UWAGA UWAGA UWAGA

Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej

topic7406.html

Mapy CZ GPS

Forum na tematy których nie ma w innych częściach forum
powolny
A1

Mapy CZ GPS

Post autor: powolny »

Panowie motocykliści . Od kilku sezonów jeżdżę używając GPS-a Mapy CZ . W tym roku weszła jednak wersja płatna ,co nie jest problemem ,bo tylko 45 zł na rok ,ale :shock: . Właśnie chodzi o to małe ,ale :?: . Czy ktoś może też korzysta z tej nawigacji i już to opłacił ,bo podobno można później po staremu zaciągnąć mapy np. BiH ,Czarnogóry itp. i poruszać się tam off-line . Jakaś podpowiedź jak to się płaci i czy da się kartą ,też mile widziana .

Show Must Go On

Awatar użytkownika
PiotrEm
A+B+C

Re: Mapy CZ GPS

Post autor: PiotrEm »

Ta zmiana jest od dłuższego czasu, wersja bezpłatna od płatnej różni się ilością map offline: odpowiednio jedna albo wiele. Jak nie musisz planować trasy międzynarodowej, to na granicy albo tam gdzie sobie urządzisz popas możesz pobrać nową mapę. Ja tak robię, gdy chcę mieć jakiś obszar bardziej topograficzny niż to, co oferuje tomtom albo google (po górach można nie tylko jeździć, chodzić też się da :-))

Czarny DL650XT M0 na Au-felgach

powolny
A1

Tak jak piszesz ma być i jest w wersji bezpłatnej . Za te 45 złociszy ma być tak jak kiedyś . Osobiście wolę mieć wszystkie mapy przed rozpoczęciem wycieczki . W czerwcu ruszam znowu do Grecji ,ale tym razem przez BiH ,Czarnogórę i Albanię ,dlatego zależy mi na off line .

Show Must Go On

Awatar użytkownika
PiotrEm
A+B+C

Post autor: PiotrEm »

Podobno można. Nie trenowałem anulowania zakupu.
Załączniki
Screenshot_20250506_151948_Mapycom.jpg
Screenshot_20250506_151948_Mapycom.jpg (193.54 KiB) Przejrzano 1357 razy

Czarny DL650XT M0 na Au-felgach

powolny
A1

Dzięki . OK ,to może się komuś przyda info . Po przelaniu tej kaski około 45 zł , konto uruchomiło się w trybie "próby" ,wszystko działa ,mapy całego Świata do zciągnięcia ,a za dwa dni zaksięgują moją wpłatę ,bo do tego czasu mogę się rozmyślić i anulować . Tak ,że uczciwe podejście . Teraz tylko powoli się przygotowywać do domknięcia Grecji od Albanii :) . W zeszłym roku przez pożary i upały nie pykło ,to drążę dalej .Został miesiąc ,tak że już adrenalinka rośnie :roll: . Mam nadzieję ,że podobnie jest też u Was ;) .

Show Must Go On

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy ogólne”