UWAGA UWAGA UWAGA

Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni

Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej

topic7406.html

wiosna idzie, kto dziś jeździł?

Miejsce do pogaduszek i dzielenia się doświadczeniem o motocyklach innych niż V-Strom.
Awatar użytkownika
Iżu
A+B+C+D
Kontakt:

Re: wiosna idzie, kto dziś jeździł?

Post autor: Iżu »

Z racji fatalnej pogody nie zrealizowałem tydzień temu wyjazdu na Węgry, Bieszczady też wtedy odpuściłem do wczoraj gdzie sobie śmignąłem GS-em 588 km. 8-)
Byłem między innymi w Bezmiechowej Górnej na Szybowisku (jechałem tą drogą kolejny raz i za cholerę nie mogę zrozumieć dlaczego tam się wywracają motocykliści ?) :roll:
Wpadłem na obiadek w Myczkowiance - żarcie cały czas mają tam pierwsza klasa 8-)
Pozwoliłem sobie też przekazać właścicielom pozdrowienia od społeczności naszego forum.
Wracając, kolejny raz w tym miesiącu zatrzymała mnie Policji pod Gorlicami celem kontroli uprawnień, sprawdzają też czy motocykle jakimi jeździmy nie pochodzą z kradzieży.
Byłem też świadkiem bardzo niebezpiecznej sytuacji gdzie za Dobczycami prawie doszło do wypadku, gdy motocyklistka skręcając w lewo z drogi podporządkowanej nie zauważyła jadącego z lewej strony pojazdu, mało brakowało do wypadku.. :o
Mam nagranie z tej sytuacji, więc pewnie zrobię z tego filmik na kanał YT dla przestrogi..
Kanina - widok na Tatry.jpg
Kanina - widok na Tatry.jpg (419.1 KiB) Przejrzano 356 razy
Kanina - poranne mgły.JPG
Kanina - poranne mgły.JPG (471.75 KiB) Przejrzano 356 razy
Iżu w drodze na Bieszczady.JPG
Iżu w drodze na Bieszczady.JPG (396 KiB) Przejrzano 356 razy
Bezmiechowa Górna - Szybowisko (1).jpg
Bezmiechowa Górna - Szybowisko (1).jpg (482.3 KiB) Przejrzano 356 razy
Bezmiechowa Górna - Szybowisko (2).JPG
Bezmiechowa Górna - Szybowisko (2).JPG (426.03 KiB) Przejrzano 356 razy
Bezmiechowa Górna - Hangary szybowców.JPG
Bezmiechowa Górna - Hangary szybowców.JPG (596.44 KiB) Przejrzano 355 razy
Myczkowianka.jpg
Myczkowianka.jpg (631.03 KiB) Przejrzano 356 razy
Myczkowianka wnętrze restauracji.jpg
Myczkowianka wnętrze restauracji.jpg (537.96 KiB) Przejrzano 356 razy
Pomidorowa - najlepsza jaką jadłem  ;).jpg
Pomidorowa - najlepsza jaką jadłem ;).jpg (479.21 KiB) Przejrzano 356 razy
Schabowy z frydkami i surówką - pierwsza klasa  ;).jpg
Schabowy z frydkami i surówką - pierwsza klasa ;).jpg (620.37 KiB) Przejrzano 356 razy
Zapora nad Soliną.JPG
Zapora nad Soliną.JPG (488.32 KiB) Przejrzano 356 razy
Przejechane 588 km. GS-em.jpg
Przejechane 588 km. GS-em.jpg (246.33 KiB) Przejrzano 356 razy
Ocena: 17.64706%

Iżu

Robert_L
A2

Post autor: Robert_L »

ładna maszyna . Kawałek tej trasy, d.. nie boli :)

DL 650 xt 2016r.

Awatar użytkownika
Centrino
Administrator

Post autor: Centrino »

Iżu pisze:
26 maja 2025, 21:57
Z racji fatalnej pogody nie zrealizowałem tydzień temu wyjazdu na Węgry, Bieszczady też wtedy odpuściłem do wczoraj gdzie sobie śmignąłem GS-em 588 km. 8-)
N :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ocena: 5.88235%

JAWA 350TS -> BMW F650 -> DL650 AK8 -> DL1050XT

Części, akcesoria motocyklowe https://dlmoto.pl/

Awatar użytkownika
Oskar
A+B+C

Post autor: Oskar »

Centrino pisze:
28 maja 2025, 09:43
Iżu pisze:
N :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Złośliwy jesteś

Izu kuwa stary ja tu mam zupę w morzu czasami odpuść motocykl..I żonę zabierz. ..

Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu

Awatar użytkownika
Centrino
Administrator

Oskar pisze:
28 maja 2025, 10:20
Centrino pisze:
28 maja 2025, 09:43
Iżu pisze:
Złośliwy jesteś

Izu kuwa stary ja tu mam zupę w morzu czasami odpuść motocykl..I żonę zabierz. ..

Ja?? Nigdy w życiu.

No może trochę.

Ale można bbyło zabrać moto busem. U Orbana zapewne była lepsza pogoda.

Awatar użytkownika
lukas76
A+B+C+D+E+T
Kontakt:

Post autor: lukas76 »

Albo pojechać gdxies indziej, my w tą fatalną pogode posmigalismy w Austrii i pogoda była git, region Wachau to raptem 430 z BB więc jak kamieniem rzucić
Załączniki
Messenger_creation_FA86FCA2-DD5D-4D58-A84A-7109B6E38F79.jpeg
Messenger_creation_FA86FCA2-DD5D-4D58-A84A-7109B6E38F79.jpeg (396.75 KiB) Przejrzano 266 razy
Messenger_creation_27BA8B46-E995-4E70-85F7-36013AF5C627.jpeg
Messenger_creation_27BA8B46-E995-4E70-85F7-36013AF5C627.jpeg (354.76 KiB) Przejrzano 266 razy
Messenger_creation_C5D688FA-11C7-4172-9530-43BEA675587A.jpeg
Messenger_creation_C5D688FA-11C7-4172-9530-43BEA675587A.jpeg (299.45 KiB) Przejrzano 266 razy
Messenger_creation_9D418C49-1EAF-4128-9B91-DAC489EFE1FE.jpeg
Messenger_creation_9D418C49-1EAF-4128-9B91-DAC489EFE1FE.jpeg (300.06 KiB) Przejrzano 266 razy

Ponowne przyjęcie do Mniejszości Niemieckiej 🤣
BMWał
[media]https://www.dampfbier.de/[/media]

Awatar użytkownika
Iżu
A+B+C+D
Kontakt:

Robert_L pisze:
28 maja 2025, 09:03
Nie, siedzenie w BMW GS jest bardzo wygodne, ale kolana już zaczely boleć niestety po około 500 km. trasy.
To chyba jedyne ograniczenie dla mnie.

Iżu

Awatar użytkownika
biblo
A+B+C

Post autor: biblo »

Iżu pisze:
28 maja 2025, 12:19
Robert_L pisze:
Nie, siedzenie w BMW GS jest bardzo wygodne, ale kolana już zaczely boleć niestety po około 500 km. trasy.
Na te kolana, to jedyne antidotum - i to bez recepty :lol: to bus lub przyczepka ;) No bo jechać do takiej Hiszpanii 5 dni (5x500 km) to trochę słabo :D

Pozdrawiam,
Jacek

Bo przecież najważniejsze są widoki... 8-)

Awatar użytkownika
crimson
A+B+C+D+E+T

Post autor: crimson »

biblo pisze:
28 maja 2025, 13:28
Iżu pisze:
28 maja 2025, 12:19
Robert_L pisze:
Na te kolana, to jedyne antidotum - i to bez recepty :lol: to bus lub przyczepka ;) No bo jechać do takiej Hiszpanii 5 dni (5x500 km) to trochę słabo :D
Albo jechać na stojąco :)

DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS

Awatar użytkownika
Iżu
A+B+C+D
Kontakt:

Centrino pisze:
28 maja 2025, 10:37
Ale można bbyło zabrać moto busem. U Orbana zapewne była lepsza pogoda.
Ostatnio mi wysyłałeś zdjecie jednego leku z Twojej apteki.. sądząc po tym wpisie to chyba sam go przedawkowałeś.. ;)

Tak dużego załamania pogody nikt nie przewidział i każdy zdrowy na umyśle czlowiek nie będzie się pakowal w jazdę motocykem w tak niskich temperaturach czy przy opadzie śniegu skoro nie musi.
Myślałem że choć w Bieszczady pojadę i będzie jakieś okno pogodowe, nawet sobie opłaciłem nocleg, ale ostatecznie odpuściłem bo jazda motocykem ma być przyjemnością a nie walką z warunkami atmosfeycznymi i przyczepnością do asfaltu.
Zrezygnowałem ze zlotu głównie z powodu najważniejszej atrakcji jaką jest wspólne spożywanie alkoholu, wychodząc z założenia że lepiej ten czas wykorzystam, zwłaszcza że nie piję już tego narkotyku.

