Powrót do życia.
Powrót do życia.
Witam wszystkich V-stromowców,
Nie zaczynam od przywitalni, bo zrobiłem to zimą 2021. Wtedy zakupiłem, trochę na wyrost, po 35 latach przerwy z motocyklem (mam 58 lat) z salonu vstroma 1050 XT. I siekło mnie tuż po odbiorze covidowo ( z sali na 5 osób, wyszło nas 2). Doszedł udar, i nowy vstrom nie pojechał nawet na przegląd na 1000 km, zrobiłem nim do tej pory w porywach 600 km. Wracam do życia po rehabilitacjach. Duży V-strom wiernie czeka w garażu,( wymieniam tylko benzynę i olej) a ja dzisiaj sprawiłem sobie takiego bardzo małego brata dla powrotu do wagi ciężkiej. Myślicie, że słuszna ścieżka powrotu?
Nie zaczynam od przywitalni, bo zrobiłem to zimą 2021. Wtedy zakupiłem, trochę na wyrost, po 35 latach przerwy z motocyklem (mam 58 lat) z salonu vstroma 1050 XT. I siekło mnie tuż po odbiorze covidowo ( z sali na 5 osób, wyszło nas 2). Doszedł udar, i nowy vstrom nie pojechał nawet na przegląd na 1000 km, zrobiłem nim do tej pory w porywach 600 km. Wracam do życia po rehabilitacjach. Duży V-strom wiernie czeka w garażu,( wymieniam tylko benzynę i olej) a ja dzisiaj sprawiłem sobie takiego bardzo małego brata dla powrotu do wagi ciężkiej. Myślicie, że słuszna ścieżka powrotu?
- Załączniki
-
- Suzuki DL 250 1.jpg (56.49 KiB) Przejrzano 5060 razy
-
- suzuki 250.jpg (1.17 MiB) Przejrzano 5060 razy
JAWA 350 TS ---> Suzuki DL1050XT--->Suzuki DL250
Re: Powrót do życia.
Kupiłeś V-stroma 250?
Każdy motocykl nadaje się, żeby oczyścić głowę, a ładny i własny szczególnie
Zdrowia życzę!
Edit: ale jaja, zgadłem, podczas kiedy dogrywałeś zdjęcia
Każdy motocykl nadaje się, żeby oczyścić głowę, a ładny i własny szczególnie
Zdrowia życzę!
Edit: ale jaja, zgadłem, podczas kiedy dogrywałeś zdjęcia
DL650XAM020 w kolorze YVB na Au-felgach
Zdrowia Piotrek, covid zaatakował tuż po naszym spotkaniu 
Najlepszego.

Pozdrawiam. Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Będziesz pierwszym użytkownikiem V-Stroma 250 na tym forum?
W PL chyba ich nie sprzedają 
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Już nie sprzedają, ten jest kupiony u dealera SUZUKi w Szczecinie, 2018, rejestracja 2019, przelatane 16 tys. km, wygląda i utrzymany jak nówka.
Piękna maszyna
. Decyzja jak najbardziej słuszna.
Życzę zdrówka i wielu bezpiecznych kilometrów
Życzę zdrówka i wielu bezpiecznych kilometrów
- Ocena: 5.88235%
Suzuki DL 650 AK8 --> Dl 1000 AL8--> DL1050
Stoi, używany, w salonie niedaleko. Faktycznie mocno ładny i duży gabarytowo.
Pozdrawiam. Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Podjechałem go zobaczyć, podobno bezwypadkowy, zostawię bez komentarza...I swojego kupiłem o 4 tys. taniej. Warto wg Was założyć gmole?
Dobrze, że dochodzisz do siebie! Jesteś jeszcze w kwiecie wieku
i wiele przed Tobą
Nie wiem jednak, w czym ten mały V-Strom ma być pomocny w "ścieżce powrotu"... Jest faktycznie trochę lżejszy i niższy od wersji 1050XT, ale czy to są aż tak istotne różnice? Na pewno w przypadku "ograniczeń fizycznych" może to być istotne... ale w przypadku "ograniczeń poznawczych" (co może być też skutkiem udaru) zapewne inne kwestie są ważniejsze...
