wiosna idzie, kto dziś jeździł?
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Re: wiosna idzie, kto dziś jeździł?
nowy asfalt, ogólnie dużo nawierzchni wymieniono tutaj ostatnio, widać też dokładnie że w newralgicznych punktach bariery energochłonne sa przystosowane dla motocyklistów.
- Ocena: 5.88235%
Zapi...Jak Kubica.
Lukas chyba już do tego uchfytu od deflektora przyzwyczaiłeś się kawał metalu po środku..
Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Oskarku, jak go nie widzę, patrze nad nim, tutaj ta kamera.za.nisko na brodzie i takie złudzenie. Co do zapierdalania, wolałem wczesniejszy asfalt w tym miejscu, tu trochę jest za gładki jak dla mnie

Prowadzenie tego pojazdu - bajka, zdecydowanie wolałbym go zamiast nowego BMW R1300 GS Adventure choćby ze względu na ładny wygląd.
Polecam jazdę testową w BMW M-Cars, dziś go rozdziewiczałem po wyjęciu z pudełka, niestety zrobiłem tylko 155 km.z braku czasu.
Dzięki zsuwanym bocznym kufrom, które nie odstają tak na boki jak w starszym BMW R1250 RT całkiem sprawnie przeciskałem się w 10 km. korku na autostradowej obwodnicy Krakowa.
W końcu ktoś zaprojektował porządny wielki schowek na telefon z chłodzeniem za pomocą wentylatora, jest też 10,2" wyświetlacz TFT najlepszy jaki widziałem wśród nowych motocykli
Ostatnio zmieniony 16 lip 2025, 11:36 przez Iżu, łącznie zmieniany 1 raz.
Iżu
Ponoc K1600 nie ma miec nastepcy wiec...ma nastepce:)
Litr jest jak Media Markt-nie dla idiotow.
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Bardzo mi się podoba ten motocykl, z BMW to kolejny po S1000XR.
No ale ta cena to już jest jawne przegięcie pały.
Zgadzam się, mnie się podoba w tej kolorystyce i z tą dużą szybą, bo ta "sportowa" z testówki słabo chroni.Smerfciamajda pisze: ↑16 lip 2025, 08:56Bardzo mi się podoba ten motocykl, z BMW to kolejny po S1000XR.
Można zrezygnować z systemu audio czy ASA, ale klikając pakiety i tak cena nam wskoczy na poziom 120 tysięcy zł.
Niewątpliwie ten motocykl ładniej wygląda od jeżdżącej lodówki czyli BMW R1300 GS Adventure i pewnie gdybym chciał kupić lżejszego "kanapowca" to bym wybrał RT-ka a nie K1600.
Jeżdżąc wczoraj tym sprzętem zacząłem się zastanawiać czy ta ilość wspomagaczy nie prowadzi do absurdu, gdzie kierowca ma tak dużo systemów ułątwiających jazdę że zatraca przyjemność z podróżowania.
Tym niemniej w porównaniu do BMW R1250 Rt który testowałem w 2022 roku w modelu R1300 RT poprawiono w zasadzie wszystkie bolączki poprzedniej generacji i na prawdę tym się jeździ znakomicie, komfort siedzenia, pozycji, zachowanie na zakrętach - perfekcyjne.
Nawet boczne kufry dostały zmienną szerokość regulowaną pokrętłem dla zmniejszenia szerokości podczas jazdy miejskiej, jednak w korkach dalej przeszkadzają lusterka boczne zintegrowane z kierunkowskazami poniżej kierownicy, bo znajdują się idealnie na wysokości tych z puszek.
Napiszę dłuższy artykuł na temat tego pojazdu jak dziś odbiorę dużą przesyłkę z poznańskiego salonu - Honda Karlik

Iżu
- kamilborkowski
- A2
Zawsze mnie zastanawiało czy to nie jest przypadkiem tak że te lusterka poniżej kierownicy to dla niektórych kierowców (o określonym wzroście) są totalnie niewidoczne w naturalnej pozycji siedzenia.
Yamaha FZ6N 2007 >> BMW F850GS
Polatane wczoraj 370 km. plan był na wschód słońca przy zamku w Niedzicy, dlatego wyjechałem z Krakowa coś po 4 rano, ale na miejscu zastałem mgłę
No ale potem na Słowacji słoneczko pięknie podświetlało absolutnie puste drogi, można było zapierd...ć tak jak lubię bez limitu..
Zdecydowanie polecam te rejony w tygodniu i z rana, bo weekendy są tam mocno obłożone puszkami, turystami i też innymi motocyklistami.
Obleciałem małą pętlą wokół Tatr by wrócić wczesnym popołudniem do Krakowa, mega udany dzionek, średnie spalanie z trasy - 5,4 l/100 km. zaledwie 0,2 l. więcej od Triumpha Tigera 850 Sport.
Jeśli ktoś byłby zainteresowany zakupem mojego Tigera rocznik 2021 od września 2025 to zapraszam do kontaktu w wiadomości prywatnej,wracam z Rumunii i wystawiam go na OtoMoto

No ale potem na Słowacji słoneczko pięknie podświetlało absolutnie puste drogi, można było zapierd...ć tak jak lubię bez limitu..

