Witam
Kupiłem synowi do kasku tani interkom Ejeas Q8, chce go połączyć ze swoim cardo I nie cholery nie potrafię tego zrobić niby ten chińczycy ma technologie Mesh. Próbowałem po mesh i po bluetooth i kaplica
Stawiam dobra flachę jak ktoś mi powie jak to SKUTECZNIE zrobic
Załączniki
IMG-20250813-WA0006.jpeg (338.46 KiB) Przejrzano 5567 razy
Ocena: 5.88235%
DL650 AL2 ----> DL1000 ---> Honda CRF 1100L AT AS DCT
Fototag: 9
Mesh to jest wewnętrzna sieć poszczególnych marek. I jest to ogólna nazwa typu połączenia. W Cardo to jest DMC a w Senie Mesh+. A inne marki mogą to miec inaczej ponazywane. Tak więc dwóch różnych marek nie połączysz w meshu nigdy. Tylko po BT.
W związku z tym w cardo musisz używać wyszukiwania interkomów po BT. Tak samo na tym Ejasie.
W Cardo najprawdopodobniej musisz szukac połączenia w "Anycom".
DMC to jest jakaś odmiana mesh. Nie będę sie spierał, tak mi sie gdzieś to rzuciło w oczy, DMC to nazwa handlowa... no ale skoro nie pójdzie w tym całym mesh to jak w bluetooth... ratuj bo ni cholery nie potrafię tego zrobić robić. Sąsiad przyniósł swojego chińczyka i w 5s sie połączyłem a z moim cardo nie potrafię
DL650 AL2 ----> DL1000 ---> Honda CRF 1100L AT AS DCT
Fototag: 9
DMC - Dynamic Mesh Communication jest technologią połaczenia mesh stworzną przez Cardo. I będzie działac tylko z interkomami Cardo (obsługującymi DMC).