@Robert_L
nie wiem czy o ten "niebieski" Ci chodzi
zdjęcia z serwisówki Haynesa, jeżeli dobrze rozumiem ściskasz szczypcami "niebieskie" a potem ściągasz "czarne"
dokładnie o ten. Jak super ze na youtube jest film krok po kroku jak rozkręcić i zdjąć. Inaczej już bym połamał i pogubił wszytko. Jak na razie sukces.
Ten niebieski plastyk trzeba wcisnąć z dwóch stron, od tyłu jest to ciężko zrobić i może przez to się tak męczyłem.
Na drugim zdjęciu widzę ze rurka też rdzewieje, ta grubsza, tak jak i u mnie.
Filtr w całkiem dobrym stanie, jedynie ta gąbka wciśnięta byle jak i pod spodem trochę tłusto.
Teraz główny cel. Stworzenie zasilania pod nowy uchwyt na telefon i półkę z pierdołami.
Załączniki
IMG_20210413_154009_1.jpg (485.05 KiB) Przejrzano 5570 razy
IMG_20210413_153729.jpg (522 KiB) Przejrzano 5570 razy
Nie udało mi się zdjac węża paliwowego ( zakleszczył się) ale przekosiłem bak na lewą stronę i zrobił się dostęp do air boxa i bez problemu wymieniłem filtr
Odgrzeję trochę temat,bo właśnie będę wymieniał filtr i mam wątpliwości co do tej gąbki. Czy ją też wymieniać, czyścić jakoś czy to po prostu ma być w takim stanie delikatnie mówiąc zanieczyszczenia ?
Gąbeczka to filtr odpowietrzenia skrzyni korbowej, tzw odmy. Wyłapuje olej silnikowy z wydobywających się stamtąd gazów. Jeżeli gąbka trzyma się kupy, to raczej nie wymaga dodatkowej ingerencji. U mnie, w dwudziestoletnim motocyklu zaczęła się rozwarstwiać, więc musiałem ją wymienić.