Ogłoszenie duszpasterskie
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Są jeszcze wolne miejsca, można się zapisywać
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Są jeszcze wolne miejsca, można się zapisywać
Gaśnie podczas wysprzęglania!!! Szok! - rozwiązanie
Re: Gaśnie podczas wysprzęglania!!! Szok!
Smar do elektryki - przewodzący prąd.
Zdrówko シモン 
Mniejszość Pomarańczowa
Mniejszość Pomarańczowa
No i wymieniłem to. Teraz jest poprawnie i oby nie zapeszyc, po kilku kilometrach jazdy nie zgasł ani razu.
Z ostateczną oceną jeszcze poczekam, ale na pewno jest inaczej.
Tymczasem dzięki za pomoc.
Z ostateczną oceną jeszcze poczekam, ale na pewno jest inaczej.
Tymczasem dzięki za pomoc.
DL650AK8
Po 100km w mieście nic się nie dzieje!!! Jestem zaskoczony tym, że taka pierdółka mogła być przyczyną poważnych problemów.
No i jeszcze jedna sprawa - przestał szarpać.
Teraz jestem w pełni zadowolony, dziękuję za pomoc.
DL650AK8
No to nagroda (pochwała wzrokowa
) idzie do @SimOn! to on trafił z diagnozą 
Cieszę się, że to się okazało taką pierdółką
Ja też jestem zadowolonylongin1 pisze:Po 100km w mieście nic się nie dzieje!!! Jestem zaskoczony tym, że taka pierdółka mogła być przyczyną poważnych problemów.
Ale nawet na wirtualne piwo nie zasłużyłem?Centrino pisze:No to nagroda (pochwała wzrokowa) idzie do @SimOn! to on trafił z diagnozą
@Centrino może by to przykleić jako taki prawie tutorial?
Zdrówko シモン 
Mniejszość Pomarańczowa
Mniejszość Pomarańczowa
@SimOn!o zrób coś a`la tutorial - najbardziej się orientujesz w tej kwestii
- Ocena: 5.88235%
Gdybym tylko wiedział jak wrzucić tutaj prawdziwe piwo to bym wrzucił !!!
Tymczasem jeszcze raz dzięki za pomoc.
Tymczasem jeszcze raz dzięki za pomoc.
- Załączniki
-
- piwo.png (11.9 KiB) Przejrzano 3201 razy
DL650AK8
Czyli podsumujmy:
*OBJAWY:
- silnik gaśnie przy zmianie biegów, częściej przy redukcji (trwa nieco dłużej niż zmiana biegu do góry)
- silnik daje się odpalić przy NIE wciśniętym sprzęgle.
MOŻLIWA PRZYCZYNA:
Uszkodzenie czujnika włączonego sprzęgła. Znajduje się on przy klamce sprzęgła.
Zmostkowanie czujnika nie powoduje poprawy, ponieważ od modelu K7 komputer nie toleruje zmostkowania. Traktuje to jako uszkodzenie czujnika. Wcześniejsze modele działają bez problemu ze zmostkowanym (zwartym na stałe) czujnikiem.
Wymiana tego czujnika załatwia sprawę.
DIAGNOZA:
Aby zdiagnozować uszkodzenie tego czujnika wystarczy miernikiem sprawdzić styki. Jeżeli są zwarte cały czas wtedy wiadomo, że jest uszkodzony.
*OBJAWY:
- silnik gaśnie przy zmianie biegów, częściej przy redukcji (trwa nieco dłużej niż zmiana biegu do góry)
- silnik daje się odpalić przy NIE wciśniętym sprzęgle.
MOŻLIWA PRZYCZYNA:
Uszkodzenie czujnika włączonego sprzęgła. Znajduje się on przy klamce sprzęgła.
Zmostkowanie czujnika nie powoduje poprawy, ponieważ od modelu K7 komputer nie toleruje zmostkowania. Traktuje to jako uszkodzenie czujnika. Wcześniejsze modele działają bez problemu ze zmostkowanym (zwartym na stałe) czujnikiem.
Wymiana tego czujnika załatwia sprawę.
DIAGNOZA:
Aby zdiagnozować uszkodzenie tego czujnika wystarczy miernikiem sprawdzić styki. Jeżeli są zwarte cały czas wtedy wiadomo, że jest uszkodzony.
Re: Gaśnie podczas wysprzęglania!!! Szok! - rozwiązanie
Jest jeszcze jedna kwestia wymiana klamek na krótsze które nie mają elementu wciskającego czujnik. Ja zmieniłem i moto mi gaśnie tylko z 2 na 1 jak przechodzi przez N. co ciekawe podczas jazdy jak sie wciska czujnik to moto na chwile przerywa, wg mnie następuje zmiana obrotów. DL650 L0
-
moto-Robercik
- AM
hej wam
Mam identyczny problem jak w tytule, natomiast z czujnikiem sprzęgła wszystko jest git, jak wciskam to zamyka obieg jak puszczam to odcina a i tak muli na drodze, gasnie i nie trzyma niskich obrotów przy wysprzęglaniu biegów.
Mam do was pytanie drodzy forumowicze.. jakie macie napięcie które przechodzi przez czujnik sprzęgła ? bo byc moze mam kabelek przelamany, u mnie jest 8,8 V a jak podlacze dodatkowo żarówke ktora obciaza przeplyw to spada do 0 V
Mam identyczny problem jak w tytule, natomiast z czujnikiem sprzęgła wszystko jest git, jak wciskam to zamyka obieg jak puszczam to odcina a i tak muli na drodze, gasnie i nie trzyma niskich obrotów przy wysprzęglaniu biegów.
Mam do was pytanie drodzy forumowicze.. jakie macie napięcie które przechodzi przez czujnik sprzęgła ? bo byc moze mam kabelek przelamany, u mnie jest 8,8 V a jak podlacze dodatkowo żarówke ktora obciaza przeplyw to spada do 0 V
Zobacz czy gdzieś masy nie gubią przewody.
Najlepiej odszukać schemat i zmierzyć rezystancje przewodów. 8,8V dziwna wartość…
Najlepiej odszukać schemat i zmierzyć rezystancje przewodów. 8,8V dziwna wartość…
-
moto-Robercik
- AM
u mnie problemem okazał się zapchany filtr paliwa, wymieniłem i problem zniknął.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.