wszystkie są….
…takie same.
Wolę na motocykle patrzeć.

Problem jest taki ze one wszystkie są….
…takie same.
Wolę na motocykle patrzeć.

@Smerfciamajda Faktycznie jest dużo filmików z Azjatkami w t-shirtach na moto. I to jest tak samo absurdalne, jak reklamowe filmiki z mastodontami ADV (GS, Tiger, itp.) na których kolesie zapierdzielają i skaczą po kamieniach gdzieś w głębokim terenie
Nie wyobrażam sobie nowego dużego GS-a Adventure w takiej roli
Dlatego ja wolę patrzeć na te Azjatki
A co do tych podobieństw, to gadałem kiedyś z Japończykiem - a oni też są dla nas prawie jednakowi - który powiedział mi, że my, białasy, też jesteśmy _dla_nich_ jednakowi

A co do tych podobieństw, to gadałem kiedyś z Japończykiem - a oni też są dla nas prawie jednakowi - który powiedział mi, że my, białasy, też jesteśmy _dla_nich_ jednakowi

Pozdrawiam,
Jacek

- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Miałem tak samo. w 2014 na jakimś globalnym zjeździe działu inżynieryjnego mojej korpo w Meksyku, spotkałem kolegów z Chin. I ten typ przy jakiejś rozmowie pyta się mnie "Jak my się rozpoznajemy? Przecież wszyscy wyglądamy tak samo.." Szok.
A wracając do tematu to ostatnio ja jakimś kanale na YT słyszałem stwierdzenie że nawet litr na początek jest dobry - ale nowy.
Nowoczesne motocykle maja tak dużo elektroniki i różnego rodzaju ograniczników że nie stanowią tak dużego zagrożenia jak kiedyś. Ważne żeby nie był za ciężki i rider dawał sobie z nim radę fizycznie, oraz żeby nie przesadzić z tym litrem typu Panigale na start.
W przypadku starszych zawsze warto coś słabszego i lekkiego.
A wracając do tematu to ostatnio ja jakimś kanale na YT słyszałem stwierdzenie że nawet litr na początek jest dobry - ale nowy.
Nowoczesne motocykle maja tak dużo elektroniki i różnego rodzaju ograniczników że nie stanowią tak dużego zagrożenia jak kiedyś. Ważne żeby nie był za ciężki i rider dawał sobie z nim radę fizycznie, oraz żeby nie przesadzić z tym litrem typu Panigale na start.
W przypadku starszych zawsze warto coś słabszego i lekkiego.
https://rksport.pl/produkt/cfmoto-450-m ... uIQAvD_BwE
byłem nie dawno u Makaroniarzy u nich ten sprzet w salonie na każdej ulicy stoi za 26 tysia na firmę cena też dla Kowalskiego a jak mi w salonie wylizany Makaroniarz wspomniał my mamy GSA skutera i cos do zabawy..
przerzuciłem na tłumaczenie Polskie jak nie ma samemu to zrobic
byłem nie dawno u Makaroniarzy u nich ten sprzet w salonie na każdej ulicy stoi za 26 tysia na firmę cena też dla Kowalskiego a jak mi w salonie wylizany Makaroniarz wspomniał my mamy GSA skutera i cos do zabawy..
przerzuciłem na tłumaczenie Polskie jak nie ma samemu to zrobic
To tak w temacie tych doczepek
do motocykla https://www.youtube.com/shorts/F8APK_rq7FI
A Ty @skibol83 uważaj na tę Afrykę, to to jakieś wywrotne moto jest
https://www.youtube.com/shorts/Vwz80P6so8c

A Ty @skibol83 uważaj na tę Afrykę, to to jakieś wywrotne moto jest

Pozdrawiam,
Jacek