Zaskoczyłeś mnie @Centrino - naczelny cenzorze forum, tym że wykasowałeś filmy promujące trzeźwość i to Ty farmaceuta, który zdaje sobie sprawę jak szkodliwy dla zdrowia jest etanol.
Drugim powodem mojej rezygnacji ze zlotu było to że ostatnio nasze forum przeobraża się w grupę zwolenników jednej opcji politycznej hejtując innych, więc chciałem uniknąć napięć związanych z naparzanką po pijaku zwolenników PO-PiSu. na złocie.
Jak wiesz mam w dupie te wybory, ale to też niej jest tu mile widziane.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2025, 13:43 przez Iżu, łącznie zmieniany 2 razy.

Iżu

Awatar użytkownika
crimson
A+B+C+D+E+T

Iżu pisze:
28 maja 2025, 13:34
.... z powodu najważniejszej atrakcji jaką jest wspólne spożywanie alkoholu, wychodząc z założenia że lepiej ten czas wykorzystam, zwłaszcza że nie piję już tego narkotyku.
Jakże mylna jest Twoja ocena, chyba, że zbudowałeś ją na własnych doświadczeniach, to co innego :)

Awatar użytkownika
Centrino
Administrator

Drogi @Iżu, niefortunnie wkleiłem uśmiechy bo nie cieszyłem się, że nie pojechałeś tylko, że takiego wielkiego podróżnika jak Ty pokonała pogoda a w zasadzie nie ciekawa pogoda do podróży motocyklowych. Gdyż pogada jest zawsze ale nie zawsze świeci słońce.
Inne przysłowie mówi, że nie ma złej pogody, tylko źle ubrani motocykliści.

Co do:
Tak dużego załamania pogody nikt nie przewidział i każdy zdrowy na umyśle czlowiek nie będzie się pakowal w jazdę motocykem w tak niskich temperaturach czy przy opadzie śniegu skoro nie musi.
to własnie ubliżyłeś wszystkim motocyklistom, którzy mimo złej pogody przyjechali na zlot motocyklem, mało tego w sobotę wybrali się na jazdy.

Co do cenzurowania filmów to powołałem się na odpowiedni punkt w regulaminie.

AVE ja

Awatar użytkownika
f_ranek
A+B+C
Kontakt:

Post autor: f_ranek »

Iżu pisze:
Z racji fatalnej pogody nie zrealizowałem tydzień temu wyjazdu na Węgry, Bieszczady też wtedy odpuściłem
Ja przy fatalnej pogodzie wracałem przez Czechy po zlocie, a i tak było fajnie. Tylko w Jakuszycach mokry śnieg z deszczem mnie wstrzymał (dosłownie), gdy nic nie widziałem.

Jakieś 400 km chyba, musiałbym dokładnie sprawdzić :lol:

Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021

Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej

Awatar użytkownika
Centrino
Administrator

@crimson poruszył bardzo ważny temat. Mianowicie spożywania alkoholu. Nie wiem ja Ty @Iżu to odbierasz ale ja widzę, że na naszych zlotach ten aspekt jest właśnie bardzo kulturalny. Wszyscy się raczej bawili niż zataczali.

Kolejna sprawa to naparzanka PO-PIS - ja takiej nie zauważyłem na zlocie. Może coś przoczyłem?? A miałem szlafa i maczetę schowane pod pazuchą w nadzieji, że może się przyda ;)

Awatar użytkownika
lukas76
A+B+C+D+E+T
Kontakt:

Nikt nikogo na zlotach do picia nie zmusza, jedni piją dużo (ja) inni mniej np. jedno piwko czy dwa ze słusznego browaru. Jednak jeżeli ktoś nie jedzie na zlot bo się boi że się uchleje to ma ewidentnie problem alkoholowy, może faktycznie niech lepiej siedzi w domu i składa filmy. A tak na serio takie pier^%$%nie iża obraża userów i takie moje zdanie

BMWał

Awatar użytkownika
staszek_s
A+B+C+D+E

Post autor: staszek_s »

Centrino pisze:
28 maja 2025, 13:52
Kolejna sprawa to naparzanka PO-PIS - ja takiej nie zauważyłem na zlocie. Może coś przoczyłem?? A miałem szlafa i maczetę schowane pod pazuchą w nadzieji, że może się przyda ;)
Ja widziałem naparzankę, przy stole do ping-ponga, paletkami walili ;)
Poza tym było jak zwykle świetnie i kulturalnie, już by się chciało coś słyszeć o jesiennym.
Po zlocie Austria, potwierdzam co @lukas76 napisał, było pięknie!

Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS

Awatar użytkownika
Iżu
A+B+C+D
Kontakt:

Centrino pisze:
28 maja 2025, 13:41
Drogi @Iżu, niefortunnie wkleiłem uśmiechy bo nie cieszyłem się, że nie pojechałeś tylko, że takiego wielkiego podróżnika jak Ty pokonała pogoda a w zasadzie nie ciekawa pogoda do podróży motocyklowych. Gdyż pogada jest zawsze ale nie zawsze świeci słońce.
Inne przysłowie mówi, że nie ma złej pogody, tylko źle ubrani motocykliści.

Co do cenzurowania filmów to powołałem się na odpowiedni punkt w regulaminie.

AVE ja
No i znowu jesteś złośliwy, nigdy nie uważałem się za podróżnika tylko motocyklistę, jeżdżę dla przyjemności a nie by komuś coś udowadniać.
Mając czas i chęci zawsze chętnie sobie śmignę swoim czy jakimś testowym motocyklem jak wczoraj dwoma BMW S1000 R i BMW F900 GS 8-)
Zauważ że nie można nawet tu wkleić kilku zdjęć z jazdy motocyklem w tym wątku, bo sam naczelny cenzor @Centrino wrzuca swoje złośliwe posty i Ty chcesz budować na forum jakieś relacje ?

Od kiedy to stałeś się taki przepisowy że cenzurujesz coś podpierając się regulaminem ? :lol:
Gdybyście właściwie pełnili funkcję administratorów to w ogóle nie było by tu wątklów o polityce, religii czy innych tematów które nas dzielą, ale wybiórczo wybierasz sobie to co Ci pasuje, jednym pobłażacie innych ganicie jak @QraC, który dał mi ostrzeżenie z powodu zamieszczenia fragmentu filmu "Kingsajz" ot to taka Wasza forumowa sprawiedliwość, takie - TVP Info, przybudówka Koalicji Obywatelskiej ;)
Nasze forum wymaga gruntownej reformy i zmiany administratora w tym Ciebie Jacek.
Już dawno powinniście usunąć te wszystkie posty promujące picie.

topic5302.html

Młodzi motocykliści zapisując się do nas a potem czytając te nasze pijackie gnioty myśląc sobie .. co to za ściek .. wstyd mi za siebie że w tym uczestniczyłem :|

Iżu

Awatar użytkownika
Iżu
A+B+C+D
Kontakt:

crimson pisze:
Jakże mylna jest Twoja ocena, chyba, że zbudowałeś ją na własnych doświadczeniach, to co innego :)
Przypomnij sobie swoją deklarację Jarek z postu zlotowego - "Myślę, że musimy jakoś wesprzeć @ZIBIC - jak moto się nie znajdzie."
Zrobiłeś cokolwiek by wspomóc kolegę po stracie motocykla ?
Ja zadeklarowałem pomoc finansową i zrzutkę dla kolegi @ZIBIC, czekam więc na takiego dobrego organizatora jak Ty by ruszył z tą akcją ;)
A może jak zawsze skończy się na bajdurzeniu w alkoholowym amoku :twisted:

Iżu

Awatar użytkownika
lukas76
A+B+C+D+E+T
Kontakt:

Napij się, humor wróci

BMWał

Awatar użytkownika
crimson
A+B+C+D+E+T

Iżu pisze:
28 maja 2025, 16:43
crimson pisze:
Przypomnij sobie swoją deklarację Jarek z postu zlotowego - "Myślę, że musimy jakoś wesprzeć @ZIBIC - jak moto się nie znajdzie."
Zrobiłeś cokolwiek by wspomóc kolegę po stracie motocykla ?
Ja zadeklarowałem pomoc finansową i zrzutkę dla kolegi @ZIBIC, czekam więc na takiego dobrego organizatora jak Ty by ruszył z tą akcją ;)
A może jak zawsze skończy się na bajdurzeniu w alkoholowym amoku :twisted:
Nie martw się. Jestem w kontakcie z @ZIBIC - w odpowiednim czasie się dowiesz. Zwykle próbuję doprowadzać sprawy do końca. Staram się nie działać w emocjach i dla atencji, ale to ja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Motocykle niesłuszne (czyli nie V-strom)”