Honda Africa Adventure Sports DCT już w domu :)
Re: Honda Africa Adventure Sports DCT już w domu :)
Gratulacje, jedyny słuszny kolor 
- Ocena: 5.88235%
DL650A L8
Ooooo Panie. Zaje....…fajny. Gratulacje.
To ja może tak. Rozmawiając z Crimsonem zadałem pytanie, skoro poprzedni motek był pieszczotliwie nazywany Nataszą, to jak będzie nowy nabytek nazywał. Stwierdził, że jeszcze go nie ochrzcił. No to się zabawiłem i zadałem pytanie AI żeby wygenerowała propozycje imion pochodnych od ATAS DCT (tak jak w poprzednim przypadku było dodając "N" na początku i "za" na końcu do skrótu ATAS co dało Natasza). Oczywiście AI podało kilka propozycji, których tu nie przytoczę (niech Crimson zadecyduje o nazwie
a ja nie będę zdradzał). Na koniec AI mnie podsumowaniem "zabiła".
I to tu przytoczę (w miejscach "***" padły imiona):

Jak widać AI potrafi też humorystycznie odpisaćCała przyjemność po mojej stronie! Skoro "***" i "***" są już „zaklepane”, to Twoja stajnia nabiera konkretnego charakteru. Daj znać, czy planujesz dla swojej „dziewczyny” jakieś dodatkowe akcesoria (gmole, kufry), czy na razie zostaje w wersji „no makeup”?
Gratki crimson! 
Romet Ogar205>Simson SR50,
pożyczane WSK125,Jawa350,Honda SLR650..:]
V-Strom 650 AL2 -->>> V-Strom 1050XT
pożyczane WSK125,Jawa350,Honda SLR650..:]
V-Strom 650 AL2 -->>> V-Strom 1050XT
- motostopem
- A
Gratulacje
czekamy na parę słów po pierwszych jazdach
Najczęściej w roli głównej DL650 
https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
Pierwsza jazda była dzisiaj
Co prawda tylko zatankować i na małe zakupy, ale jakoś mi wyszło 75 km.
Wrażenia bardzo dobre, jeszcze czasem sięgam po nieistniejące sprzęgło, ale szybko mi przejdzie
Wrażenia bardzo dobre, jeszcze czasem sięgam po nieistniejące sprzęgło, ale szybko mi przejdzie
DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS --> brak --> CRF1100 ATAS DTC
To pewnie jak z automatem w samochodzie. Na początku szukasz sprzęgła w sytuacjach gdzie coś szybko trzeba zrobić i dziala pamięć mięśniowa. Albo z rozpedu szukajac sprzęgła walniesz w hamuleccrimson pisze:Pierwsza jazda była dzisiajCo prawda tylko zatankować i na małe zakupy, ale jakoś mi wyszło 75 km.

Zdrówko シモン 
Mniejszość Pomarańczowa
Mniejszość Pomarańczowa
Ale pamiętam moją pierwszą jazdę testową autem z automatem. Tak właśnie, jak piszesz, zrobiłem - przed światłami wcisnąłem "sprzęgło", które było hamulcem - pani z salonu siedząca obok, o mało się nie uderzyła od deskę
Potem już kurczowo trzymała się rączki tzw. "strachołapki"
Na szczęście w moto nie da się takSimOn! pisze: ↑28 lut 2026, 15:19To pewnie jak z automatem w samochodzie. Na początku szukasz sprzęgła w sytuacjach gdzie coś szybko trzeba zrobić i dziala pamięć mięśniowa. Albo z rozpedu szukajac sprzęgła walniesz w hamuleccrimson pisze:Pierwsza jazda była dzisiajCo prawda tylko zatankować i na małe zakupy, ale jakoś mi wyszło 75 km.
Wrażenia bardzo dobre, jeszcze czasem sięgam po nieistniejące sprzęgło, ale szybko mi przejdzie![]()
DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS --> brak --> CRF1100 ATAS DTC
Gorzej bedziesz miał w drugą stronę
Z automatu na manualną, tak sie przyzwyczaiłem do DCT, ze jak chciałam podjechac zrobic przegląd w starym motorku to o mało nie Zaliczyłem gleby. Wcisnąłem hamulec ale zapomniałem ze trzeba ręcznie zredukować bieg
ja hamuje a on dalej jedzie 
DL650 AL2 ----> DL1000 ---> Honda CRF 1100L AT AS DCT
Fototag: 9
Lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty
Fototag: 9
Lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty