Foto-tag - 2025
Re: Foto-tag - 2025
Opolskie, rozwiązanie.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2025, 20:11 przez pxj, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ocena: 5.88235%
W posiadaniu Honda CBF125, Suzuki DL650 K8, Honda CB500F, BMW F800GS, Honda NC750X żony.
Bo to zdjęcie motocykla z lutego zeszłego rokutoooomelo pisze: ↑20 wrz 2025, 14:20@prebenny nie rób tak wiecej!![]()
Pojechałem dzisiaj, bo miałem sprawę w mieście do załatwienia: rozwieźć dwa znalezione #kamyki.
Teraz jest mocniej zarośnięte i bardziej zielono
Nie zdążyłem przed szpitalem zrobić nowego foto taga a myślałem, że po wyjęciu płytki ręką szybciej do siebie dojdzie. Miała być niespodzianka na zlot ale już się pogodziłem, że do zlotu jeszcze nie dam rady na 2 kółkach
Kymco Downtown 350i
Nowa dla Opolskiego
W posiadaniu Honda CBF125, Suzuki DL650 K8, Honda CB500F, BMW F800GS, Honda NC750X żony.
@prebenny - Jak miło Cię tutaj znowu widzieć, nawet jeśli tylko chwilowo! Szkoda że z ręką nie wyjdzie na zlot, ale w takim razie trzymam kciuki za dwa kółka na wiosennym 
@toooomelo - Proszę o odrobinę wyrozumiałości dla kolegi zadającego, nie każdy ma gotowych odpowiednich na fototagi ujęć na pęczki w swoim archiwum. A zagadka - owszem, była trudna, ale na zdjęciu widać fragment szachulcowego budynku z czerwonym napisem, nie takie orzechy już były w tym temacie rozgryzane
@gorghu i @skibol83 Zagadka była w 2020. Już parę razy pisałem, że nie zamierzam nikogo upominać o powtórki, o ile nie są w ramach jednego sezonu. W ciekawe miejsce warto pojechać powtórnie, a po 5 latach to tam się i sporo zmienić mogło. Daję wolną rękę do podmiany taga przez zadającego w takim przypadku, ale absolutnie na to nie naciskam i nie uważam żeby to było potrzebne. Ważne tylko, żeby ktoś tam pojechał
@toooomelo - Proszę o odrobinę wyrozumiałości dla kolegi zadającego, nie każdy ma gotowych odpowiednich na fototagi ujęć na pęczki w swoim archiwum. A zagadka - owszem, była trudna, ale na zdjęciu widać fragment szachulcowego budynku z czerwonym napisem, nie takie orzechy już były w tym temacie rozgryzane
@gorghu i @skibol83 Zagadka była w 2020. Już parę razy pisałem, że nie zamierzam nikogo upominać o powtórki, o ile nie są w ramach jednego sezonu. W ciekawe miejsce warto pojechać powtórnie, a po 5 latach to tam się i sporo zmienić mogło. Daję wolną rękę do podmiany taga przez zadającego w takim przypadku, ale absolutnie na to nie naciskam i nie uważam żeby to było potrzebne. Ważne tylko, żeby ktoś tam pojechał
Marcin
DL 650 AL2 Metallic Fox Orange - Chudy Rudy Obecnie zdemotoryzowany
Aktualizacja 1.0.1
W związku z tym, że moja nowa zagadka juz była w 2020r i żeby nie było za łatwo odnaleźć to miejsce, więc wrzucę coś innego dla lubelskiego.
Chociaż miejsce ogólnie ciekawe i zachęcające do odwiedzenia
I jeśli @Luchow nie ma nic przeciwko to lubelskie bedzie miało 2 zagadki nową-starą i nowa-nowa hehhee, która będzie pierwsza odgadnieta to tą można przyjąć za zrobioną
W związku z tym, że moja nowa zagadka juz była w 2020r i żeby nie było za łatwo odnaleźć to miejsce, więc wrzucę coś innego dla lubelskiego.
Chociaż miejsce ogólnie ciekawe i zachęcające do odwiedzenia
I jeśli @Luchow nie ma nic przeciwko to lubelskie bedzie miało 2 zagadki nową-starą i nowa-nowa hehhee, która będzie pierwsza odgadnieta to tą można przyjąć za zrobioną
- Ocena: 5.88235%
DL650 AL2 ----> DL1000 ---> Honda CRF 1100L AT AS DCT
Fototag: 9
Lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty
Fototag: 9
Lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty
No taki konstrukt to mi będzie trudno potem w statystykach ująć 
Podmieniłem link, zagadka powyżej obowiązuje a do tej wcześniejszej można się wybrać poza konkursem, to ładna okolica
Podmieniłem link, zagadka powyżej obowiązuje a do tej wcześniejszej można się wybrać poza konkursem, to ładna okolica
Marcin
Jakbym miał ze 2 tygodnie więcej to pewnie bym dał radę nawet teraz, nawet jeśli skuterem
Kymco Downtown 350i
Jeśli wrócisz do zabawy to może ja też znów zacznę jeżdzić na fototagi . Bo w dwóch z Tooooomelem to już mi się nudne zrobiło a więcej chętnych wcześniej nie było i możliwości czasowe i kilometrowe też ograniczają. Mam też nauczkę z poprzednich tagów że nie mogą być za trudne bo zabawa wtedy stoi.
Dla Ciebie prawie Poznaniaka ta zagadka nie powinna być trudna co innego Ja!toooomelo pisze: ↑20 wrz 2025, 14:20Na tym zdjęciu nic nie widać. Przynajmniej nic konkretnego.
Próbowałem poszukać moimi sposobami, ale bez skutku. I odpuściłem.
Ale... chwila chwila. Coś mi to przypomina.
Ten biały budynek, jezioro, śluza...
Kiedyś byłem w podobnym miejscu.
Przewertowałem wspomnienia, a potem zdjęcia.
I powiem, że gdybym tam nie był, to w życiu bym tego foto-taga nie odgadł!
Swoją drogą, ciekawi nie, czy komuś się udało?
@prebenny nie rób tak wiecej!![]()
Pojechałem dzisiaj, bo miałem sprawę w mieście do załatwienia: rozwieźć dwa znalezione #kamyki.
Teraz jest mocniej zarośnięte i bardziej zielono
IMG_20250920_120116 2048.jpg
No to Pomorskie... zaliczone.
Było : Honda CB500S 1999 -> Suzuki DL650 2006 ABS -> Honda ST1300
Śląskie cyk Lokalizacja
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Małopolskietrombel pisze: ↑02 wrz 2025, 18:30Jako ciekawostkę dodam, że naprzeciwko powyższego kościoła jest pomnik, który również był zagadką w tym temacie
A żeby nie stało to tematycznie. Skoro żniwa świeżo za nami oraz dożynki to do odnalezienia w Małopolsce taki oto kłos
Messenger_creation_1B7C38ED-CEC7-4EAB-9263-CA8B8722E1EC.jpeg
Nie mam nic fajnego dla małopolski, więc taka oto niefajna zagadka 
Brawo @f_ranek za oba rozwiązania 
Suzuki DL 1050 V-STROM XT RCM1 Metallic Steel Grey