UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
Re: Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
Spróbowałem przerobić go na wersję latającą.... ale nie wyszło, więc tylko wymieniłem filtr powietrza, założyłem nowe opony Anakee Adventure, nowy łańcuch DID 525 VX3, zębatki JT, no i zamontowałem olejarkę vSystem od Scottoilera. Teraz tylko czekać na ciut wyższe temperatury i można ruszać 

Ostatnio zmieniony 12 lut 2025, 16:45 przez erykszolc, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ocena: 11.76471%
Kiedyś biały DL650 z 2012, teraz DL650 rocznik 2019, czarny i ładny! https://www.youtube.com/seizetheroad
Tags:
Niestety tutaj na południowym zachodzie Norwegii to śnieg pada od wielkiego dzwonu
Ale tak, jest to opcja, zwłaszcza w głębi NO 

Kiedyś biały DL650 z 2012, teraz DL650 rocznik 2019, czarny i ładny! https://www.youtube.com/seizetheroad
Bajery zamowione. Jutro jade odebrac.
1. Torby do bocznych kufrow. Poprzedni wyjazd nie mialem, a inni mieli i stwierdzam, ze to mega wygoda.
2. Kufer centralny wiekszy... corka w tym roku pewnie ze mna wyjedzie na 3 tygodnie to i miejsca wiecej potrzeba
3. Srodek do kufra centralnego... ale nad tym sie zastanawiam jeszcze... poogladam w sklepie i zapadnie decyzja wtedy.
4. Oparcie co by dziecku wygodnie bylo
1. Torby do bocznych kufrow. Poprzedni wyjazd nie mialem, a inni mieli i stwierdzam, ze to mega wygoda.
2. Kufer centralny wiekszy... corka w tym roku pewnie ze mna wyjedzie na 3 tygodnie to i miejsca wiecej potrzeba
3. Srodek do kufra centralnego... ale nad tym sie zastanawiam jeszcze... poogladam w sklepie i zapadnie decyzja wtedy.
4. Oparcie co by dziecku wygodnie bylo

- Załączniki
-
- zakupy.jpg (21.23 KiB) Przejrzano 7637 razy
- Ocena: 11.76471%
Takze kupione.... kufer, wypelnienie kufra, oparcie, torby do kufrow bocznych..
a, ze zona pojechala ze mna to zazyczyla sobie nowy stroj
a, ze zona pojechala ze mna to zazyczyla sobie nowy stroj

- Załączniki
-
- 20250215_161105.jpg (736.8 KiB) Przejrzano 7553 razy
-
- 20250215_160146.jpg (725.43 KiB) Przejrzano 7553 razy
-
- 20250215_155424.jpg (927.84 KiB) Przejrzano 7553 razy
-
- 20250215_155159.jpg (780.54 KiB) Przejrzano 7553 razy
- Ocena: 5.88235%
Na tył motorek dostał metzeler tourance next 2. Jest trochę gumy. Ciekawe na ile km wystarczy.
Druga guma to Bridgestone po 28010km.
Druga guma to Bridgestone po 28010km.
- Załączniki
-
- IMG_20250226_130713741~2.jpg (983.41 KiB) Przejrzano 7109 razy
-
- IMG_20250226_130751813_HDR~2.jpg (825.81 KiB) Przejrzano 7109 razy
DL650XAL7
- motostopem
- A2
W sumie czy Wasze plecaczki korzystają z tych oparć? ja niby mam je kupione, ale niezamontowane, bo mój mówi, że i tak blisko mnie siedzi i nie dosięga plecami do kufra
Najczęściej w roli głównej DL650 

https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
Ale jak gwałtownie ruszysz lub "Twój" nie będzie się trzymać i pier*olnie plecami w kufer, to wtedy podziękuje, że założyłeś to oparciemotostopem pisze: ↑04 mar 2025, 09:17W sumie czy Wasze plecaczki korzystają z tych oparć? ja niby mam je kupione, ale niezamontowane, bo mój mówi, że i tak blisko mnie siedzi i nie dosięga plecami do kufra

Pozdrawiam,
Jacek

- motostopem
- A2
Panie gwałtownie ruszyć zapakowaną w 3 kufry i 2 osoby 650 jest ciężkobiblo pisze: ↑04 mar 2025, 09:26Ale jak gwałtownie ruszysz lub "Twój" nie będzie się trzymać i pier*olnie plecami w kufer, to wtedy podziękuje, że założyłeś to oparciemotostopem pisze: ↑04 mar 2025, 09:17W sumie czy Wasze plecaczki korzystają z tych oparć? ja niby mam je kupione, ale niezamontowane, bo mój mówi, że i tak blisko mnie siedzi i nie dosięga plecami do kufra![]()