Piszę o tym bez cienia jakiejkolwiek złośliwości lub wymądrzania się, ale sam o to zapytałeś
A z drugiej strony już kupiłeś tego "malucha", więc może lepiej tego nie rozkminiać... Niech Cię cieszy i zapewnia frajdę 
Nie wiem jednak, w czym ten mały V-Strom ma być pomocny w "ścieżce powrotu"... Jest faktycznie trochę lżejszy i niższy od wersji 1050XT, ale czy to są aż tak istotne różnice? Na pewno w przypadku "ograniczeń fizycznych" może to być istotne... ale w przypadku "ograniczeń poznawczych" (co może być też skutkiem udaru) zapewne inne kwestie są ważniejsze...
Piszę o tym bez cienia jakiejkolwiek złośliwości lub wymądrzania się, ale sam o to zapytałeś
Pozdrawiam,
Jacek
Tak czy tak, już Go polubiłem, nawet gdyby miał zostać do porannego wypadu po bułki 
Przede wszystkim ZDROWIA!!!!
A możenia trzeba realizować. Wg mnie może to być słuszna droga rehabilitacji ale to już zależy od Twojego samopoczucia.
A możenia trzeba realizować. Wg mnie może to być słuszna droga rehabilitacji ale to już zależy od Twojego samopoczucia.
Dużo zdrowia. Szybkiego powrotu do formy i wielu kilometrów... na mniejszym i większym.
Dobrze za masz 250.Ja 6 lat temu(jestem rocznik 1966)tez wrocilem po 30latach do motocyklizmu.Zdawalem sobie sprawe z wlasnych brakow i miala byc jakas 500tka ale po rodzinie trafila sie pewna Yamaha XJ900.Okolo 270kg na mokro...na pierwszy motor.Nie bylo ta madre.Nie zabilem sie,nawet nie lezalem ale...przez pierwsze 2tygodnie po kazdej przejazdzce wracalem zajechany jak kon po westernie i za kazdym razem bilem sie z myslami ''w co zes sie wjebal''
Tak walczyl rozsadek z brakiem umiejetnosci...ale jakos ogarnalem,po roku Yamahe zamienilem na CBF1000 a rok temu na XL750.A wiec ide jednak w lzejsze...
Na 250 duzo szybciej sie nauczysz niz ja uczylem sie na ciezkiej XJ.Powodzenia.
- Załączniki
-
- DSC05555.JPG (1.42 MiB) Przejrzano 4560 razy
Litr jest jak Media Markt-nie dla idiotow.
Dzięki za historię i słowa otuchy, zamierzam jeszcze wsiąść na tego kucyka tej jesieni mimo dosyć słabej formy fizycznej. Gdyby ktoś z Mazowsza, może nawet okolic Płocka jeździł dookoła komina chętnie dołączę:)addamlca pisze: ↑10 paź 2025, 17:47Dobrze za masz 250.Ja 6 lat temu(jestem rocznik 1966)tez wrocilem po 30latach do motocyklizmu.Zdawalem sobie sprawe z wlasnych brakow i miala byc jakas 500tka ale po rodzinie trafila sie pewna Yamaha XJ900.Okolo 270kg na mokro...na pierwszy motor.Nie bylo ta madre.Nie zabilem sie,nawet nie lezalem ale...przez pierwsze 2tygodnie po kazdej przejazdzce wracalem zajechany jak kon po westernie i za kazdym razem bilem sie z myslami ''w co zes sie wjebal''Tak walczyl rozsadek z brakiem umiejetnosci...ale jakos ogarnalem,po roku Yamahe zamienilem na CBF1000 a rok temu na XL750.A wiec ide jednak w lzejsze...
Jesli masz czas....to teraz te zimy takie mizerne ze krotkie przejazdzki jak sucho mozna i zima.Ja ostatniej zrobilem ponad 1000km.Podszliwujesz umiejetnosci...
Litr jest jak Media Markt-nie dla idiotow.
Teraz to nie jest najlepsza pora na wprawki... Temperatury są już chwilami dość niskie, a przy większej wilgotności nawierzchnia potrafi być śliska i zdradliwa. No chyba, że będzie ciepło, słonecznie i bardzo sucho... Ale i tak radzę zachować ostrożność 
Pozdrawiam,
Jacek