UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
XII zlot w Przesiece - Informacje
Re: XII zlot w Przesiece - Informacje
Super. Wiadomo. Lewa w górę. A potem nie zapisany, wypad choćby pod namiot.
Czy ktoś utrudnia zapisanie się na zlot ? Co do namiotu - to nie ma takiej opcji, zwyczajnie . Ośrodek nie zgadza się na rozbijanie namiotów na swoim terenie . Mamy miejsca noclegowe w ośrodku. Zwyczaj pozdrowienia mijającego motocyklistę podniesieniem lewej ręki jest obecnie bardzo mało związany z ideą motocyklizmu . Od czasu kiedy motocyklizm zrobił się modny i popularny, bardzo wiele osób wskoczyło na swoje 2oo , ale z ideą motocyklizmu nie mają nic wspólnego. Machają lewą , tak jak by się odganiali od natrętnej gzy , a jak już się zatrzymają , to nie ma z kim pogadać. Pamiętam czasy kiedy nie znając języka , rozmawiało się z obcokrajowcami na stacjach paliw. Ludzie byli ciekawi świata i bardzo sobie życzliwi .
- Ocena: 17.64706%
Mniejszość Niemiecka 3
Rozmawiałem z urzędnikiem odpowiedzialnym za przeprowadzenie wyborów w okręgu wyborczym naszego ośrodka , i nie ma biedy . Urząd jest przygotowany na dodatkowych głosujących , w ilościach dużo większych niż nasza ekipa . Tylko bardzo ważne i napiszę to dużymi literami -TRZEBA MIEĆ ZAŚWIADCZENIE O PRAWIE DO GŁOSOWANIA POZA SWOIM MIEJSCEM ZAMIESZKANIA
Mniejszość Niemiecka 3
AD.2waldeman pisze: ↑24 kwie 2025, 10:58
Rozmawiałem z urzędnikiem odpowiedzialnym za przeprowadzenie wyborów w okręgu wyborczym naszego ośrodka , i nie ma biedy . Urząd jest przygotowany na dodatkowych głosujących , w ilościach dużo większych niż nasza ekipa . Tylko bardzo ważne i napiszę to dużymi literami
1 - TRZEBA MIEĆ ZAŚWIADCZENIE O PRAWIE DO GŁOSOWANIA POZA SWOIM MIEJSCEM ZAMIESZKANIA
2 - DRUGA TURA WYBORÓW - GŁOS TRZEBA ODDAĆW TYM SAMYM LOKALU WYBORCZYM
Na pewno??
Ja będąc po zaświadczenie dostałem 2szt. Jedno na I turę, drugą na II turę.
Nie było mowy o głosowaniu w tym samym lokalu wyborczym
- Ocena: 5.88235%
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Dokładnie tak jak mówisz, dwie karty dostajesz i głosujesz gdzie chceszCentrino pisze: ↑24 kwie 2025, 11:31AD.2waldeman pisze: ↑24 kwie 2025, 10:58
Rozmawiałem z urzędnikiem odpowiedzialnym za przeprowadzenie wyborów w okręgu wyborczym naszego ośrodka , i nie ma biedy . Urząd jest przygotowany na dodatkowych głosujących , w ilościach dużo większych niż nasza ekipa . Tylko bardzo ważne i napiszę to dużymi literami
1 - TRZEBA MIEĆ ZAŚWIADCZENIE O PRAWIE DO GŁOSOWANIA POZA SWOIM MIEJSCEM ZAMIESZKANIA
Na pewno??
Ja będąc po zaświadczenie dostałem 2szt. Jedno na I turę, drugą na II turę.
Nie było mowy o głosowaniu w tym samym lokalu wyborczym
Trza popytać coby "kiszki" nie było.

Pozdrawiam. Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Byłem dzisiaj, odebrałem i rozmawiałem z panią w urzędzie
- Ocena: 11.76471%
waldeman pisze: ↑24 kwie 2025, 10:58
Odebrałem dziś swoje 2 zaświadczenia i prosiłem urzędnika o wyjaśnienie tematu dotyczącego drugiej tury wyborów . Przeglądając przepisy , nie potwierdził mi konieczności głosowania w tym samym miejscu. Tak więc informacja o konieczności głosowania w tym samym lokalu jest fałszywa i wykreślam ją z wpisu.
Mniejszość Niemiecka 3
Gdzie te zaświadczenia wydają?
Czy trzeba iść osobiście, czy pani Wąska może mi wybrać?
Czy trzeba iść osobiście, czy pani Wąska może mi wybrać?
Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
U mnie np w urzędzie miasta.
Generalnie tam gdzie wydają dowody osobiste
Już wiem. Osobiście w dowolnym Urzędzie Gminy w Polsce, najpóźniej bodaj 3 dni przed wyborami.
Pono można przez profil zaufany via internet. Próbowałem, nie udało się. Będę przejazdem obok jakiegoś UG, to zajrzę i załatwię temat.
Chodzi mi po głowie pozlot... kilka dni później mamy zlot BAM w Szczyrku.
Pono można przez profil zaufany via internet. Próbowałem, nie udało się. Będę przejazdem obok jakiegoś UG, to zajrzę i załatwię temat.
Chodzi mi po głowie pozlot... kilka dni później mamy zlot BAM w Szczyrku.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2025, 17:26 przez MrWaski, łącznie zmieniany 2 razy.
Romet R125 vel Debeściak
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Zależy na kogo głosujesz, pytają o to, jak na Nowogrodzkiego albo Mendena to nie wydają

To im skłamię... 

Romet R125 vel Debeściak
Jak Zibic dobrze poleje, to dam.
Romet R125 vel Debeściak
Witam, ja załatwiłem elektronicznie, za pomocą mobywatela + epulap i zgłosiłem chęć głosowania w Przesiece w Młodzieżowym Ośrodku Karkonowskim 58-562 Przesieka, Karkonoska 27 gmina Podgórzyn nr obwodu 2 . i tak mam teraz w aplikacji mobywatel. Nie mam żadnych papierków 

WMF/WSK175/JAWA350/Yamaha Virago 750/Honda Varadero 1000 / TRANSALP650/DL650/DL650/KYMCO DAWNTOW300/KYMCO XSITING400/DL650 r 2020 od maja 2024 

Tak można jeśli się wie dokładnie gdzie się będzie głosowało, nie wiem jak to się ma do drugiej tury - być może będziesz musiał tam też pojechać.
Kartka z urzędu daje możliwość głosowania w dowolnym punkcie.
Kartka z urzędu daje możliwość głosowania w dowolnym punkcie.
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
I niestety, tej nie można załatwić online - dziwne
DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS
Bo kartka ma hologram

A mObywatel nie
A tak serio. Karteczkę pokazujesz i prawdopodobnie jest zabierana a jakby było w aplikacji to mógłbyś pójść i zagłosować 100x