Często tankuję motocykl jeszcze w domu, przed garażem w ramach rolowania paliwa z karnistrów. Dzisiaj po raz pierwszy mi się zdarzyło przelać bak przez co trochę benzyny ściekło po boku.
No i zastanawiam się co mogę zrobić żeby na bieżąco widzieć ile paliwa jest w baku albo żeby najlepiej samo się tankowanie zatrzymało.
Macie jakieś swoje sposoby na to?
UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Tankowanie z karnistra
- kamilborkowski
- A2
P.S. A tak w ogóle, to po co trzymać benzynę w kanistrach w garażu?
Re: Tankowanie z karnistra
Chyba ze trzy razy przeczytałem to, co napisałeś i ni w ząb nie mogę zrozumieć o co Ci chodzikamilborkowski pisze: ↑04 lip 2025, 22:18Często tankuję motocykl jeszcze w domu, przed garażem w ramach rolowania paliwa z karnistrów. Dzisiaj po raz pierwszy mi się zdarzyło przelać bak przez co trochę benzyny ściekło po boku.
No i zastanawiam się co mogę zrobić żeby na bieżąco widzieć ile paliwa jest w baku albo żeby najlepiej samo się tankowanie zatrzymało.
Macie jakieś swoje sposoby na to?

P.S. A tak w ogóle, to po co trzymać benzynę w kanistrach w garażu?
Pozdrawiam,
Jacek

Ja nigdy nie tankuje moto w domu, od tego sa stacje paliw, w domu trzymam moze 10l żeby mieć do kosiarki czy piły motorwej, w ostateczności doleje siebie 2-3l żeby dojechac na stacje, pierwsze słyszę żeby tankowanie robić w domu.
Chcesz żeby sie samo kończyło tankowanie... tankuj na stacji z dystrybutora, pistolet zawsze ci "odbije" jak będzie pełno, ewentualnie jakimś, kubkiem po 0,3l, wtedy nie przelejesz
Tak z czystej ciekawości bo mnie to zaskoczylo... ile ty masz tego paliwa w domu? 1000-2000l? Ile go trzymasz 5-10lat ze musisz rotować?

Chcesz żeby sie samo kończyło tankowanie... tankuj na stacji z dystrybutora, pistolet zawsze ci "odbije" jak będzie pełno, ewentualnie jakimś, kubkiem po 0,3l, wtedy nie przelejesz

Tak z czystej ciekawości bo mnie to zaskoczylo... ile ty masz tego paliwa w domu? 1000-2000l? Ile go trzymasz 5-10lat ze musisz rotować?

DL650 AL2 ----> DL1000 ---> Honda CRF 1100L AT AS DCT
Fototag: 2
Lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty
Fototag: 2
Lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty
- kamilborkowski
- A2
No dobra, trochę przesadziłem z tym żeby tankowanie się zatrzymywało, ale szukam sposobu na to żeby podczas tankowania z karnistra wiedzieć kiedy się zatrzymać. Dotychczas po prostu co chwilę wyciągałem lejek i sprawdzałem gdzie jest mokry, ale zastanawiam się czy są jakieś lepsze sposoby.
Nie, nie mam 1000l paliwa, mam kilkadziesiąt i po prostu staram się żeby nie leżało dłużej niż pół roku
Nie, nie mam 1000l paliwa, mam kilkadziesiąt i po prostu staram się żeby nie leżało dłużej niż pół roku

Yamaha FZ6N 2007 >> BMW F850GS