Zdecydowanie polecam te rejony w tygodniu i z rana, bo weekendy są tam mocno obłożone puszkami, turystami i też innymi motocyklistami.
Obleciałem małą pętlą wokół Tatr by wrócić wczesnym popołudniem do Krakowa, mega udany dzionek, średnie spalanie z trasy - 5,4 l/100 km. zaledwie 0,2 l. więcej od Triumpha Tigera 850 Sport.
Jeśli ktoś byłby zainteresowany zakupem mojego Tigera rocznik 2021 od września 2025 to zapraszam do kontaktu w wiadomości prywatnej,wracam z Rumunii i wystawiam go na OtoMoto

Iżu
Ja dzisiaj także Słowacja, zrobione 265 km (zaległa trasa nr 1 ze zlotu w Czorsztynie, wtedy lało i nie pojechałem). Super pogoda, przyjemna traska z dużą ilością zakrętów. Zamek Spiski odwiedzony.
Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam,
Mariusz
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suzuki V-Strom DL1000 AL9 (2019r.)
Mariusz
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suzuki V-Strom DL1000 AL9 (2019r.)
Ile masz wzrostu? Żeby mieć punkt odniesieniaIżu pisze:Nie wiedziałem że jazda takim maleństwem może dawać tyle frajdy![]()
Wytapatalkowano
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Kufa jak ja wam zazdroszczę tego jeżdżenia…
Ja drugi tydzień urlopu mam, po polsku..
A Kawa stoi pod szmatą i płacze 🥲

Cześć, mam 184 cm wzrostu i spokojnie mieszczą mi się kolana w baczku, a pozycja jest całkiem wygodna

Iżu
Piękny dom, to chyba ważniejsze od motocykla by go dostosować dla całej rodzinySmerfciamajda pisze: ↑22 lip 2025, 20:12Kufa jak ja wam zazdroszczę tego jeżdżenia…
![]()

Iżu
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Robię co mogę wspólnie z Smerfetką. Taki plan na ten rok, rezygnujemy z urlopów i wyjazdów żeby zrobić maks i się wprowadzić we wrześniu. A potem będziemy korzystać z życia dalej. Wszelkie wyjazdy od nowego roku.
- motostopem
- A2
Lepiej zrobić przystanek i mieć ogarniętą jedną część życia, by potem mieć gdzie wracać 

Najczęściej w roli głównej DL650 

https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
Piękne te cegły, to zostanie surowe? Ja bym dał jeszcze ze dwa rzędy cegieł przed piecykiem, z doświadczenia wiem że czasem coś gorącego wypada.
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Cegły już tak zostają, zabezpieczone impregnatem i wygląda świetnie.
Najciekawsze że to cegła cięta i kupiona w Rybniku, a pozyskana z rozbiórki gdzieś w mojej okolicy Brzeg/Grodków. I tak wróciła na Opolszczyznę.
Dziś skończyłem łazienkę. Po niedzieli wracam do pracy to może do roboty chociaż motocyklem polatam.
Najciekawsze że to cegła cięta i kupiona w Rybniku, a pozyskana z rozbiórki gdzieś w mojej okolicy Brzeg/Grodków. I tak wróciła na Opolszczyznę.
Dziś skończyłem łazienkę. Po niedzieli wracam do pracy to może do roboty chociaż motocyklem polatam.
Wczoraj dzień po rejestracji zrobiłem Hondą MSX125 Grom pierwsze kilometry, ale wcześniej jak widać zmieniłem beznadziejne okrągłe oryginalne lusterka na - asferyczne Touratech (kupione w sklepie Defender), takie sam mam w BMW GS i jestem z nich bardzo zadowolony
Doszedł jeszcze solidny uchwyt z tyłu z rurki stalowej, poszerzenie stopki bocznej a także mocowanie na telefon, te rzeczy z AliExpress muszę pochwalić za dobrą jakość wykonania i niską cenę.
Jeździ się tym Smykiem po mieście - zajebiście - jest miękko i komfortowo, żadnych dziur nie czuć

Doszedł jeszcze solidny uchwyt z tyłu z rurki stalowej, poszerzenie stopki bocznej a także mocowanie na telefon, te rzeczy z AliExpress muszę pochwalić za dobrą jakość wykonania i niską cenę.
Jeździ się tym Smykiem po mieście - zajebiście - jest miękko i komfortowo, żadnych dziur nie czuć

Iżu
Wczoraj śmignąłem Smykiem w sumie jakieś 160 km. w ramach docierania, niewiarygodne jest to jak mało ten bzyk pali, podczas jazdy w krakowskich korkach, ale też na trasie wokół komina motocykl spalił - 1,4 l/100 km.
Coś co mnie wczoraj absolutnie zaskoczyło to przedni reflektor LED w tym pojeździe, na prawdę świeci to bardzo dobrze jak na takie małe gówienko kosztujące 15,5 k.
Jeździłem nim nocą po lokalnych drogach i stwierdzam że jak na taki pojazd reflektor świeci - ZAJEBIŚCIE
Oczywiście była to jazda typowo zachowawcza do prędkości około 75 km/godz. z obrotami do 6k, ale nawet jak spali te 2l/100 km. to taki wynik będzie całkowicie satysfakcjonujący 
Coś co mnie wczoraj absolutnie zaskoczyło to przedni reflektor LED w tym pojeździe, na prawdę świeci to bardzo dobrze jak na takie małe gówienko kosztujące 15,5 k.
Jeździłem nim nocą po lokalnych drogach i stwierdzam że jak na taki pojazd reflektor świeci - ZAJEBIŚCIE

- Ocena: 11.76471%
Iżu