Rdza wewnątrz zbiornika, uwszkodzona druga pompa paliwa

Jak ustawić, naprawić, poprawić, by znowu działało
Maniuś
AM

Rdza wewnątrz zbiornika, uwszkodzona druga pompa paliwa

Post autor: Maniuś »

Witam serdecznie szanowne grono motocyklistów!
Zakupiłem dl650 2008r z przebiegiem 15 tys kilometrów... wszystko jest jak nowe, ale jest jeden problem. Motocykl z racji tak małego przebiegu przez większość czasu stał nieużytkowany i pojawiła się korozja wewnątrz baku. Płukałem go benzyną, zamówiłem nowy wkład pompki i po tysiacu kilometrów pompa zaczęła głośno chodzić...
Zaryzykowałem i powtorzylem ten sam proces (troche dokładniej) i po włożeniu nowej pompki i przejechaniu 1500 km zaczynam już słyszeć jej głośną prace. Próbowałem go rozpędzić i powyżej 160 juz nie ma szans. Ewidentnie problem z paliwem.
Moje pytanie, czy ktoś miał problem korozji w baku i zacierającej się od tego pompki? Jakieś firmy ktore odrdzewiaja i malują zbiorniki od środka (jakiś podkład?)
Problem pasuje jak najszybciej rozwiązać, gdyż kilka podróży jest zaplanowanych..
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Oskar
A+B+C

Re: Rdza wewnątrz zbiornika, uwszkodzona druga pompa paliwa

Post autor: Oskar »

Jest możliwość kupienia nowego baku z tego rocznika założenia zapomnienia o problemie ..

Jak nie to piaskowanie środka bym zrobił. o ile się da
porozmawiałbym z mądrym lakiernikiem co dalej ... Takie płukanie nic nie. Da albo jak się da tak zostaw zatankować 100 oktanów na shellu i w drogę

Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”