Najczęściej w roli głównej DL650 

https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
Nie tyle korzysta opierając się o nie co nie wali kręgosłupem po kufrze na dziurach i przy mocniejszym ruszaniu.motostopem pisze: ↑04 mar 2025, 09:17W sumie czy Wasze plecaczki korzystają z tych oparć? ja niby mam je kupione, ale niezamontowane, bo mój mówi, że i tak blisko mnie siedzi i nie dosięga plecami do kufra
PS
Tak, da radę mocniej ruszyć z trzema kuframi i plecakiem na moto.
Naciągnąłem łańcuch, poprawiłem mocowanie linki sprzęgła, wymieniłem taśmę do gimbala w dronie (bo pękła ze starości) i czas na weekend napitalać dalej km pogoda ma być zacna 

- Załączniki
-
- 481383135_621850393818755_405194546983882269_n.jpg (257.52 KiB) Przejrzano 6290 razy
-
- 481439876_1849869065852327_1584135513345785661_n.jpg (261.36 KiB) Przejrzano 6290 razy
DL650A L8
Moja korzysta i sobie ceni.motostopem pisze: ↑04 mar 2025, 09:17W sumie czy Wasze plecaczki korzystają z tych oparć? ja niby mam je kupione, ale niezamontowane, bo mój mówi, że i tak blisko mnie siedzi i nie dosięga plecami do kufra
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Moja korzysta, w szczególności jak zasypia w czasie jazdy. Zdarza się to najczęściej na przelotówkach, ma odcinę często nawet do 20-30min. 
Potem tylko słyszę „A gdzie my już jesteśmy bo mi umknęło?”
No i przy ruszaniu pomaga bo się mnie nie trzyma tak kurczowo.

u mnie to standard. Potem opowiadam jakie fajne widoki byly, a Ona mowi, ze przeciez jechalismy tylko z 15 min.... co z tego, ze pozostale 40 spalaSmerfciamajda pisze: ↑05 mar 2025, 06:40Moja korzysta, w szczególności jak zasypia w czasie jazdy. Zdarza się to najczęściej na przelotówkach, ma odcinę często nawet do 20-30min.

Naklejeczka. Mala rzecz, a cieszy 

- Załączniki
-
- 20250305_151345.jpg (1.81 MiB) Przejrzano 6027 razy
Mam oparcie, moja bardzo je sobie chwali.
Jak wasze plecaczki śpią i nie spadną?! Moja raz zasypiała, to stanęliśmy na parkingu, przespała się z pół godzinki na kocyku rozłożonym na trawie i potem już wytrzymała resztę podróży bez problemu.
Jak wasze plecaczki śpią i nie spadną?! Moja raz zasypiała, to stanęliśmy na parkingu, przespała się z pół godzinki na kocyku rozłożonym na trawie i potem już wytrzymała resztę podróży bez problemu.
Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Normalnie, nie jest łatwo spaść z tylnego siedzenia nawet mocno się przechylając a przy kufrach bocznych to wręcz niemożliwe.
Na prostej drodze nie ma problemu, na zakrętach nie śpi.
Na prostej drodze nie ma problemu, na zakrętach nie śpi.
Bo motocykla jak się pochyla, to pozorna grawitacja ciągle wciska prostopadle w fotel.
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
A jak się odpowiednio szybko jedzie, to pęd powietrza wpycha taką delikwentkę na swoje miejsce, jak tylko się wychyli zza pleców kierownika, nie pozwalając polecieć w bok
Wystaw rękę z szybko jadącego samochodu, to ci ją wepchnie z powrotem
Bo tak naprawdę, to taki plecak ma słabo tam z tyłu... Kiedyś raz jechałem na tylnym siedzeniu i nie wspominam tego mile
BTW:: A jak zaczynają się zakręty, to budzicie swoje żony? Czy śpią dalej?

Bo tak naprawdę, to taki plecak ma słabo tam z tyłu... Kiedyś raz jechałem na tylnym siedzeniu i nie wspominam tego mile

BTW:: A jak zaczynają się zakręty, to budzicie swoje żony? Czy śpią dalej?

Pozdrawiam,
Jacek

- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Moja sama się budzi na pierwszym zakręcie. 
Natomiast to nigdy nie jest taki typowy twardy sen. Raczej odcinka z jakimś czuwaniem. Na tyle mocna że nie pamięta trasy ale z drugiej strony większy wstrząs ją wyrywa.
Wiem że zasnęła bo dostaje dzięcioła z tyłu w kask.

Natomiast to nigdy nie jest taki typowy twardy sen. Raczej odcinka z jakimś czuwaniem. Na tyle mocna że nie pamięta trasy ale z drugiej strony większy wstrząs ją wyrywa.
Wiem że zasnęła bo dostaje dzięcioła z tyłu w kask.