Nie powinien też skręcać, a widać, że chciał lekko odbić w prawo, żeby nie wjechać w tę dziurę między płytami, a asfaltem...Janek-2004 pisze: ↑01 cze 2023, 15:19Przy samym końcu tych płyt jak już koło dostało uślizgu to widać, że obrał sobie chłopak najgorszy tor jazdy z możliwych. Przez brody tego typu jak położone są płyty to należy pamiętać o jeździe nie samym środkiem płyty tylko po śladach opon samochodowych, gdyż samochód po części "zbiera" ten śliski nalot jaki powstaje na płytach, a środek jest najbardziej podatny na poślizg.
Niebezpieczne sytuacje, bezpieczeństwo itp.
Re: Niebezpieczne sytuacje, bezpieczeństwo itp.
Pozdrawiam,
Jacek
Na tych płytach strasznie slisko, po prostu kita i odciazyc przód
"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Obejrzałem filmik z Markiem.
Moja subiektywna ocena jest taka, że chłop wygrał w życie ale sam prosi się o smierć.
Znany motocyklista, z doświadczeniem i potrafiący jeździć. Lokalny podziwiany kozak.
Rozprysnąć by sie na masce anonimowego samochodu jak pomidor bo świecie wierzy w swoje umiejętności.
Ja pierdziele, potem jest płacz pod kościołem ze młody był i mógł dalej żyć.
Ale tu ewidentne wiec że sam szuka guza.
Miał chłop szczęście, powinien wyciągnąć wnioski.
Moja subiektywna ocena jest taka, że chłop wygrał w życie ale sam prosi się o smierć.
Znany motocyklista, z doświadczeniem i potrafiący jeździć. Lokalny podziwiany kozak.
Rozprysnąć by sie na masce anonimowego samochodu jak pomidor bo świecie wierzy w swoje umiejętności.
Ja pierdziele, potem jest płacz pod kościołem ze młody był i mógł dalej żyć.
Ale tu ewidentne wiec że sam szuka guza.
Miał chłop szczęście, powinien wyciągnąć wnioski.
- Ocena: 5.88235%
54 letni motocyklista z okolic Bielska-BiałejPizzaro; pisze: ↑31 maja 2023, 22:33Zna ktoś bliższe szczegóły. Na zdjęciach widać, że stoi tam zaparkowane moto, czyli jechali w grupie?, skąd było to Suzuki mam złe przeczucie, że go znałem. Obym się mylił.matt28 pisze: ↑28 maja 2023, 05:22Śmiertelny wypadek - zginał motocyklista na V-Stromie 1000.
https://limanowa.in/aktualnosci/wypadek ... isty/65949
Old, grumpy man na DL-u 800
Ku przestrodze.
Honda Varadero XL 125 >> V-Strom 650 AL2 Rudy 
-
metalmanheh
- A2
Ja prdl... ja przejeżdżam to skrzyżowanie kilka razy w tygodniu jadąc do pracy, często na moto ...
Na zielonym też trza się rozglądać!
Kilka razy miałem już hamowanie awaryjne w podobnych wymuszeniach. Są miejsca, gdzie bezwzględnie zwalniam.
Kilka razy miałem już hamowanie awaryjne w podobnych wymuszeniach. Są miejsca, gdzie bezwzględnie zwalniam.
Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
Lewoskręt i nieustąpienie pierwszeństwa przejazdu - ponad 30% wypadków motocykli.
Skrzyżowanie zaraz koło mojego domu, ale zdarzyć może się wszędzie!
(Link włącza nagranie w środku składanki)
(Link włącza nagranie w środku składanki)
https://brd24.pl/filmy/zderzenie-z-rowe ... j-pojazdem
Kiedyś mi tak gość wyjechał z parku przed samochodem, na szczęście zdążyłem wyhamować, ale ciśnienie skoczyło mi chyba na 400 .....
Kiedyś mi tak gość wyjechał z parku przed samochodem, na szczęście zdążyłem wyhamować, ale ciśnienie skoczyło mi chyba na 400 .....
DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS
Dobrze że kamera była z boku a jak jedziesz busem i skręcasz np. w prawo a rowerem goni bo On MA PIERSZEŃSTWO..SKOSIŁEM RAZ GOŚCIA OBESZŁO SIE POLUBOWNIE PO KŁUTNI POJECHAŁ.crimson pisze: ↑30 paź 2025, 10:51https://brd24.pl/filmy/zderzenie-z-rowe ... j-pojazdem
Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu
Ja bym był za tym żeby na każdy rower hulajnoge czy urządzenie wspomagające ruch było obowiązkowe OC...
Wysłane z mojego SM-M215F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-M215F przy użyciu Tapatalka
Bo jak Ci wyskoczy taki rower i walniesz w drzewo, żeby go nie zabić, to teraz musisz płacić za naprawę z własnej kieszeni, co najwyżej iść do sądu. Ja bym poszedł dalej - każdy pojazd na drodze musi mieć OC, tabliczkę rejestracyjną (spełniać wymogi techniczne - hamulce, dzwonek, światło itd) a kierujący jakieś uprawnienia - co najmniej kartę rowerową. Żadne hulajnogi czy inne xxxnogi nie mają prawa jeździć po drogach.
Do tego nieśmiertelny temat świętych krów na pasach, pieszy wchodząc na jezdnię ma być co najmniej tak samo ostrożny jak kierowca auta, ma się upewnić że droga jest wolna a nadjeżdżający pojazd ustępuje mu pierwszeństwa. To co się teraz dzieje np w Krakowie to jest dramat.
Do tego nieśmiertelny temat świętych krów na pasach, pieszy wchodząc na jezdnię ma być co najmniej tak samo ostrożny jak kierowca auta, ma się upewnić że droga jest wolna a nadjeżdżający pojazd ustępuje mu pierwszeństwa. To co się teraz dzieje np w Krakowie to jest dramat.
- Ocena: 11.76471%
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
Rowerzyści i użytkownicy UTO jako jedyni nie są objęci OC.
Piesi już tak, jeśli tylko mają ubezpieczenie mieszkania...
Marcin (zwierzak)
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black
Ależ są, na tej samej zasadzie jak piesi, OC w życiu codziennym, zwykle kupowane razem z ubezpieczeniem mieszkania.
Tyle, że takie ubezpieczenie nie jest obowiązkowe. Jeżdżę rowerem i OC mam.
DL650A 2018