Buty turystyczne
Re: Buty turystyczne
Też myślałem o tych Sidi. Ciekaw byłe opinie o tych butach SECA S-ADV . Ale z tego co piszecie to pewnie będą SIDI Które pokazujecie . Jakoś nie czuje potrzeby posiadania wysokich butów takie MIDI wystarcza
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Jakby mi pasowały wysokie to bym kupił, niestety zawias w moim rozmiarze jest za nisko i uciska mnie w kostkę, w rozmiarze większym było ok ale znowu buty były za długie, za dużo luzu. W midi jest idealnie a sztywność jest bardzo duża więc mi to pasuje oczywiście chodzi o model sidi adv 2
Internety pokazały buty Shima Strato. Design może i średni ale objecują moce i funkcjonalne wykonanie, miał to ktoś w rękach i na nogach ? No i reklamują że Made in Poland.
Koledzy od butów Sidi, powiedzcie proszę czy rozmiarówka jest dokładna czy zawyżona, zaniżona. Miałem kiedyś Sidi Canyon i wydaje mi si,ę że potrzebowałem rozmiar mniej albo więcej aniżeli ten, który zwyczajowo noszę.
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 czyli Mniejszość Niemiecka 

No widzisz a ja mam normalnie 44 i Sidi tak samo. Może ewentualnie być kwestia szerokości stopy.
Zdrówko シモン 
Mniejszość Pomarańczowo Japońska

Mniejszość Pomarańczowo Japońska

- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Z moimi było coś inaczej. Trzeba jednak mierzyć. Dzięki.

@gorghu, jak tam dalsze perypetie kolegi od butów Revit? Bo u mnie z moimi to samo co na zdjęciach, które zamieściłeś 

ło panie! ależ wygrzebał posta sprzed prawie 3 lat.
Ja już dawno zapomniałem o tym. I szczerze to nie mam zielonego pojęcia jak się sprawy dalej potoczyły bo nie śledziłem tamtego wątku. A myślę, że gościu też mógł już buty wymienić przez te 3 lata 

Ja je mam nadal a że potrzebne były nowe buty to czytałem posty o butach na naszym forum i tak wpadłem na te zdjęcia. Wypisz wymaluj moja doświadczenie z Rozłogów
W każdym razie zaufanie do butów Revit straciłem nieodwracalnie. Te mi zostały do jazdy przy dobrej pogodzie jedynie. Szkoda bo niewiele z nich skorzystałem a są wygodne do jazdy i chodzenia.

Ja swojego czasu zakochałem się w tcx baja wersja WP, są to wysokie buty, ale ewidentnie turystyczne, to były bez wersji Gore jedyne z butów, które nie puściły wody. Teraz mam wersje GTX z Gore, ale po za jedna ulewa nie było więcej testów, wiec zobaczymy na ile ustąpią wersji WP
https://monsterbike.pl/produkt/buty-mot ... tx-czarne/
https://monsterbike.pl/produkt/buty-mot ... tx-czarne/
DL650A L8
TCX Baja wysokie aktualnie nie do kupienia. Przynajmniej w moim rozmiarze. Były na liście zakupowej. Mają dobrą opinię.

Witam. Czy może ktoś ma przetestowane buty na bardzo szeroką stopę (12cm w kłębie:-) ) rozmiar 44 lub większe. Oczywiście z wysokim podbiciem. Kupiłem już z dwie pary przez Internet i musiałem oddać a dzisiaj spędziłem sporo czasu na mierzeniu butów w RR Moto w zakresie cenowym od 500 do 1800 zł i nic.
WMF/WSK175/JAWA350/Yamaha Virago 750/Honda Varadero 1000 / TRANSALP650/DL650/DL650/KYMCO DAWNTOW300/KYMCO XSITING400/DL650 r 2020 od maja 2024 

no proszę, a dzisiaj jeden strzał 15 minut w sklepie i buciki kupione, a na dodatek spodnie. Radość duża już bym pojechał w trasę, ale lejeCorab pisze: ↑12 mar 2025, 20:15Witam. Czy może ktoś ma przetestowane buty na bardzo szeroką stopę (12cm w kłębie:-) ) rozmiar 44 lub większe. Oczywiście z wysokim podbiciem. Kupiłem już z dwie pary przez Internet i musiałem oddać a dzisiaj spędziłem sporo czasu na mierzeniu butów w RR Moto w zakresie cenowym od 500 do 1800 zł i nic.

Buty SHIMA STRATO WP MEN rozmiar 46. Spodnie również SHIMA HERO 2.0 TROUSERS
- Ocena: 5.88235%
WMF/WSK175/JAWA350/Yamaha Virago 750/Honda Varadero 1000 / TRANSALP650/DL650/DL650/KYMCO DAWNTOW300/KYMCO XSITING400/DL650 r 2020 od maja 2024 

Nie zdawałem sobie z tego sprawy kupując "cywilne" buty, bo nigdy nie było z tym problemuCorab pisze: ↑12 mar 2025, 20:15Witam. Czy może ktoś ma przetestowane buty na bardzo szeroką stopę (12cm w kłębie:-) ) rozmiar 44 lub większe. Oczywiście z wysokim podbiciem. Kupiłem już z dwie pary przez Internet i musiałem oddać a dzisiaj spędziłem sporo czasu na mierzeniu butów w RR Moto w zakresie cenowym od 500 do 1800 zł i nic.
natomiast prawie wszystkie buty motocyklowe są w stopie dla mnie za wąskie

Chciałem dobrać buty wysokie i najlepiej jeszcze z ochroną stawu skokowego, najpierw takie mierzyłem , a potem już i inne.
Osławione Sidi Adventure niestety też w stopie były lekko za ścisłe.
W RR Moto spędziłem na przymierzaniu 1,5 godz. i w jeszcze innym dużym sklepie dalsze 0.5 godz. i żadne buty mi nie podeszły.
Jedyne w jakich stopa nie była za wąska to Shima Strato - za to uwierał ochraniacz kostki
i Shima VRX 3 - ale tam z kolei końce cholewek były tak wyprofilowane że uwierały w goleń.
Jeszcze nie tracę nadziei, bo nie wszystkie modele butów motocyklowych przymierzyłem,
ale gdybym uzyskał podpowiedz w jaką markę - model buta celować byłbym wdzięczny.
Chciałbym wysokie buty, z dobrą ochroną goleni i stawu skokowego,
więc buty "gumowce" odpadają.
Nie muszą to być buty typowo turystyczne, wygodne sporty też bardzo chętnie przywdzieję.
Na wysokie podbicie i szerokość stopy ( stopa oberwała w wypadku) polecam wielokrotnie tu opisywana Forma Adventure.
Również je polecam - używałem po złamaniu nogi. Trzeba tylko pamiętać, że rozmiarówka jest zaniżona.
Na co dzień noszę 44 - a Formy Adventure 45.
Marcin (zwierzak)
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black
No i wleciały Sidi Mid . Do biegów trzeba się przyzwyczaić
. Co do rozmiaru to numer większe jak normalnie noszę .